• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #790722  autor: grzesiekmusic
 15 mar 2015, 14:21
Witajcie. Mam znajomego, który handluje doładowaniami za pół ceny. Sprzedaję karty TYLKO do sieci PLUS za połowę ceny. Dokładnie dwa nominały 30 zł za 15 zł i 50 zł za 25 zł. Jest to osoba bardzo biedna, nie potrafiąca obsługiwać się komputerem. Nie ma też w rodzinie nikogo, kto mógłby sponsorować jej takie karty. Sprzedaż wygląda następująco. Wysyłam numer, na który chce otrzymać doładowanie, a po minucie przychodzi sms z numeru 119119 "Konto zasilone kwotą 50 zł" .

Jak to jest możliwe... Oczywiście ów znajomy nie chce nikomu zdradzić co to za źródło...
 #790728  autor: dan7
 15 mar 2015, 14:34
Lewe karty zdrapki ze złodziejstwa :evil:

Sok przecierowy z Orange, Play, Virgin i T-Mobile
 #790731  autor: Darek_64
 15 mar 2015, 15:07
Na odległość wali podpuchą
 #790766  autor: grzesiekmusic
 15 mar 2015, 18:20
To nie jest podpucha. Jak Boga kocham. Dajesz gościowi numer telefonu na który ma być dokonane zasilenie i po chwili przychodzi sms 119119 że konto zasilone. Jest to osoba uboga, mieszka w niewielkiej "chałupce" więc nie ma mowy o tym, że zasila telefony np. z własnego konta bankowego. Zresztą żaden interes zasilając 50 zł za 25. Co do tego, że to karty zdrapki z kradzieży - odpada. Nie wysyła żadnych kodów ten gość. Poza tym działa tak już kilka lat. 4-5 lat. Zastanawia mnie , czy np. ja mogę sprawdzić z jakiego źródła dokonałem ostatniego zasilenia.
 #790799  autor: Niezgodna7
 15 mar 2015, 20:29
Jak zadzwonisz się zapytać, to i siebie wkopiesz, i jego wkopiesz.
Więcej już nic nie powiem.
 #790838  autor: Golarz Filip
 16 mar 2015, 06:51
grzesiekmusic pisze:To nie jest podpucha. Jak Boga kocham. Dajesz gościowi numer telefonu na który ma być dokonane zasilenie i po chwili przychodzi sms 119119 że konto zasilone. Jest to osoba uboga, mieszka w niewielkiej "chałupce" więc nie ma mowy o tym, że zasila telefony np. z własnego konta bankowego. Zresztą żaden interes zasilając 50 zł za 25. Co do tego, że to karty zdrapki z kradzieży - odpada. Nie wysyła żadnych kodów ten gość. Poza tym działa tak już kilka lat. 4-5 lat. Zastanawia mnie , czy np. ja mogę sprawdzić z jakiego źródła dokonałem ostatniego zasilenia.
Zapewne albo jesteś jeszcze młodym chłopakiem,surowo wierzącym w czystość świata i ludzkich zachowań albo też próbujesz zrobić SOBIE ( dzięki zastosowaniu lichej jednak socjotechniki połączonej ze stylometrią ) PR by te "lewe" doładowania opchnąć.

Poczytaj w wolnej chwili co/kto to taki SŁUP; Twój "ubogi, w chałupce" idealnie się wpisuje.
 #790847  autor: mikkel
 16 mar 2015, 08:16
Taaa, ten wątek fajnie się czyta.