• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #745462  autor: marrcin90
 01 wrz 2014, 17:38
Witam. Jestem posiadaczem play na kartę z zarejestrowanym numerem.
Za niedługo wyjezdzam za granicę do Francji na 2 tygodnie. Chce mieć internet w telefonie, aby obsługiwać skype/facebooka pare godzin dziennie. Laptop nie wchodzi w grę.
Jedyną oferte jaką znalazłem to "Transmisja danych 5 MB w Unii Europejskiej" co jest dla mnie śmieszne - " http://www.play.pl/uslugi/pakiet-5-mb-roaming/ "
Jest taka możliwość w play'u ? Co polecacie ? Kupić kartę z innej sieci/kupić kartę we Francji ?
Pozdrawiam

#745468  autor: cyanoone
 01 wrz 2014, 18:07
Kup kartę francuskiej sieci. Z kart dostępnych w Polsce tylko Lebara ma normalną stawkę 19 gr za mb. Francuska Lebara ma 8€ za 1 GB, 15€ za 3 GB.
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#745469  autor: user_delete34
 01 wrz 2014, 18:07
Oczywiście najlepiej kupić lokalną kartę, zawsze i wszędzie. Niestety, ja propozycji nie podam. Od kiedy jednak można korzystać z sieci w roamingu w prepaidzie Plus na Kartę, Plus od razu wprowadził niezłe pakiety danych, w tym 100 MB/30 zł/30 dni. Ta oferta jest bardzo korzystna, jeżeli spodziewałeś się podobnych stawek, jak polskie, to się za wiele spodziewałeś. Nie patrzyłem jednak w regulamin by sprawdzić, czy działa w tym VoIP (Skype). To samo odnośnie internetu mobilnego u francuskich operatorów - Niemcy, dla przykładu, blokują P2P i VoIP.

[ Dodano: 2014-09-01, 18:08 ]
Biorąc pod uwagę wypowiedź kolegi powyżej - wybór jest oczywisty.