Dzis w Teleekspresie mówili,że od października można będzie zmienic operatora zachowując swój numer telefonu.Trzeba będzie chyba zapłacić,ale jak dla mnie to bardzo dobra wiadomość!Co Wy na to??
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dobrza rzecz! Ale... po pewnym czasie w głowę będą się pukali uzytkownicy pakietów, będziesz chciał wysłać smsa lub zadzwonić na numer telefonu w sieci, a zaraz dojdzie do wniosku, że nie skasowało mu pieniędzy z pakietu tylko z rachunku lub doładowania. Z początku nie będzie to problemem bo zbyt dużo ludzi nie będzie zachowywało numeru!
Ja w tym nie widze zadnej rewelacji. Po pierwsze jeżeli posiadasz numer np. w Plusie, Erze, Idei podpisujesz umowe na dwa lata, po dwóch latach dostajesz bardzo ciekawą ofertę od operatorów. Na przykład jak ze mną jest mi sie kończy umowa za miesiąc i co chwilke dzwonią do mnie z Plusa i proponują mi jakieś pakiety minut, sms`ów, pakiety kwotowe itd. Ja np. jak bym przeszedł do innego operatora byłbym głupkiem 

Pozdrawiam - pYp
No chyba jakoś mądrze to wszystko wymyślą jak będzie już można się przenosić, co? Bo to naprawdę będzie śmiesznie z tymi opłatami za połączenia potem hehe.
Pyp, mi sie umowa z plusem [2letnia] skonczyla 17 czerwca, niestety dalej mam abonament, bo moj ojciec mi bral ten tel, poniewaz ja nie pracuje wiec nie moglam wziasc, ale wyczytalam w regulaminie ze mozna do nich wyslac do Wawy wystapienie od umowy, wiec tak zrobilam
hehe i teraz czekam na jakis odzew, a nie chce juz abonamentu na lipiec/sierpien :/
No ale co ja chcialam napisac.. wlasnie, sluchajcie, jak skonczy mi sie abonament, zalozmy ze rozwiaza mi umowe o swiadczenie uslug.. to pozostanie mi ten numer? czy nie? bo chcialabym sobie wtedy kupic simplusa.. to musze starter czy tylko doladowac?
Bo szczerze mowiac nie chcialabym zmieniac numeru, bo wszystko by mi sie poplatalo.

No ale co ja chcialam napisac.. wlasnie, sluchajcie, jak skonczy mi sie abonament, zalozmy ze rozwiaza mi umowe o swiadczenie uslug.. to pozostanie mi ten numer? czy nie? bo chcialabym sobie wtedy kupic simplusa.. to musze starter czy tylko doladowac?
Bo szczerze mowiac nie chcialabym zmieniac numeru, bo wszystko by mi sie poplatalo.
Telepolis.pl
Do shila... Ja sie próbowałem dowiedzieć czy moge zrezygnować z abonamentu i wziośc simplusa to powiedzieli mi że nie jest to mozliwe, takze jest niemozliwe wziość zrezygnować z umowy i zaraz podpisać umowe z plusem na ten sam numer, nawet się pytałem czy jakbym zapłacił opłatę za złoty numer to czy by mi dali ten muj stary - odpowiedż była krótka:NIE. Najlepiej to się jeszcze dokładniej dowiedz czy tak mozna zrobić.
Pozdrawiam - pYp
trzeba kupic starter. plus nie oferuje jeszcze takiej opcji. mozliwe jest to jednak w drugim kierunku tj z mixa lub simplusa na abonament.Shila pisze: jak skonczy mi sie abonament, zalozmy ze rozwiaza mi umowe o swiadczenie uslug.. to pozostanie mi ten numer? czy nie? bo chcialabym sobie wtedy kupic simplusa.. to musze starter czy tylko doladowac?
ir4s
Eh.. no nic, dzieki bardzo.
Dzisiaj przyszlo mi wypowiedzenie, razem z rezygnacja z wypowiedzenia
[patrzcie jak chce mnie miec w sieci]
no i 21 licpa nie bede miec juz abonamentu..
Tak wiec kupie starter simplusa.. ofkorz simlocka nie musze usuwac? nie no chyba nie bo to tez PLUS.
Dzieki za odpowiedz
Dzisiaj przyszlo mi wypowiedzenie, razem z rezygnacja z wypowiedzenia

Tak wiec kupie starter simplusa.. ofkorz simlocka nie musze usuwac? nie no chyba nie bo to tez PLUS.
Dzieki za odpowiedz

Telepolis.pl
Witam wszystkich!
Jak to w końcu będzie z tym przechodzeniem do innego operatora bez zmiany numeru? Czekałem na Orange, ale coś czuję, że nie będzie to nic wielkiego. Aktualnie jestem w POPie, jednak coraz bardziej prawdopodobne jest to, że będę chciał przejść do Ery i skorzystać z urodzinowej promocji. Zależy mi jednak dość mocno na numerze, ktoś zorientowany mógłby trochę rozjaśnić całą sytuację? Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Jak to w końcu będzie z tym przechodzeniem do innego operatora bez zmiany numeru? Czekałem na Orange, ale coś czuję, że nie będzie to nic wielkiego. Aktualnie jestem w POPie, jednak coraz bardziej prawdopodobne jest to, że będę chciał przejść do Ery i skorzystać z urodzinowej promocji. Zależy mi jednak dość mocno na numerze, ktoś zorientowany mógłby trochę rozjaśnić całą sytuację? Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
Wszystko ma ruszyc 10 pazdziernika, ale sprawa jest bardzo nie jasna, operatorzy walcza ostro o przesuniecie tego terminu, jedynie idea dzis na konferencji w sprawie Orange informowala ze bez problemow moze ruszyc 10 pazdziernikaKrzysiek pisze:Witam wszystkich!
Pozdrawiam.
Niestety szczegolow nie znam, jak pisalem sprawa jest nie jasna, w tej chwili czeka na rostrzygniecie sprawa wniesiona przez polkomtela, za 2 tygodnie wyrok. Moze ktos inny z forum bedzie wiedzialKrzysiek pisze:Rozumiem, a wiesz coś może o opłatach? Przejście do innego operatora będzie się wiązało jedynie z podpisaniem umowy czy oprócz tego trzeba będzie za utrzymanie numeru trochę posmarować?
Niestety, jesli rozwiazujesz umowe to bay bay numerku...Shila pisze:Pyp, mi sie umowa z plusem [2letnia] skonczyla 17 czerwca, niestety dalej mam abonament, bo moj ojciec mi bral ten tel, poniewaz ja nie pracuje wiec nie moglam wziasc, ale wyczytalam w regulaminie ze mozna do nich wyslac do Wawy wystapienie od umowy, wiec tak zrobilamhehe i teraz czekam na jakis odzew, a nie chce juz abonamentu na lipiec/sierpien :/
Co do przejscia. Oczywiscie, bedzie to platne. Ok 100 - 200zł. pewnie. Bedzie mozna przejsc jesli skonczy Ci sie umowa z jednym operatorem....wtedy przechodzisz, podpisujesz druga z innym operatorem i znowu zaczyna Ci sie 2 letnie odliczanieWojt2004 pisze:Niestety szczegolow nie znam, jak pisalem sprawa jest nie jasna, w tej chwili czeka na rostrzygniecie sprawa wniesiona przez polkomtela, za 2 tygodnie wyrok. Moze ktos inny z forum bedzie wiedzialKrzysiek pisze:Rozumiem, a wiesz coś może o opłatach? Przejście do innego operatora będzie się wiązało jedynie z podpisaniem umowy czy oprócz tego trzeba będzie za utrzymanie numeru trochę posmarować?

Ok, a jak to będzie wyglądało np. przechodząc z POPa? Nie mam przecież podpisanej żadnej umowy z operatorem. Załóżmy, że chce sobie teraz skorzystać z urodzinowej promocji Ery. Będę musiał płacić te 100-200 zł czy po prostu podpisuję umowę z Erą, mam stary numer i wszystko gra?Co do przejscia. Oczywiscie, bedzie to platne. Ok 100 - 200zł. pewnie. Bedzie mozna przejsc jesli skonczy Ci sie umowa z jednym operatorem....wtedy przechodzisz, podpisujesz druga z innym operatorem i znowu zaczyna Ci sie 2 letnie odliczaniena tej zasadzie to bedzie dzialalo...a za samo utrzymanie nr. nie bedzie zadnych dodatkowych oplat, poprostu w ramach abonamentu u innego operatora to bedzie dzialalo...