Witajcie. Mam abonament w Nju z jednomiesięcznym pełnym cyklem rozliczeniowym. Normalnie u innych operatorów (np. biorąc komórke), mamy na początku przyznaną jakąś ulgę itp. w wysokości kilkuset zł i ona na nas ciąży - zrywając umowę płacimy proporcjonalną karę. Ja chcę przenieść numer z Nju z rachunkiem do innego operatora bez czekania tego ponad miesiąca czasu. Dziwnym trafem większość wątków na oficjalnej stronie/forum Nju ma zablokowane przez nadgorliwych moderatorów odpowiedzi w tych tematach więc nie idzie się doczytać co i jak - to kolejny kamyczek do zmiany opa.
Czy zlecając nowemu opowi przeniesienie numeru bez zachowania okresu wypowiedzenia jedynie ciąży na mnie do zapłącenia wysokość jednego abonamentu w Nju czyli 9 zł ?? Jak oni muszą zwolnić ten mój numer ? Od razu czy mogą czekać ten cały miesiąc zanim go zwolnią do przekazania nowemu opowi ?
Czy zlecając nowemu opowi przeniesienie numeru bez zachowania okresu wypowiedzenia jedynie ciąży na mnie do zapłącenia wysokość jednego abonamentu w Nju czyli 9 zł ?? Jak oni muszą zwolnić ten mój numer ? Od razu czy mogą czekać ten cały miesiąc zanim go zwolnią do przekazania nowemu opowi ?