• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #809157  autor: LITWIN
 29 cze 2015, 01:30
Wrzucam temat by więcej osób dowiedziało się na temat nieuczciwych praktyk tego operatora.

W regulaminie umowy posiadam taki zapis:
Obrazek
Zgodnie z nim po wyczerpaniu pakietu danych transmisja internetowa powinna zwolnić. Dzieje się jednak inaczej - wcale nie działa z uwagi na to, że operator wycina transmisję danych.

http://www.wykop.pl/link/2626171/siec-p ... internetem

Całość sprawy opisana tutaj:
http://blog.lordswm.org/siec-play-opera ... nternetem/

Sprawa została zgłoszona przeze mnie w dniu 2015-05-25 do UOKiK (trafiła do sekcji "Departament Ochrony Interesów Konsumentów") za liczbą dziennika 60/536.

Urząd uwarunkował podjęcie sprawy w przypadku otrzymania kolejnych informacji w tym zakresie od innych abonentów sieci - więc jeśli ktoś także boryka się z tym problemem można wysłać im maila w tej sprawie (nie jest wymagane żadne oficjalne pismo w tej sprawie - ja już takowe złożyłem).

Adres Departamentu Ochrony Interesów Konsumentów: [email protected]
 #809161  autor: bazooka
 29 cze 2015, 06:43
@LITWIN - czy jesteś w stanie zrobić podobnie szczegółowe testy (jak na filmiku) na lejkach Virgin Mobile lub Plusa (32kb/s) i sprawdzić czy, a jeśli tak to kiedy ucina :?:
 #809173  autor: LITWIN
 29 cze 2015, 08:56
Tak - gdybym miał kartę SIM w ręku.
Ale możesz to zrobić samemu - komendy będą te same.

Z tego co słyszałem to w tych wyższych transferach ograniczenie prędkości działa a ruch nie jest blokowany przez usługodawcę. Przynajmniej tak wynika z komentarzy które do mnie dotarły.
 #809181  autor: LITWIN
 29 cze 2015, 09:32
A jaki problem po stronie operatora by po wyczerpaniu przyznanego limitu wyłączać usługę?

Obrazek

Żaden.
I tak właśnie dzieje się w nowych taryfach.
Później można wysłać kod i zakupić żądany pakiet z danymi.
 #809192  autor: Blank
 29 cze 2015, 09:57
@Calm7, dokładnie tak. Takie jest przeznaczenie lejka, jednakże zapis umowy nie mówi o tym wprost, więc Abonent ma prawo oczekiwać świadczenia usług z obniżoną prędkością.
Powiedzmy sobie szczerze jednak, 32 kbps to jeszcze coś zadziała. Ale DO 8kbps? Taką prędkość, nawet największy laik winien potraktować jako po prostu ucinanie dostępu.
Aczkolwiek, jeśli autor tematu naprawdę chciał na takim "internecie" korzystać ze stron internetowych, to podziwiam i trzymam kciuki. Ja bym nerwicy dostał...

Prędkość DO 8 kbps to jest DO 1 kB/s. Korzystanie z takiej prędkości na telefonie jest uciążliwe do niemożliwego. I podkreślam DO, a nie z taką prędkością.
Tutaj warto zwrócić uwagę, że głównym błędem P4 są odpowiedzi z BOK, które według tego co wyczytałem są nieprawdziwe, lub sprzeczne.

Trzymam zatem kciuki, ale obstawiam, że szanse powodzenia tej skargi są dość niskie. Operator po kontakcie UKE pewnie pójdzie ci na rękę i może nawet te 20 zł zwróci (choć bardziej spodziewam się albo rabatu, albo dodatkowego pakietu).

PS. Punkt, który zacytowałeś jest błędny. Dotyczy on wyłącznie sytuacji, w której korzystać będziesz między północą, a przyznaniem pakietu (max 1 w nocy) w pierwszym dniu Okresu Rozliczeniowego. Punkt, na który powinieneś się powoływać brzmi inaczej, tj. mniej więcej "Po wykorzystaniu środków z pakietu, nie jest naliczana opłata za transfer danych, a dalsze korzystanie z transmisji danych jest możliwe z prędkościa do 8 kbps".
Jeżeli powołujemy się na jakieś konkretne punkty regulaminy, to warto dobrze się zastanowić na jakie, gdyz jeżeli trafi na złośliwego konsultanta, to może on jedynie udzielić ci odpowiedzi, że punkt, który przytoczyłeś dotyczy czego innego i papa ;)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #809196  autor: LITWIN
 29 cze 2015, 10:11
Stron to za wiele nie pooglądasz - ale się ładują po kilku minutach.

Nawigacja, jak dojadę, poczta i komunikatory - to działa.I wystarczy do kolejnego okresu rozliczeniowego.
PS. Punkt, który zacytowałeś jest błędny.
To z wykopu to nie moje - ale dzięki za rozjaśnienie.

Mój przypadek zawarty jest w pierwszym poście. Mowa jest o zwolnieniu prędkości.
BTW: korzystałem tak od ponad roku w TMobile - dało się w zupełności korzystać. To tylko telefon i z tą prędkością w zupełności wystarcza do awaryjnych czynności. Nie potrzeba wiele by skrobnąć maila czy pobrać pocztę. Tym bardziej, że klient pocztowy posiada opcję ograniczenia wielkości pobieranych danych.
 #809197  autor: Blank
 29 cze 2015, 10:15
Tylko zauważ też, że prędkości lejka są różne. W T-mobile jeśli dobrze pamiętam jest 16 kbps. A to już 2 kB/s.

PS. Miałem na myśli to:
Obrazek
to z twojego pierwszego posta :)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #809198  autor: LITWIN
 29 cze 2015, 10:20
To działa identycznie przez całą dobę po wyczerpaniu pakietu (to znaczy nie działa wcale).

Jeśli mówisz o przytoczonym przeze mnie - to nie jest błędny. To nie działa pomiędzy 00:00-01:00 ani też pomiędzy 01:00-23:59.

Po przekroczeniu limitu dostajesz sms-a, transmisja się urywa i od tego momentu operator blokuje ruch.
 #809206  autor: Remington
 29 cze 2015, 11:03
LITWIN pisze:Urząd uwarunkował podjęcie sprawy w przypadku otrzymania kolejnych informacji w tym zakresie od innych abonentów sieci - więc jeśli ktoś także boryka się z tym problemem można wysłać im maila w tej sprawie (nie jest wymagane żadne oficjalne pismo w tej sprawie - ja już takowe złożyłem).

Adres Departamentu Ochrony Interesów Konsumentów: [email protected]
Na to raczej nie licz. Te "więcej" skarg musi w ich mniemaniu rodzić podejrzenia masowej praktyki operatora, bo UOKiK sam twierdzi, że suma wielu indywidualnych spraw nie oznacza zbiorowego charakteru danego problemu. W indywidualnej sprawie możesz próbować posiłkować się Miejskim/Powiatowym Rzecznikiem Konsumentów lub którąś z organizacji konsumenckich.

Jednak zamiast tego, sugeruję Ci zwrócenie się do UKE, który jest władny interweniować w tej sprawie i do tego wystarczy tylko jedno Twoje zgłoszenie.
 #809219  autor: LITWIN
 29 cze 2015, 11:53
UOKiK nie zajmuje się indywidualnymi sprawami.
Indywidualnymi zajmuje się UKE.

UOKiK poinformował mnie jedynie, iż mój jeden przypadek to za mało - dlatego utworzyłem wykop by inni także mieli okazję się zapoznać i urząd dowiedział się, iż jest to sprawa większego kalibru niż tylko moje zgłoszenie.

Ja swoją reklamację ciągnę za pośrednictwem UKE.
 #809246  autor: garfield-
 29 cze 2015, 15:20
jeśli modyfikują pakiety (tutaj potrzebne byłoby porównanie) to Ciebie popieram, jednak jeśli jest to wynikiem zbyt małej prędkości to sorry.
Tak jak koledzy zauważyli, na 8 kb/s nic praktycznie nie dziala, na 32 można już spokojnie się pomęczyć (sam z tego korzystam)
Mnie bardziej martwi, że np na jednej karcie RBM, VOIP mi działa a na drugiej nie, na wszytskich kartach z taryfą PLAYową też mie działa, a BOK twierdzi , żę to nie powinna i że wogole nie dopuszczają takiego ruchu. Próbowałem z róznymi konsultantami, i niby z tymi bardziej technicznymi i wszyscy twierdzą to samo ;) Boli mnie to o tyle, ze na moim RBM z LTE, akurat nie działą wrrr (w trybie 3G też nie), ale na innym starterze już chodzi...

Swoją drogą ciekawe jest jak np lyca może nie pozwalać na postawienie sobie tetheringu, oczywiście mówie tutaj na własne potrzeby - laptop, tablet. czy to też się nie kwalifikuje do zaskarżenia ?
Ostatnie zgłębiałem temat zagranicznych prepaidów i tam taka blokada jest wręcz podstawą. lub trzeba dopłacić...
 #809249  autor: Remington
 29 cze 2015, 15:39
garfield- pisze:Swoją drogą ciekawe jest jak np lyca może nie pozwalać na postawienie sobie tetheringu, oczywiście mówie tutaj na własne potrzeby - laptop, tablet. czy to też się nie kwalifikuje do zaskarżenia ?
Jeśli w regulaminie jest zapis, że tego nie dopuszczają, to jest OK, obowiązku nie mają. Jeśli zapisu nie ma, to tak nie mogą, bo niby skąd klient miałby wiedzieć, że kupuje niepełnowartościowy produkt? Podobnie zresztą jest w Vectone ponoć.
 #810011  autor: torawa
 03 lip 2015, 16:18
LITWIN pisze:Po przekroczeniu limitu dostajesz sms-a, transmisja się urywa i od tego momentu operator blokuje ruch.
Bzdura!

Niedawno czytałem pewien artykuł o szybkościach:
-było 16 komentarzy
-w tym 9 komentarzy zawierających jednostki
-w tym 3 komentarze mądral mądrzących się o jednostkach i przedstawiających wyliczenia.
ANI JEDNA OSOBA NIE UŻYŁA POPRAWNYCH JEDNOSTEK. Gdy widzę te wpisy na forach i prędkości w mb/s czy MB oraz lejek w Gb i wiele innych to szlag mnie trafia.

Na 99,9% nie masz pojęcia o jednostkach. W praktyce 8 kb/s to to samo co 0 kb/s, w obu przypadkach internet nie działa. Nie mam pojęcia po co operatorzy zakładają takie lejki. Jednak ja się uparłem i ciągnąłem sobie po ftp, wkrótce transfer się urywał, bo normalne serwery nie pozwolą sobie na tak powolny ruch. 20 lat temu przeglądałem internet z 3,5 raza większą prędkością, ale strony www były dużo mniejsze. Przy 8 kb/s jedynie najwięksi twardziele dadzą radę wczytać najlżejsze strony jak google.pl. Ponadto jest kwestia precyzji programów do lejków, kiedyś robiłem taki na kompie rodziny i przy małych prędkościach wygląda to strasznie (często spada do 0 i nie wstaje), a tutaj mamy ekstremalnie drastyczne 8 kb/s.

Porównując to obrazowo do samochodu to wściekasz się, że samochód dostał lejek i maksymalnie wyciąga 1 metr na 1 godzinę, a ty nie zauważasz że się rusza (nie dbając ile stracisz paliwa przez tę godzinę). Ja zaś wolę zgasić silnik, nie marnować paliwa ani nerwów.