• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #801342  autor: Morvius
 12 maja 2015, 15:23
Zakładam ten temat dla osób, które zauważyły jakieś wpadki u jakiegokolwiek operatora sieci komórkowej. Wnosić będą śmieszne sytuacje, które będziemy mogli np. krytykować bądź na ich temat dyskutować w sposób luźny. :) Poruszam ten temat ponieważ co jakiś czas operatorzy np. na stronach internetowych takich błędów się dopuszczają i tak oto dziś znalazłem ciekawą malinkę na stronie T-mobile. Otóż znana nam doskonale nokia 735 w ofercie abonamentowej dla internetu z zestawem z tabletem widnieje graficznie jako... 535 :) http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specja ... prtcl=http zdjęcie zamieszczone na samym dole więc trzeba przewinąć. Zapraszam do dyskusji. :smt006

Klasyczny obserwator wątku.
 #801345  autor: Wiksa11
 12 maja 2015, 15:51
W zeszłym tygodniu na stronie play.pl była przecena telefonu Allview z 2499 zł na 1 zł ;)
 #801346  autor: Ryszard Lubicz
 12 maja 2015, 15:55
Ja miałem ciekawą sytuację z konsultantką z Play...
Dzwoniłem po coś tam związanego z zasięgiem. Mówię pani , że nawet roaming krajowy z Orange i Plusa mi nie działa. Pani cały czas mi odpowiadała , ze ona pracuje w Play więc żebym jej o Plusie i Orange nie opowiadał.
Tłumaczyłem jej kilka razy , że będąc abonentem Play mogę tez korzystać z nadajników/zasiegu Plus, Orange i Tmobile.
Nie przetłumaczyłem jej, mówiła "proszę ze mnie nie robić wariata , ona jest z Play i wie lepiej i o konkurencji proszę nie mówić"...

Grażynko wybacz...
 #801605  autor: data17
 14 maja 2015, 01:18
Byłem w Salonie Plusa babka nie wiedziała, że jest sieć Viking Mobile (przenosiłem stamtąd numer) i do tego zamiast wpisywać numer karty sim nowej z plusa próbowała wpisywać mój stary z viking mobile i miała za mało pól w formularzy i nie wiedziała co biedna zrobić haha
 #801609  autor: p2225
 14 maja 2015, 07:03
Orange:
Obrazek

i tak od ponad tygodnia...

5G3600+4CA+QAM256+MIMO4x4:
https://www.speedtest.net/pl/android/9862555658.png
 #801618  autor: forum_tg
 14 maja 2015, 08:28
Wiksa11 pisze:W zeszłym tygodniu na stronie play.pl była przecena telefonu Allview z 2499 zł na 1 zł ;)
ciekawe ile osób kupiło. Ale pytanie, czy taka była tylko graficzna informacja, czy w całym procesie utrzymywała się kwota.
W sumie nawet jeśli była tylko graficznie, to robi się zrzut i idzie do Play że chce się mieć ten telefon za 1 zł, a jeśli powiedzą NIE, to wtedy reklamacja do UOKiK oraz UKE że Play w reklamie podaje jedną informację, a potem przy zakupie dolicza "dziwne opłaty"

Ktoś w Play zapewne oberwał po uszach ;)
 #801653  autor: Wiksa11
 14 maja 2015, 12:05
Właśnie, że ten telefon wcześniej i później był za 1 zł, tylko nie wiadomo skąd pojawiła się obok ta przekreślona wyższa cena. ;)

Orange - sieć Januszy.
 #801658  autor: user_delete27
 14 maja 2015, 12:33
tomektg pisze:W sumie nawet jeśli była tylko graficznie, to robi się zrzut i idzie do Play że chce się mieć ten telefon za 1 zł, a jeśli powiedzą NIE, to wtedy reklamacja do UOKiK oraz UKE że Play w reklamie podaje jedną informację, a potem przy zakupie dolicza "dziwne opłaty"
A od kiedy to reklama stanowi ofertę handlową? Doradź jeszcze interwencję u lokalnego biskupa :)
 #801985  autor: orson_dzi
 16 maja 2015, 21:49
Końcówka stycznia 2015, salon Orange. Facet coś załatwia, ale tak przy okazji pyta:
- A teraz na zwrot, to jest 14, a nie 10 dni?
- 10! - Pani po 50-tce, pracownik salonu.
- Ale wie Pani, że teraz wyszła nowelizacja prawa i tam jest teraz 14.
- 10.
- No ale praw...
- 10!!!!
- Ale...
- My nie dostaliśmy żadnego komunikatu w tej sprawie, więc nic się nie zmieniło, dalej jest 10!

Zero dyskusji ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #802134  autor: mkkot
 17 maja 2015, 22:59
Netia Internet za zło:

Obrazek
 #802162  autor: Lightman
 18 maja 2015, 09:22
Jakoś w zeszłym roku na koniec lata zadzwonił do mnie cyborg z Plus (koleś mówił identycznie jak czyta Ivona). Ponieważ mam abo na telefon, to oczywiście zadzwonił ze SmartDOMem.
Problem w tym, że wtedy sam pracowałem w salonie Plusa. Poinformowałem pana, że dziękuję, że jakbym chciał to bym wziął itd. A pan dalej nawija... No to co będę przeszkadzał?
Wygadał się chłop, po 7 minutach wypala z pytaniem czy wysłać kuriera? Podziękowałem znowu, pochwaliłem jego umiejętność słuchania klienta, umiejętności sprzedażowe i życzyłem sukcesów w pracy.

Druga strona biurka - wcześniej Plus, aktualnie T-Mobile
 #802209  autor: Morvius
 18 maja 2015, 13:40
Lightman jest na to tylko jedno słowo, Corpo ;) To smutne ale to prawda.

#802395  autor: Golarz Filip
 19 maja 2015, 12:01
Wczoraj napisałem kilka zdań nt. Orange, przeplatając je z polityką. Jednak stwierdziłem, że forum w moim mniemaniu powinno być jak najdalej od polityki.
Także jeśli chodzi o wpadki operatorów, napiszę jedynie dwa słowa: Tomasz Karolak.
Nie mam na myśli samego poparcia, jednak pchanie się w politykę, jednej z twarzy marki i to dość poważnej, jaką jest Orange, to niefajna rzecz...
 #802398  autor: Morvius
 19 maja 2015, 12:03
Popieram. Akurat to było niesmaczne.

#802401  autor: user_delete27
 19 maja 2015, 12:18
Morvius pisze:Popieram. Akurat to było niesmaczne.
Niesmaczne to mało powiedziane. Karolak i cały redaktorzyna Lis zrobili ze siebie debili i mam nadzieje że publicznie za to przeproszą ( ćwierkanie na skowronku mogą sobie w .... wsadzić ).
Ogólnie całe powiązanie Karolaka z Komorowskim jest dziwne, ale w sumie czego spodziewać się po osobie która podczas debaty cytuje treści z portalu współtworzonego przez własną córkę :lol:
Wiarygodność level PO :smt005
 #802623  autor: tadeusz@bigos
 20 maja 2015, 14:10
Kiedyś zadzwonili do mnie z Orange żebym powrócił do nich z Internetem od Netii.
Zaoferowali mi to samo co Netia tylko kilkanaście zł drożej.
Tłumaczę pani , że jak mam taniej, net śmiga to więc po co mam wracać do Orange?
Nie mogłem jej tego wytłumaczyć. Ona nie miała już argumentów i mówi tak na koniec:
Jeszcze będziecie spieprzali z tej Netii aż będzie się kurzyło! I rzuciła słuchawką!
 #802804  autor: Golarz Filip
 21 maja 2015, 12:51
Profil na FB "Serce i Rozum" tak bardzo dziś wolny od polityki...

Obrazek

:-)
 #802808  autor: p2225
 21 maja 2015, 13:20
to według mnie jest świadomy marketing Orange. Może chcą odwrócić uwagę od Karolaka?

5G3600+4CA+QAM256+MIMO4x4:
https://www.speedtest.net/pl/android/9862555658.png
 #802811  autor: user_delete27
 21 maja 2015, 13:41
He he, "rozóm" prawie jak "Bul" :)
Swoją drogą to kto powiedział że kampania wyborcza nie może być prowadzona w ten sposób?
Skoro "niezależne" media publikują swoje "wiarygodne" sondaże to i Orange ma prawo dać komuś w nos :D
 #802872  autor: wlkp
 21 maja 2015, 18:07
Mnie to już firma Orange dobija totalnie.

Skusiłem się i przeniosłem 3 numery indywidualne do Orange Open,myślę na co mi 3 faktury jak mogę mieć jedną i jeszcze 2 dyszki zaoszczędzić .Dostałem rachunek,oczywiście większy jakbym osobno płacił :oops: ,oczywiście się kolejny raz pomylili i źle naliczyli,dodatkowo jeszcze jakaś usługa blokady została włączona płatna,sama się włączyła pewnie i znowu doliczyli kolejne zł :twisted: .Nic nie pozostało jak dzwonić do płatnego BOK :twisted: i wyjaśniać ,pan stwierdził że faktycznie jest błąd w naliczeniu ( nie pierwsza pomyłka w fakturze ),złożył notkę żeby wyjaśnić to i zrobić korektę .Zaglądam na swoje konto Orange ( pomijam że działa to tragicznie,i cokolwiek tam poszukać to masakra,a za 1 połączenie z BOK policzyło mi 6,70 pln :smt005
Ta firma działa jak firma krzak,a nie gigant telekomunikacji !
Temat o wpadkach,już kiedyś wspominałem ,robiłem w Orange cesje z numeru firmowego na prywatny,zrobili tylko nie na ten numer co trzeba :smt005 ,oczywiście ja się dopiero skumałem i sam to odkręcałem .
Rabat mi kiedyś przyznali,za jakiś kolejny błąd,mieli zrobić korektę w przyszłym miesiącu,zrobili,tyle że zamiast odjąć ten rabat to go doliczyli :( ,i znowu prostowałem .Mnie już ręce opadają na Orange .
Wiem,mam ciągle pecha,ale nawet pech ma swój limit,tak mi się wydaje przynajmniej .

13:31

48*100

23 min 6 sek

BOK

6.70 zł

dodaj nazwę :-D