Moje podejście do Smart DOM i Power LTE "bez limitów" podsumować można określeniem "same limity".
Ale do rzeczy, postaram się treściwie, choć nie będzie krótko.
Miałem umowę na telewizję w CP za 49,90, staż na tym dekoderze 7 sierpnia (czyli w dniu "wyjścia" umowy) wyniósł ponad 2 lata - jak wiadomo, by skorzystać z programu SmartDOM trzeba mieć staż 60 dni w jednej z sieci - to jest pierwszy LIMIT.
Oferta telewizyjna ze strony CP jak najbardziej była dostępna, tylko... nie przez infolinię (drugi LIMIT). Infolinia odsyłała mnie do punktów sprzedaży, chociaż chciałem załatwić sprawę przez jedną, góra dwie rozmowy telefoniczne, bo nie lubię stać w kolejkach. Pojechałem do punktu CP - oferta telewizyjna - oczywiście jest! Ale brak jest sprzętu internetowego, który mnie interesował - ODU-IDU (trzeci LIMIT). Nawiasem mówiąc ODU-IDU to sam w sobie czwarty LIMIT - max 30 Mbit/s pobierania danych... (mi tyle wystarczy, ale po co reklamować to jako LTE? - kolejne kłamstwo)
Postanowiłem odczekać parę dni, w ciągu których orientowałem się w ofercie ogólnopolskiej kablówki - zaoferowano mi 120 kanałów TV + 30 Mbit/s za 60 zł/mc z aktywacją 100 zł, czyli cena efektywna 68 zł/mc.
Wciągu tych paru dni moje wypowiedzenie weszło w życie - było to 7 sierpnia. Tego właśnie dnia dzwoniłem znowu do CP, bo miał mnie odwiedzić również przedstawiciel kablówki. Infolinia CP stwierdziła BRAK OFERT (piąty LIMIT!), ponieważ wypowiedzenie właśnie weszło w życie. No jak to brak ofert? To firma nie chce, bym więcej im płacił?... Konsultant infolinii nie był w stanie stwierdzić, kiedy pojawią się korzystne oferty, może za kilka dni, może za kilka tygodni... Super. Kompetencja konsultantów infolinii wciąż mnie powala...
Minęło kolejnych kilka dni, a ja postanowiłem sprawdzić, czy pojawiły się już oferty. Owszem, pojawiły się. Ale żeby skorzystać z programu Smart Dom muszę mieć 60 dni stażu w jednej z usług, podczas gdy wypowiedzenie umowy "zeruje" mój licznik stażu, więc musiałbym odczekać 60 dni, by dobrać Internet Power LTE za pół ceny, podczas gdy promocja trwa do 22 września (szósty LIMIT), więc... faktycznie nie mogę skorzystać z programu Smart DOM.
Na dekoder oferowano mi fajne warunki: 5 m-cy gratis, 10 m-cy płatnych po 49,90. Gdyby dobrać do tego Internet i telefon mój średni rachunek wyniósłby niecałe 65 zł, doliczając nolimit na stacjonarki to byłoby około 72 zł.
Jednak warunkiem skorzystania z Power LTE + ODU-IDU było podpisanie umowy internetowej na 24 m-ce - siódmy LIMIT!
Inaczej - by mieć obniżony abonament internetowy o połowę musiałbym jednocześnie przedłużyć telewizję za 15 m-cy na kolejny okres, albo wziąć od razu telewizję na 24 m-ce - oferowano 8 m-cy gratis, co daje podobny średni efektywny abonament.
Siedem LIMITÓW w ofercie nielimitowanego Internetu... Jak dla mnie oferta oraz jej realizacja skreśla samą siebie. Zastanówcie się zanim w ogóle stracicie czas i pieniądze na PRÓBY uzyskania tej "promocji"...
Fakt, fajnie by było za cenę niewiele ponad 70 zł mieć trzy usługi, w tym nolimit telefonu, ale ile to wymaga mordęgi z konsultantami i pracownikami? Zostałem przy kablówce na rok za średnie 68 zł oraz telefonie na kartę za średnie 25 zł/mc. 20 zł drożej ale bez smyczy na conajmniej 2 lata na wszystkie usługi.