• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #786603  autor: andzia71
 23 lut 2015, 11:35
Witam!
Mam problem z zapisem aplikacji, gier na karcie SD w telefonie. Patrzyłam w ustawieniach, ale nie było... czy ktoś mógłby mi pomóc? Moja karta pamięci w telefonie już jest pełna, a chciałabym pobrać jeszcze parę aplikacji.
 #786609  autor: darek638
 23 lut 2015, 11:44
Masz wybór.
1. Zmienić na kartę o większej pojemności i skopiować wszystko ze starej.
2. Zostawić starą i przejrzeć co na niej jest i usunąć zbędne rzeczy
3. Przenieść część plików do telefonu.

Nigdy więcej Play.
 #786666  autor: Niezgodna7
 23 lut 2015, 14:33
Nie ma zapisu na kartę mSD - bo to taki urok tego systemu, że ,,normalnie" nie ma.
Więc :
1. Instalujesz tylko to, co Ci niezbędne.
2. Ściągasz pliki, nie instalujesz i przegrywasz na kartę - później się przydadzą
3. Kupić inny fon z większą pamięcią
4. Oddać telefon do speca, który ,,odblokuje" nagrywanie na kartę.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2015, 15:03 przez Niezgodna7, łącznie zmieniany 1 raz.
 #786701  autor: darek638
 23 lut 2015, 16:08
Callm7 tak bez czarów z baterią :p ? Wybaczyć nie mogłem się powstrzymać :mrgreen:

Nigdy więcej Play.
 #786703  autor: Niezgodna7
 23 lut 2015, 16:11
Baterie mam obcykane, zaczarowane, i działają na maxa. PS. W czarach są dodatki ukryte, o których nie mówię, dlatego Wam się wydaje czarne
:- D
 #794717  autor: Opponent92
 07 kwie 2015, 21:03
Jeżeli posiadasz androida to potrzebujesz tylko uprawnień super użytkownika w telefonie, a dokładnie to tzw. Root'a. Wydaje mi się, że można je ściągnąć z oficjalnej strony użytkownika. Mówię cały czas o uprawnieniach. Jeśli zrootujesz telefon to będziesz mogła zapisywać co tylko chcesz na karcie pamięci :)
 #794725  autor: Rosolak
 07 kwie 2015, 21:46
Ja swojego szajsunga zrootowałem, ściągnąłem apkę do przenoszenia na SD i heja. :D Hula aż miło.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.