• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #712638  autor: Maniura
 24 kwie 2014, 16:56
Witam, wie ktoś może jaka jest różnica cen telefonów w Orange w ich salonach i e-sklepie?

Np

W mixie za 50 zł co miesiąc na 24 miesiące do Sony Xperi M w e-sklepie musiałbym dopłacić 199 zł.
Orientuje się ktoś ile trzeba by było dopłacić w ich salonie w tej samej ofercie?

#712719  autor: KA
 24 kwie 2014, 19:52
W e-sklepie zapewne taniej. Mix to najgorszy wybór!

#713775  autor: Maniura
 27 kwie 2014, 19:14
Zostanę jednak przy abonamencie.

Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy można przedłużyć umowę i wybrać nowy telefon 3 miesiące przed jej końcem w SALONIE Orange?

#713802  autor: lord.nitos
 27 kwie 2014, 20:14
Kiedys mialem taka sytuacje, ze w salonie sie dowiadywalem kiedy moge przedluzyc umowe. Pani mnie poinformowala ze w chwili obecnej nie moge, zeby sprobowac za kilka mc. Dokladnie nie pamietam za ile.

Dwa dni pozniej przez sklep Orange przedluzylem umowe bez zadnego problemu.

[center]
Jeżeli Ci pomogłem to możesz się odwdzięczyć klikając

Obrazek
[/center]

#713804  autor: dwaeuro
 27 kwie 2014, 20:32
lord.nitos pisze:Kiedys mialem taka sytuacje, ze w salonie sie dowiadywalem kiedy moge przedluzyc umowe. Pani mnie poinformowala ze w chwili obecnej nie moge, zeby sprobowac za kilka mc. Dokladnie nie pamietam za ile.

Dwa dni pozniej przez sklep Orange przedluzylem umowe bez zadnego problemu.
Dlatego, że przez sklep internetowy można już 150 dni przed końcem umowy, a przez pozostałe kanały (infolinia, telesprzedaż, salon) dopiero 120 dni.

Nowa Huta Wolne Miasto!

#714034  autor: paker
 28 kwie 2014, 17:28
Calm7 pisze:Nie bierz mixa, weź, jak już - abonament.
Nie bierz abonamentu kup na raty lub za gotówkę - lepiej na tym wyjdziesz.

#714118  autor: dwaeuro
 29 kwie 2014, 00:11
paker pisze:
Calm7 pisze:Nie bierz mixa, weź, jak już - abonament.
Nie bierz abonamentu kup na raty lub za gotówkę - lepiej na tym wyjdziesz.
Nie do końca prawda. Przykładowo: orange ze zniżką 30% (groupon czy po wypowiedzeniu) daje no limit za 61,50 z stacjonarnymi, sms/mms i 2GB internetu. Do tego wartą 1000 zł Nokię Lumię 920 za 99zł.

Biorąc to np. w NJU, gdzie jest najprostszy no-limit zapłacimy 58zł (19+9+9+7+7+7) i będziemy mieć praktycznie to samo za tyle samo, tylko bez telefonu wartego 1000zł. Jasne, że umowa jest na czas nieokreślony, a w Orange na 2 lata, ale to i tak wychodzi taniej...

Nowa Huta Wolne Miasto!