• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #775994  autor: Eltanin
 06 sty 2015, 22:49
Rodzice mają taryfę ProFirma na abonament. Wyczytałem, że mając najtańszy moduł na internet, po wykorzystaniu limitu automatycznie aktywowane są kolejne moduły na wyższy próg danych.
Czy da się jakoś zablokować automatyczną aktywację ? Na zasadzie zwolnienia internetu, albo nawet całkowitą blokadę.
 #776047  autor: mikkel
 07 sty 2015, 09:58
Najlepszym wyjściem to chyba wyłączenie wogóle transmisji danych ale czasem może nie działać mms. Ewentualnie wyłączenie transmisji w telefonie.
 #776206  autor: Eltanin
 07 sty 2015, 21:42
Próbowałem wyłączyć transmisję, ale i tak sieć nalicza opłaty za transmisję.
Nie znam przyczyny, może rodzice przez przypadek włączają.
No i tak jak mówisz, nie działały mmsy.

Ja mam taryfę Frii na kartę i tu nie dość że mam internet za darmo, to jeszcze sam zwalnia po przekroczeniu. Miałem nadzieję, że da radę coś podobnego na abonamencie dla rodziców.
Szkoda, dziękuję za rady.