• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #796157  autor: lzur
 14 kwie 2015, 11:18
Nieważne w jakim jesteś zasięgu. Ważne jaki tryb masz ustawiony w telefonie.Jeśli masz tryb LTE-only to nie możesz dzwonić. Jeśli masz tryb LTE+WCDMA, LTE+GSM lub LTE+WCDMA+GSM to nawet jeśli jesteś aktualnie zalogowany w trybie LTE to w momencie jeśli Ty dzwonisz lub ktoś do Ciebie to telefon przełącza się w tryb GSM lub WCDMA i po zakończeniu rozmowy może wrócić do LTE. Istnieje też coś takiego jak VoLTE, które umożliwia rozmowę tylko przez LTE. Ale z tego co wiem to w Polsce jeszcze nie działa jedynie Plus robi testy.
 #796249  autor: Wiola_K
 14 kwie 2015, 18:46
Ja miałam problem z rozmowami kiedy telefon był ustawiony na lte i inne zasięgi. Telefon nie dzwonił tylko przychodził sms po jakimś czasie że ktoś próbował się dodzwonić. Było tak z większą ilością połączeń nie z każdym. Według play to wina była telefonu SXT3 który nie przełączał na inny zasięg. Na szczęście sony ma skrót lte do szybkiego przełączania na ten zasięg więc go włączam tylko jak używam neta.
 #796355  autor: ritter
 15 kwie 2015, 09:29
To jest właśnie chyba wadą w telefonach Sony,ja posiadam SXZ i mam to samo jak jestem w LTE to zdarza się że dostaje SMS o próbie połączenia.Jeszcze jest tak że przy przejściu z pasma UMTS900 na GSM czy DCS zdarza się chwilowy brak zasięgu,dlaczego na innych smartfonach tego nie uświadczysz