• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #920670  autor: jacek36
 13 kwie 2017, 17:13
witam, jestem tu I raz, proszę o podpowiedz, co wybrać dla 3 nr dla Rodziny. Bez telefonów- tylko SIM.??

Uciekam z Play-a, mam do wyboru Plus,T Mob. Orange..

Aby nie zapłacić "frycowego" ...:)

pozdrówka
 #920685  autor: habish
 13 kwie 2017, 17:37
Standardowo jest za 25zł, ale gdy posiadasz więcej niż jeden numer, dostajesz rabat 5zł na każdy numer, więc za całość zapłacisz 3x 20zł.

Co do haczyków to już nie te czasy, tym bardziej że jest to umowa na czas nieokreślony.
 #920698  autor: habish
 13 kwie 2017, 18:16
Jeszcze nie, ta taryfa pojawiła się jakieś dwa tygodnie temu, mam do końca roku zwykły Plus Abonament.

Zasięg Plusa sam musisz przetestować w swojej okolicy. Starter kosztuje 5zł.
 #920711  autor: Remington
 13 kwie 2017, 19:29
Patryk7588 pisze:Co do haczyków to już nie te czasy, tym bardziej że jest to umowa na czas nieokreślony.
Płatne połączenia do odsłuchania poczty głosowej, drogie przekierowania, a zakazy połączeń płatne ekstra. Billing w necie tylko za bieżący okres. Więcej haków nie znalazłem, więc źle nie jest. Dobre pakiety roamingowe.
 #920836  autor: Gregrin
 14 kwie 2017, 16:23
userTOR pisze:jacek36, jak nie chcesz 'wisieć' na dwa lata,
Duet w plushu to po prostu obniżenie abonamentu z 25zl na 20zl gdy ma się dwa lub więcej.
Abonamenty są z 10GB (+ premia za staż) na czas nieokreślony i 15GB (bez premii za staż) na 24m-ce. W wersji na kartę (10GB) + promocja 5te doładowanie gratis pakiet tez bez problemu wychodzi za 20zl. Do wyboru do koloru.
 #920990  autor: SACZI
 15 kwie 2017, 18:21
W sumie ta oferta Plusha jest ciekawa ...
Czy Plush jest tak samo pod względem priorytetu dostępu do sieci traktowany jak zwykły Plus Abonament?
Co z LTE?

Miałbym 3 simy do przeniesienia z różnych sieci ...
 #920992  autor: Kryniczanin
 15 kwie 2017, 18:29
Plush jest niezły, ale ma jedną potężną wadę - płatny protokół RTSP w dacie.

Można mieć przypadkiem potężny rachunek mimo pakietu netowego.
 #920994  autor: habish
 15 kwie 2017, 18:39
Kryniczanin, naczytałeś się Telepolis.
Jeśli masz ustawiony APN plus czyli standardową konfigurację w Plusie to o nic się martwić nie musisz.
Tamten zapis odnosi się do APN Video, czyli oglądanie video bez pakietu internetowego, płacisz za czas a nie przesłane dane.
Nokie na Symbianie w aplikacji RealPlayer pozwalały włączyć tą usługę.
Wszystko masz opisane tutaj:
http://bok.plusgsm.pl/Scripts/rightnow. ... faqid=3761
Więc chociaż Ty nie wprowadzaj zbędnego zamieszania.
 #920995  autor: SACZI
 15 kwie 2017, 18:41
Patryk7588 pisze:SACZI, Ty masz numery w innej sieci?! :-D
...
Mój nr w Plusie to "wybryk", zachcianka!
"Od zawsze" mam abo w TM/Erze.
A te 3 nr to Play i Orange :D
Patryk7588 pisze:...
Plush to tylko taryfa, jest identycznie jak w Plus Abonament.
Sam o tym myślę ale chyba SmartDom zatrzyma mnie w Plusie...
To bardzo dobrze!

Kryniczanin pisze:Plush jest niezły, ale ma jedną potężną wadę - płatny protokół RTSP w dacie.

...
RTSP jest już rozliczany z pakietu ...!
 #920996  autor: habish
 15 kwie 2017, 18:47
Bezterminowy Plush możesz łączyć w Duet choć to taki oszukany Duet ponieważ możesz łączyć więcej niż dwa numery.
W twoim przypadku będzie to 3x 20zł, pamiętaj tylko że wszystkie numery muszą być na takie same dane.
 #920997  autor: SACZI
 15 kwie 2017, 18:49
Patryk7588 pisze:Bezterminowy Plush możesz łączyć w Duet choć to taki oszukany Duet ponieważ możesz łączyć więcej niż dwa numery.
W twoim przypadku będzie to 3x 20zł, pamiętaj tylko że wszystkie numery muszą być na takie same dane.
No i są!
Dokładnie rzecz ujmując, abo TM, i prepaidy w Play i Orange.
Problem w tym, że "młodzież" lubi być w "fajnej sieci", a taką Plus/Plush nie jest!