• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #875471  autor: polistele
 06 lip 2016, 13:40
Witam, byłem w PLAY i przeszedłem do nju. Mieszkam w Krakowie. Mam nowoczesnego smartfona. Minęło już trochę czasu ale wydaje mi się że w nju jest gorsza jakość rozmów. Zwłaszcza odbierający mnie gorzej słyszy, czy to możliwe? Teraz myślę aby przejść do RedBullMobile. Ale oni wysyłają tylko microsim, czy bezpłatnie wymienię na nano sim w salonie play?
 #875481  autor: Rebeliant
 06 lip 2016, 14:21
Wszystko jest możliwe. Ogólnie ziemniak teoretycznie powinien mieć lepszą jakość i z moich doświadczeń tak właśnie wynika, ale zdarzały się miejsca, że lepiej było mi dzwonić z plejaka zalogowanego do TM. Kwestia miejsc, z których dzwonisz.

Teraz chyba dają karty 3w1. W salonie powinni wymienić, nie wiem jak w RBM ale w plejaku za friko najczęściej dają (prepaid).
 #875495  autor: polistele
 06 lip 2016, 15:04
Akurat w Krakowie nadajników playa nie brakuje i zawsze telefon się do nich logował. Raz miałem sytuację poza miastem co mi się do t-mobile zalogował. W necie coś piszą że orange do nju daje jakieś gorsze kodeki dźwięku, czy to prawda?
 #875503  autor: mikkel
 06 lip 2016, 16:51
Przerabiałem gorszą jakość w nju i z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że najlepiej zrobić zgłoszenie reklamacyjne i napisać że słabo słychać, słąby zasięg itp itd.
W przypadku mojej mamy odpowiedzieli że u nich wszystko jest ok. ale nagle problemy znikły.
Mój brat ma bardzo kiepską jakość w orange ale podejrzewam że może mieć zapchany mikrofon - to też przerobiłem. Wystarczyło szpilkę wepchnąć w dziurę z wyczuciem.
 #875505  autor: f0ku5
 06 lip 2016, 17:08
U mnie w NJU na iPhone 6s żadnych problemow. Krystalicznie czysta jakość rozmów, większość do innych sieci nawet realizowana w HDV.
 #875512  autor: pwlzeb
 06 lip 2016, 18:11
Ja mam bardzo dobrą jakość, chyba, że dzwonię do kilku abonentów Play.
 #875514  autor: Andrzej24
 06 lip 2016, 18:57
Ludzie ogarnijcie się. chłopak nie pyta jak u was NJU działa tylko czy sim może za darmo wymienić bo jemu lepiej działa Play od NJU. Na pewno za darmo wymienią.
 #875515  autor: Remington
 06 lip 2016, 19:01
f0ku5isko pisze:U mnie w NJU na iPhone 6s żadnych problemow. Krystalicznie czysta jakość rozmów, większość do innych sieci nawet realizowana w HDV.
Od kiedy HD działa między sieciami?
 #875516  autor: Rebeliant
 06 lip 2016, 19:14
Andrzeju, w pomarańczy wymiana za friko, to nie jest taka prosta sprawa. U mnie odświeżali, wylogowywali mój numer z sieci, a na końcu upierali się, że wszystko jest dobrze.
 #875517  autor: f0ku5
 06 lip 2016, 19:20
Remington pisze:
f0ku5isko pisze:U mnie w NJU na iPhone 6s żadnych problemow. Krystalicznie czysta jakość rozmów, większość do innych sieci nawet realizowana w HDV.
Od kiedy HD działa między sieciami?
Od dłuższego czasu, aczkolwiek nie przy każdym połączeniu.
 #875840  autor: f0ku5
 07 lip 2016, 22:48
No tak, była awaria, już po niej. Każdemu się zdarza.
 #875847  autor: polistele
 07 lip 2016, 23:02
f0ku5isko pisze:No tak, była awaria, już po niej. Każdemu się zdarza.
Pracujesz dla orange? Piszesz jak rzecznik prasowy. Bo nadal nie mam neta w smartfonie w Krakowie.
 #875850  autor: f0ku5
 07 lip 2016, 23:12
Nie, nie pracuję w Orange ;)
W Warszawie już działa w miarę normalnie, nie wiem jak w innych miastach.
 #875976  autor: orson_dzi
 08 lip 2016, 19:53
polistele pisze:Pracujesz dla orange? Piszesz jak rzecznik prasowy. Bo nadal nie mam neta w smartfonie w Krakowie.
Awaria trwała od ok 17, do 2 w nocy, to normalne, że o 22 Ci nie działało.
polistele pisze:Dlaczego na portalu komorkomat https://komorkomat.pl/jaki-maja-zasieg- ... peratorzy/ napisali że "Jeżeli nie narzekaliśmy dotychczas na zasięg i jakość rozmów w Orange to śmiało możemy polecić Nju Mobile." Coś jest na rzeczy z jakością rozmów?
Napisali tak, bo nju mobile i Orange mają taką samą jakoś rozmów, bez szukania drugiego dna.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)