• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #894000  autor: apaczi
 01 lis 2016, 19:49
Cześć wszystkim!

Mam w Orange ofert na 400 zł (160 zł to raty za sprzęt), było w porządku, nie byłem klientem wymagającym i brałem co było na stronie. Ale to, jak zostałem potraktowany, to naprawdę kpina.

1. Konsultant na linii wsparcia technicznego kazał wyłączyć 4G, czekać nie wiadomo ile na zlikwidowanie awarii i niemalże wymusił wystawienie bardzo dobrej oceny za rozmowę. Chyba tylko to, że to była rozmowa telefoniczna, to nie przyszedł i sam nie wcisnął odpowiedniego przycisku.

2. Sprzedawca w salonie nie chciał wymienić bezpłatnie karty sim na kartę NFC - mimo że wg promocji, jako klientowi ING Banku Śląskiego taka wymiana przysługiwała za darmo. Zostałem zmuszony do kupienia absurdalnego gadżetu, jakim jest etui. I to etui poszło do kosza, bo po zamontowaniu telefon działał jakby był ekranowany - płatności NFC nie działały dobrze. Musiałem otwierać klapkę i w takim stanie przykładać do terminali - wyglądało to jakby terminal rozmawiał z telefonem. W skrócie - wydałem 80 zł za niepotrzebny gadżet.

Napisałem reklamację pisemną i spodziewałem się odpowiedzi tą samą drogą. Nie, dostałem wypluty przez generator email w stylu "przepraszamy ale wiesz co - wal się". Rozumiem że takie są "procedury".

Przyjmuję, że jednak trzeba operatora smagać batem, bo inaczej nie można być dobrze traktowanym.

Dlatego pytanie: czy opłaca się przejść na kartę i u jakiego operatora? Jaka oferta będzie najkorzystniejsza, jeśli mam tylko dwa wymagania:
- SMS do wszystkich bez limitu
- możliwie największy pakiet internetu, ponieważ muszę mieć stałą synchronizację z systemami służbowymi będąc na zakupach, w kinie, na uczelni itp.? To musi być non stop zapewnione, więc internet musi być co najmniej 5 GB. Teraz mam 10 GB plus pakiet z oferty internetu mobilnego Orange.

Może to być też abonament. Bez telefonu - mam już model na kilka lat (iPhone SE).
 #894002  autor: Ramirez
 01 lis 2016, 19:58
Jak się nie boisz kulawego zasięgu Playa to może virgin mobile. Za 19 zł masz 100 minut do obcej sieci, nolimit do playa i virgin, smsy do wszystkich i 5,5 Gb (dla przenoszacych numer) internetu z dobrym naliczaniem do 5 kb plus lejek 32 kb po skończeniu pakietu.