• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #846183  autor: Gawlitos
 20 sty 2016, 12:54
Witam. Po kupieniu startera z Heyah domyślnie aktywowana jest na nim Taryfa Dniówka, która uniemożliwia migrację na Taryfę Pakietową, Zależało mi na tej drugiej, ponieważ pragnąłbyn korzystać z usługi Rok ważności konta po każdej rozmowie, która daje możliwość wysłania SMSa za 5 złotych, przedłużenia ważności konta o rok oraz dezaktywacji usługi.

W taryfie Dniówka musiałbym co 100 dni aktywować kod, który przedłużałby ważność konta o ten sam okres.

Moje pytanie: Czy rozmowa z konsultantem może skutkować zmianą taryfy?

Z telefonu raczej korzystam okazyjnie, a nie chciałbym bezmyślnie nabijać kabzy operatorowi.
 #846186  autor: KC-KARLOS
 20 sty 2016, 13:04
Nie ma możliwości przejścia do taryfy Pakietowej lub Nowej Heyah. Każdy starter ma już wbudowaną taryfę Dniówka.
Aby zyskać Rok Ważności Konta, ZMIEŃ ofertę na T-Mobile FRII kodem *100*811# a następnie włącz RWK kodem *100*816#.
Ten sam problem został wyjaśniony w tym temacie: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=84640

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #846205  autor: Gawlitos
 20 sty 2016, 14:25
Dzięki za odpowiedź.

Czy po aktywowaniu RWK, mogę go dezaktywować kodem *100*816*2#, by uniknąć cyklicznej opłaty? Czy wtedy ważność konta zostanie anulowana?
 #846206  autor: KC-KARLOS
 20 sty 2016, 14:28
Jak najbardziej :) Ważność konta zostanie zachowana.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟