• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #805551  autor: ak00101111
 09 cze 2015, 19:08
Witam,

Dnia 27 maj 2015 roku otrzymałem odpowiedź na zgłoszenie.

Nie satysfakcjonuję mnie wynik sprawy dlatego zastanawiam się nad reklamacją.

Czy reklamacja zgłoszenia po dwóch tygodniach od odpowiedzi jest zasadna ?

Czy po dwóch tygodniach konsultant ma prawo anulować reklamację ?
 #805558  autor: Blank
 09 cze 2015, 19:33
Czy reklamacja zgłoszenia po dwóch tygodniach od odpowiedzi jest zasadna ?
Witaj,
Możliwość odwołania się od reklamacji jest dobrą wolą operatora. Już pierwsza odpowiedź negatywna skutkuje wyczerpaniem drogi reklamacyjnej.
Możesz jednak napisać zgłoszenie, że nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację i napisać dlaczego. Operatorzy mimo braku obowiązków, rozpatrują takie "odwołania".

Pamiętaj, że operator nie musi w ogóle odpowiadać na takie zgłoszenie - nie ma tu terminu 30-dniowego i jego przekroczenie nie przesądza o zasadności odwołania.

Podsumowując:
1. Nie
2. Anulować reklamację? Ma prawo "anulować" każde zgłoszenie nie będące reklamację, w tym tzw. odwołanie. Anulować reklamacji nie może, chyba, że reklamacja nie spełnia warunków formalnych stawianych reklamacji (więc de facto reklamacją nie jest)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #805588  autor: user_delete27
 09 cze 2015, 22:32
Możliwość odwołania się od reklamacji jest dobrą wolą operatora. Już pierwsza odpowiedź negatywna skutkuje wyczerpaniem drogi reklamacyjnej.
Możesz jednak napisać zgłoszenie, że nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację i napisać dlaczego. Operatorzy mimo braku obowiązków, rozpatrują takie "odwołania".
I tu się zgodzę, ale aby utrzeć operatorowi nosa polecam postępowanie mediacyjne UKE. Z nimi operator nie będzie sobie pogrywał.
 #805706  autor: Kryniczanin
 10 cze 2015, 15:14
Mam taki problem napisałem reklamację a Play sam z siebie uznał ją za zgłoszenie. Mail miał wyraźny nagłówek:REKLAMACJA.

Co z tym zrobić?
 #805722  autor: Blank
 10 cze 2015, 16:21
@remington,
W takiej sytuacji, nadal może złożyć zgłoszenie, w którym napisze, że nie zgadza się z treścią odpowiedzi na zgłoszenie. Operator takowe może rozpatrzyć, lub nie.

@Kryniczanin,
Czego dotyczyła reklamacja?

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament