• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #809564  autor: loker
 01 lip 2015, 12:06
O II linii możemy pisać bardzo pozytywnie, bo od dnia otwarcia mamy 2G, 3G oraz LTE wszystkich operatorów.

Na Iszej linii ciągle króluje GPRS i to tylko na peronach; na trasie zasięgu brak poza Play, który ma i 2G i 3G, a nawet LTE na całej trasie.

Już jakiś czas temu pisano, że T-Mobile, Plus GSM oraz Orange mają EDGE na trasie od Marymontu do Młocin.

Ja podzielę się obserwacjami odnośnie Orange w ostatnich miesiącach:
stacja Centrum - już dość długo jest i 3G i LTE na stacji
stacja Politechnika - jakiś czas temu pojawiło się 3G oraz LTE na tej stacji, które mamy też w tunelach - zaraz po wyjeździe z Pola Mokotowskiego się zaczyna
stacja Pole Mokotowskie - jakiś miesiąc temu 3G łapałem, ale teraz tylko GPRS

za to od kilku dni EDGE, 3G oraz LTE Orange jak zaczyna się po odjeździe z Pola Mokotowskiego, to kończy się tuż przed stacją Ratusz Arsenał!

Czyli przynajmniej w przypadku Orange rozszerzanie zasięgu trwa.
Ciekawe kiedy będę mógł bez zmiany trybu pracy sieci (mam WCDMA only zazwyczaj) SMSować na całej trasie Iszej linii metra?
Ostatnio zmieniony 01 lip 2015, 12:46 przez loker, łącznie zmieniany 1 raz.
 #809684  autor: loker
 01 lip 2015, 23:22
Ale UMTS2100 jest, więc abonenci Plus GSM, powiązanych MVO, a nawet użytkownicy Aero2 skorzystają.
Zresztą Plus GSM żadnego BTS UMTS900 chyba nie posiada...