Witam. Wybieram się niedługo do Egiptu na dwa tygodnie i chciałbym was zapytać jaką kartę sim zabrać ze sobą abym mógł dzwonić i smsować do Polski oraz mieć trochę internetu. Nie potrzebuję tego dużo, ok 50 minut, 50 smsów i 500 MB na dwa tygodnie mi wystarczy. Poza tym możecie mi rozjaśnić na jakiej zasadzie działa WiFi calling i tego typu podobne aplikacje, czy to osoba do której będę dzwonił też musi mieć taką aplikację zainstalowaną?, czy to pobiera dużo transferu?
Najlepiej na miejscu kupić kartę SIM - jeśli masz telefon an 2 karty, wtedy za min niż 5ł będzie ponad 1GB
https://www.orange.eg/en/internet/online-packages
Nie wiem jaką masz sieć, ani telefon, ale WiFi calling, działa tak, ze tylko TY musisz mieć odpowiednie ustawienia w telefonie i oprogramowanie lub aplikację włączona (w Plusie).Loko_Poko pisze:Poza tym możecie mi rozjaśnić na jakiej zasadzie działa WiFi calling i tego typu podobne aplikacje, czy to osoba do której będę dzwonił też musi mieć taką aplikację zainstalowaną?, czy to pobiera dużo transferu?
Jeśli to masz to telefon się wirtualnie loguje w sieci operatora jak przez VPN - dla innych ludzi to jest transparentne jak gdybyś korzystał normalnie z sieci.
Co do pobierania transferu to są to małe ilości danych, na pewno mniej niż 20KB na sekundę rozmowy, a poza rozmową transfer jest minimalny - jednak tu musi być WiFi o stabilnym połączeniu i dobrym zasięgu, bez tego może być problem.