• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #925069  autor: jurak
 10 maja 2017, 02:11
Witam serdecznie.
Co jakiś czas na ekranie telefonu wyświetla mi się ikona głośnika a zaraz po tym komunikat np. Jak na screenie.
Powiedzcie mi ktoś prosze jak się tego pozbyć?
Dziadostwo odtwarza krótki dźwięk nawet jak telefon jest wyciszony. Irytuje to strasznie.
Obrazek
 #925115  autor: sa
 10 maja 2017, 12:20
Standardowa wiadomość typu "flasz" od orange by wycisnąć od nieuważnego klienta pieniądze,lub takiego którego sprzęt nie potrafi tego odrzucić..Jedyna opcja to założyć konto na "mój orange" jeżeli jeszcze nie masz i wszystkie zgody marketingowe zrobić na nie,a następnie wejść w ekstra usługi i tam powłączać na "nie" sieciowe mms smsy itp. badziewie.Ja tam zrobiłam na wszystkich numerach i od tamtej pory o dziwo mam spokój.Trzeba tylko regularnie sprawdzać czy jakimś "cudem",jakaś zgoda ci się nie włączyła.Te wiadomości to znany i "przetestowany"przez wielu użytkowników orange przekręt od tego opa,niestety.Najchętniej dają tego typu wiadomości na świeże startery i trzeba bardzo uważać by nie nacisnąć ok bo z automatu kasa ci ginie i masz usługę włączoną obojętnie chcesz jej lub nie a i często tego typu oferty wyskakują po doładowaniach numeru.
 #925220  autor: jurak
 11 maja 2017, 00:40
@sa: wielkie dzięki za naprowadzenie na "sms flash". Dzięki temu udało mi się znaleźć wpisy na ten temat: https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99 ... /td-p/8513
Konto na 'Mój Orange' założyłem, zgody wszystkie wycofałem. Co do zasady, jak piszesz, że oferty wyskakują po doładowaniu to by się w 100% zgadzało.. niestety.
Dzięki jeszcze raz za pomoc.
 #925238  autor: sa
 11 maja 2017, 07:32
Drobiazg po to jest forum zresztą w jednym z wątków na telepolis ten temat jest już poruszony niestety jako dodatek do głównego tematu,wiec musiałbyś nieco podłubać,a nie jedna osoba o tym już pisała.Ja do metody wyłącz wszystkie zgody na "nie ",doszłam metodą testowa jak mi na jednym numerze płatną skarbonkę włączyło,bo telefon nie potrafił odrzucić tego smsa,a skarbonke da się kodem włączyć za darmo ot cwaniactwo.Dobrze że 20gr to było ,ale twój sms to 25 zł ,a są usługi droższe za 30 zł i więcej.W każdym razie ja numerów używam w modemie i na razie spokój i cisza i oby tak zostało.Chyba że UKE faktycznie dobierze się orange do d..y i zabulą, to może przestaną to praktykować.A w ekstra usługach mmsy i smsy sieciowe teź wyłaczyłeś?Jak nie to zrób to.