• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #902273  autor: Wosiu96
 29 gru 2016, 18:46
Cześć, zastanawia mnie ( i pewnie nie tylko ) czy jest jakaś różnica między priorytetem kart t-mobile a orange przykładowo orange free na kartę. Porównuje te 2 sieci ponieważ o i t korzystają z networks i może ktoś z was testował orange i t-mobile pod względem prędkości.
 #902346  autor: Gregrin
 30 gru 2016, 00:37
Nie jestem ekspertem ale ja networks rozumiem tak :dzielą maszty ale anteny i dosył internetu maja swój. Wiec różnicę można poczuć tylko jeśli któraś z anten jest skierowana w nieco innym kierunku niż nasz dom lub gdy któraś antena (operator: t-mob lub orange) maja na niej więcej użytkowników.
 #902415  autor: darekka
 30 gru 2016, 10:25
Każdy operator z osobna ustala priorytety dla swoich klientów, a społka Networks! ma za zadanie obsługę sprzętu.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #902514  autor: mungo
 30 gru 2016, 13:54
Moje obserwacje są takie, że Networks dzieli wspólne zasoby po równo na operatora. Na nieobciążonym LTE1800 wygląda to tak, że zarówno Orange Free na kartę jak i T-Mobile internet na abonament mają porównywalne wyniki. Jeśli uruchamiam speedtest w jednym momencie na obu kartach to obie mają porównywalny wynik (połówka, albo nawet więcej, tego co miały wcześniej). Jeśli puszczę jednocześnie test na dwóch kartach Orange i jednej T-Mobile, to na Orange mam około 1/4 wyniku, a T-Mobile 1/2.
 #902699  autor: Remington
 31 gru 2016, 10:08
Priorytet to nie wszystko, ale też obciążenie sieci. Byłem na 2 imprezach masowych w Warszawe, po 20-30 tys. ludzi każda. Telefon Orange na obu nie działał - zasięg był, zadzwonić czy wysłać sms się nie dało, nawet po restarcie. W tym samym czasie mój drugi tel. z T-Mobile działał w tym miejscu bez problemu.
 #903242  autor: marcinek243
 03 sty 2017, 00:29
Gregrin pisze:Nie jestem ekspertem ale ja networks rozumiem tak :dzielą maszty ale anteny i dosył internetu maja swój.
Anteny mogą być wspólne dla osobnych zasobów. Jak stacja jest orange to dosyła tylko orange jak t-mobile to dosyła tylko t-mobile
 #905283  autor: areksz
 14 sty 2017, 21:56
ktoś to weryfikował w QXDM pod Win? Program zweryfikuje priorytet
Nie mam Windowsa dlatego trudno mi to sprawdzić pod Linuxem.