• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #930029  autor: sprintek
 07 cze 2017, 15:10
Witam!

Myślę nad przeniesieniem 2 numerów z play abo do nju ale chciałem się upewnić czy nie ma czegoś lepszego. Ma ktoś swoje doświadczenia z dwoma numerami w nju albo w plush? Generalnie mi chodzi o zasięg ale.mysle że w nju czy w plush i tak będzie lepszy niż w play...
 #930039  autor: habish
 07 cze 2017, 15:47
Reszta to tylko cena.
W Plushu cena dla dwojga to 40zł (2x 20zł)
A w tym Pełny No Limit + 10GB na start które z czasem rośnie do 20GB
Umowa na czas nieokreślony, wypowiadasz i odchodzisz kiedy chcesz.
 #930060  autor: kamil7777
 07 cze 2017, 17:53
Zastanów się nad ofertą a2mobile, możesz dobrać ofertę dla siebie nie zawsze,każdy potrzebuje na wszystko no limit

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
 #930083  autor: habish
 07 cze 2017, 19:27
@sprintek,
Jeśli myślisz o najwyższym pakiecie, czyli tym za 20zł to wybierz Plusha a nie a2mobile.
 #930123  autor: sprintek
 07 cze 2017, 21:51
Raczej tak myślałem o plushu, ale po testach zasięgu będę więcej wiedział;) chciałem tylko sprawdzić opinie poza zasięgowe;)
 #930125  autor: kamil7777
 07 cze 2017, 22:01
Plush czy a2 ten sam zasięg, plush ma aplikacje do zarządzania kontem, wychodzi na to samo co a2 przy aktywacji promocji 5 doladowanie gratis, koszt taki sam ale tylko przy no limit lecz gdy ktoś nie pisze sms lub tylko kilka w miesiącu, lub jak starsze osoby tylko dzwonią wtedy bezkonkurencyjna jest oferta a2mobile.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
 #930151  autor: piotras
 08 cze 2017, 06:42
Widzę, że każdy poleca to co sam posiada ;). Ja posiadam nju, plush i a2. Sprawdź zasięg orange i plus(h) w miejscach gdzie najczęściej przebywasz i wybierz pomiędzy tymi dwoma (najlepiej w abonamencie). A2mobile dopiero raczkuje, nie ma hd voice (jakość rozmów wyraźnie gorsza), nie ma aplikacji do zarządzana kontem, połączeń oczekujących, konferencyjnych, wideorozmów itp.Nawet jakbyś miał płacić 5zł mniej/msc to nie warto. Nie pakuj się w żadne wynalazki tylko marki dużych sieci, ominiesz problemy, a nawet jeśli nie to w miarę szybko je rozwiążesz ;-). Umowa na czas nieokreślony, zawsze będziesz mógł zmienić.
 #930312  autor: sprintek
 08 cze 2017, 22:08
Po małych testach idę do nju. Jak coś to sobie potem zmienię ale cały czas łapie. Mi lte i mogę swobodnie porozmawiać bez zakłóceń przerywania itp;-) żegnam play ,)

Dzięki za wszelkie rady!
 #932981  autor: mikkel
 20 cze 2017, 13:38
Dodam tylko do tematu dwie kwestie:
w nju nie ma możliwości wyłączenia pinu, można tylko wyłączyć w ofercie internetu
w nju dla dwojga pełen no limit wychodzi 49zł a w plushu 40zł
 #932999  autor: mikkel
 20 cze 2017, 14:41
WybrzezeKosciSloniowej pisze:Wierutna bzdura.
Jesteś pewien?
Nie masz na myśli kart wydanych dawno temu na których można było wyłączyć pin? Albo kart przeniesionych z orange prepaida?
 #933024  autor: f0ku5
 20 cze 2017, 17:30
Nie, nie ma ;) Już od jakiegoś czasu można wyłączyć PIN na wszystkich kartach NJU (oczywiście nowych).
 #933053  autor: mikkel
 20 cze 2017, 18:49
To ja już nie nadążam za tym nju.
Najpierw było można wyłączyć,
potem nie było można wyłączyć
potem można było wyłączyć tylko w nju internetowym
a teraz znów można wyłączyć w każdej ofercie :roll:

tak czy tak w grudniu planuję przejść do plusha bo tm robi mnie w bambuko, nie dość że sporo trzeba płacić to jeszcze doliczają piątaka za brak zgód marketingowych których zwyczajnie nienawidzę.

Mam nadzieję że plush nie "wymusza" zgód na spam?