sebusy,
Dlatego lubię prepaid

Względnie umowy na czas nieokreślony (choć co prawda jestem związany 24-miesięczną umową z P4, RBM, ale to zupełnie inna bajka), ale mówię zdecydowanie nie dla umów długoterminowych.
Moim zdaniem, każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie. Mogę nie lubić Orange, może mi się nie podobać ich podejście do klienta. Ba, nie jestem pewny, czy takie utrudnianie złożenia wypowiedzenia jest zgodne z prawem.
Nie zmienia to jednak faktu, że o ile ja sam, w związku z tym nie mam zamiaru korzystać z ich oferty, to są to jedynie moje doświadczenia i doradzając komuś innemu (czego przecież nie muszę robić), nie powinny mieć wpływ na ocenę sytuacji. W wypadku mojego sąsiada, nie ma szans na to, aby znalazł ofertę lepszą niż Orange na karę. Dlatego mu taką ofertę poleciłem
I jeśli zauważysz, wielokrotnie, mimo awersji do zardzewiałego operatora, polecałem jego usługi innym użytkownikom.
W mojej opinii, każdy powinien korzystać z takiej oferty, jaka mu odpowiada i każdemu powinno się pozwolić na posiadanie takiej, a nie innej opinii. Oczywiście w granicach rozsądku