• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #908901  autor: www.fazafm.com
 02 lut 2017, 15:34
Chciałbym zapytać czy Postępowanie LajtMobile (Telestrada) jest poprawne.
Zarejestrowałem numer na kartę. W formularzu rejestracyjnym na stronie operatora brak jest wymogu podania drugiego imienia. W tabelce jest wyraźnie napisane podaj imię nie imiona. Rejestracja odbywa się na podstawie przelewu bankowego z danymi osobowymi które przesyła Bank. W przelewie bankowym są pełne dane użytkownika. Dwa imiona nazwisko adres. Brak Numeru PESEL co może dziwić w procesie rejestracji. Problem pojawia się przy próbie zmiany operatora. W moim przypadku sieć ORANGE wysyła wniosek o przeniesienie numeru z pełnymi danymi z dowodu (dwa imiona). Operator LajtMobile odrzuca wniosek mimo poprawnych danych imię nazwisko, adres, pesel. Odrzucenie ze statusem niezgodność danych. Sami błędnie potwierdzili dane z przelewu bankowego nie wpisując drugiego imienia , a teraz jest to przeszkodą nie do przejścia.
 #908902  autor: Gregrin
 02 lut 2017, 15:41
Poproś ich o uaktualnienie/modyfikacje twoich danych bo są niekompletne/błędne.Albo od drugiej strony. U biorcy wypełnij wniosek bez drugiego imienia (powiedz ze powoduje to problem) i tyle.
Potwierdzałeś w lajcie które dane nie są zgodne ze odrzucają przeniesienie (nie wiem czy podają takie dane :/)
Mnie w virgin po rejestracji przez bank w systemie miałem zamienione imię z nazwiskiem (wpisane w odwrotne pola). Naprawione przez infolinie od reki ale to przypadek mniejszego kalibru...
 #908905  autor: www.fazafm.com
 02 lut 2017, 15:50
@Gregrin - LajtMobile twierdzi że oni nie mogą zmienić danych rejestracyjnych nawet jak są błędne i nawet jeśli wyślę im skan dowodu osobistego. U operatora do którego przenoszę numer mam juz kilka usług wiec dane pobierane są z systemu. (Internet telefon itd).
 #908907  autor: Gregrin
 02 lut 2017, 16:02
www.fazafm.com pisze:U operatora do którego przenoszę numer mam juz kilka usług wiec dane pobierane są z systemu. (Internet telefon itd).
Przenieś się najpierw do kogoś innego ;) Moim zdaniem Play jest elastyczny. I co za bzdura ze nie mogą zmienić danych jak same dane (nazwisko, imię, adres, nr dowodu a nawet PESEL przy zmianie płci) się mogą zmienić, system może coś źle wprowadzić (jak w moim przypadku) albo sam człowiek może popełnić błąd przy wprowadzaniu. Wszystko się da korygować bo wszystko jest narażone na błędy ale trzeba chcieć no i robić to w uzasadnionych przypadkach z zachowaniem procedur.
 #908918  autor: www.fazafm.com
 02 lut 2017, 16:54
Zdaje sobie sprawę że to czysta złośliwość ze strony LajtMobile i brak dobrej woli. Celowe utrudnianie. Zadzwonilem do Orange Pani wykasowala mi drugie imię by ponowić proces przeniesienia numeru zgodnie z tym czego chce LajtMobile. Zobaczymy czy nie wynajdą innego problemu tylko po to by nie oddać numeru.