• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #715583  autor: $orn
 07 maja 2014, 15:55
Witam,

Przeglądając stronę Plusa natrafiłem na:
http://www.plus.pl/indywidualna/regulaminy/

Plus zmienia regulamin od 8.06.2014.

PS: Przepraszam, ale pomyliłem działy gdzie umieściłem temat. Prośba o przeniesienie :)
Ostatnio zmieniony 10 maja 2014, 17:33 przez $orn, łącznie zmieniany 1 raz.

#715602  autor: Kryniczanin
 07 maja 2014, 18:26
Dla wszystkich którzy już myślą jak tutaj uwolnić się od cyrografu beczka lodowatej wody

:mrgreen: Wprowadzone zmiany wynikają bezpośrednio ze zmiany przepisów prawa, tj. wejścia w życie rozporządzenia Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 24 lutego 2014 r. w sprawie reklamacji usługi telekomunikacyjnej (Dz. U. z 2014 r. poz. 284). :mrgreen:

#715627  autor: aizo
 07 maja 2014, 21:17
Kryniczanin pisze:Dla wszystkich którzy już myślą jak tutaj uwolnić się od cyrografu beczka lodowatej wody

:mrgreen: Wprowadzone zmiany wynikają bezpośrednio ze zmiany przepisów prawa, tj. wejścia w życie rozporządzenia Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 24 lutego 2014 r. w sprawie reklamacji usługi telekomunikacyjnej (Dz. U. z 2014 r. poz. 284). :mrgreen:
OffTopic

To, że jak op zmienia regulamin to wiem, że nie można rozwiązać umowy bez kary(kiedyś było inaczej)
Ale jak to jest np z UPC. Wyłączają jakiś kanał z pakietu czy można rozwiązać umowę?

Połączenie nie może być zrealizowane.

#715634  autor: Ruben
 07 maja 2014, 21:44
aizo, jeżeli zmiana regulaminu wynika ze zmiany prawa, to nie można bez kary zerwać umowy.

W przypadku operatorów kablowych i TV SAT, wyłączenia kanału daje możliwość zerwania umowy bezkarnie. Ale i na to operatorzy- jeszcze chyba nie wszyscy-już znaleźli sposób i tak np. UPC od niedawna wprowadziło listę kanałów gwarantowanych i tylko ich wyłączenie daje Ci możliwość wypowiedzenia bez konsekwencji.

#715711  autor: Wiksa11
 08 maja 2014, 12:54
Jakieś 3 lata temu zmieniał się dość poważnie regulamin UPC i wtedy pamiętam, że miałem prawo zerwać umowę, co sami zaznaczyli. Jednak np. jak mi podnieśli kwotę abonamentu ze względu na podwyżkę VATu za internet, nie miałem takiej możliwości :(