• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 1 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

w jakiej sieci jesteś ?

Plus
6
9%
T-Mobile, Heyah
8
12%
Orange, nju
22
34%
Play, RBM, Virgin, Viking
29
45%
 #684636  autor: ciekawy
 22 gru 2013, 04:23
jak w temacie,

piszcie tylko o ofertach, o zasięgu nic,od tego są inne tematy i każdy sam może sprawdzić jaki ma zasięg,tylko oferty,

tylko o sieciach Plus,T-Mobile,Orange,
oferty abonament i na karte,

jest coś w ofertach co przebija inne oferty ?

coś tak korzystnego dla czego warto być w którejś z tych sieci ?

#684638  autor: bazooka
 22 gru 2013, 08:37
ciekawy, proszę Ciebie o odpowiedź na P.S., na dole.

Jeśli mylę się z interpretacją tego tematu to szczerze... odpowiadam, bo dla mnie nie trzeba wielkich powodów...
Kwestia wyboru Orange jest subiektywna, każdy ocenić musi sam - moim zdaniem nie można tego zareklamować nie będąc pracownikiem tego opa, no ale skoro już piszę:

1. jestem w Idei/Orange od 13 bodajże lat, raczej nigdy nie przeniosę od nich głównego numeru (a już na pewno do żadnego operatora MVNO) ze względu na stabilność oferty, oraz brak jak w temacie przebicia ich oferty, jak dla mnie, przez innego opa.
Cenię Orange za własną infrastrukturę :!: darmowe RWK (obym nie wykrakał..tfuuu), spory wybór taryf, ostatnio sporo promocji-gratisów, polecam bramkę MultiBox Gold, dobra aplikacja Mój Orange, powiązanie lojalnościowe z Payback, Skarbonka, i w niektórych taryfach Karuzela Nagród; odmłodzone pakiety internetowe z kumulacją niewykorzystanych środków ze starego pakietu - nie odczuwam dyskomfortu zawieszanych czy słabych połączeń internetowych więc po co się przenosić :?:
2. jak w podpisie: mam 2/3 znajomych u "Pomarańczy" i choć czekam na lepszą ofertę wewnątrzsieciową w taryfie ONE (pod koniec stycznia ew,przechodzę do YES) to nic nie przebije cenowo ponad 300min/m-cznie połączeń w sieci niż posiadanie numeru w tej samej sieci właśnie, czyż nie :?:
*3. ze względu na posiadanie DUAL-SIM druga karta służy mi do testowania innych operatorów (w tym MVNO) i pomału zdobywam wiedzę o ofertach z doświadczenia, nie opartą na subiektywnych opiniach - przenoszę oczywiście numer tam gdzie odpowiada mi oferta, czyli uzupełnienie potrzeb przy głównym numerze w Orange, interesuje mnie jak najmniej zamrożonych środków (bonusy za duże doładowywania nie są dla mnie atrakcyjne) i jak najniższa cena połączeń do wszystkich jak to nazywam: "bez łachy", bez pakietu (max 10zł doładowania na 2 m-ce)

*Sorki, za 3 podpunkt, nie związany z tematem, ale musiałem uzupełnić swoją wypowiedź :)

P.S.
Czy mógłbym wiedzieć co chcesz uzyskać pytając o to, skoro łączysz już w samej ankiecie głównych operatorów z operatorami MVNO :?: ...to już jak dla mnie jest błędem. Dlaczego tylko o W3 (bez Playa) chcesz zbierać informacje - zdradź swoje zamiary, rozwiń post tematyczny o swoje podejście do tematu :?:
...poza tym jesteśmy w dziale Prepaid więc nie powinniśmy mieszać opinii z ofertami abonamentowymi :!:

#684646  autor: Flash999
 22 gru 2013, 09:41
Jestem w T-Mobile frii, ponieważ potrzebuję dużych pakietów internetowych (3 GB za 20 zł jest jak najbardziej OK), kupuję do tego 30 minut rozmów, a SMSy dostaję za darmo.
Wybór głównie ze względu ofertę, najlepszy 3G (niestety tylko w centrum miasta) i świetną jakość rozmów.

Od Play się nie uwolnię przez dużą ilość znajomych u tego operatora i dodatkowo UMTS 900 z Dąbrowy Białostockiej (mam -77 dBm w odległości 10 KM od wieży), a w T-Mobile w domu sygnał skacze od -87 dBm do braku zasięgu.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2013, 12:29 przez Flash999, łącznie zmieniany 1 raz.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#684665  autor: marcin1980
 22 gru 2013, 11:50
Flash999 pisze:a SMSy dostaję za darmo..
Ty dostajesz a ja w miesiącu sobie do 600smsów za darmo sle bez pakietów i innych pierdół :-)

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#684671  autor: perdos1
 22 gru 2013, 11:58
Calm7 pisze:PS. Dlaczego ja i Orange? Bo tylko w Orange prepaid mam najtańsze minuty do wszystkich sieci.
Po ile wychodzi za minutę i w jakiej taryfie?

#684673  autor: kamil4862
 22 gru 2013, 12:00
Play, a dlaczego? Bo mam nieśmiertelne zbieraj minuty. Czasem dokupię nielimitowane smsy do wszystkich za 10zł i to max moich wydatków na telefon :)

Obrazek

#684691  autor: Emsi
 22 gru 2013, 12:58
Play - Dlatego, że nie płacę za: RWK, sprawdzanie salda konta, mogę swobodnie i bezpłatnie zmieniać taryfy. Według mnie póki co najuczciwsza oferta wśród dużych operatorów.
Drugi numer mam w Orange. Tutaj jedyną niedogodnością jest opłata 3zł za RWK (ale tylko dla nowych klientów), poza tym pobierają opłaty za SMS-y sprawdzające stany pakietów etc. Nowa taryfa Yes jest bardzo korzystna i jest dość prosta.

#684693  autor: colombo
 22 gru 2013, 13:08
Calm7, skoro tak trudno ci napisać wprost to albo masz takie poczucie humoru, albo trzeba się mocno nakombinować (jak to w Orange) żeby "mieć najtańsze minuty do wszystkich sieci"
Wygadany pakiet wychodzi 0,18/min - to nie jest najtaniej. Chyba że sobie liczysz na zasadzie tańsze kody z alle plus jakieś bonusy itp. i realny koszt jest mniejszy, ale to żadna rewelacja.
Poza tym nie widzę w Tmobile pakietów minut za 20 zł.
A nie jednak jest, tylko nie we Frii - 300min za 20

#684698  autor: Niezgodna7
 22 gru 2013, 13:29
Tak, Colombo, trzeba troszkę się gimnastykować, a nie kombinować.
Bez gimnastyki i kombinacji jest EraTM z tym pakietem.
Dla mnie rewelacja od kilku lat, póki EraTM nie wyskoczyła z tym pakietem - Orange było nie do pobicia.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#684699  autor: colombo
 22 gru 2013, 13:40
To super Calm7. I rozumiem, że nie powiesz JAK?

#684700  autor: Flash999
 22 gru 2013, 13:47
marcin1980 pisze:
Flash999 pisze:a SMSy dostaję za darmo..
Ty dostajesz a ja w miesiącu sobie do 600smsów za darmo sle bez pakietów i innych pierdół :-)
Pisząc dostaję chodziło mi że mogę je wysyłać bez limitu, jako bonus po doładowaniu :). Bez pakietów, wystarczy załadować (50 zł - 100 dni).

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#684749  autor: perdos1
 22 gru 2013, 18:33
Calm7 pisze:Dla mnie rewelacja od kilku lat, póki EraTM nie wyskoczyła z tym pakietem - Orange było nie do pobicia.
300 min za 20 zł to wychodzi 15gr/min. Minuta w VM wychodzi taniej. W playu kombinując również można zejść do 11,3-13,4gr/min.

#684750  autor: Niezgodna7
 22 gru 2013, 18:37
Perdos1.
Hahahahaha
Twój przelicznik zwalił mnie z nóg!
:- D

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#684751  autor: marcin1980
 22 gru 2013, 18:37
perdos1 pisze:300 min za 20 zł to wychodzi 15gr/min.
Jakie 15gr. 300min za 20zł to 7gr w zaokrągleniu

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#684753  autor: colombo
 22 gru 2013, 18:39
Może lepiej użyć kalkulatora? :)

#684760  autor: perdos1
 22 gru 2013, 19:05
colombo pisze:
Może lepiej użyć kalkulatora? :)
Sorry, użyłem ale wpisalem 30 i 200 zamiast 300 i 20, mój błąd, rzeczywiście dobra oferta.

W sumie podoba mi się ta opcja i zastanawiam się czy nie przenieść numeru. Ten pakiet jest dostępny normalnie w taryfie frii? Bo na stronie go nie widzę.

#684774  autor: Ruben
 22 gru 2013, 20:08
Czym się kierował autor zestawiając w jednym punkcie Play, RBM, Virgin, Viking?
O ile dwie pierwsze oferty można jeszcze połączyć, tak wrzucenie do jednego worka jeszcze Virgin i Viking czyni ofertę mało miarodajną.
Uważam, że oferta Virgin jest na tyle suwerenną, że powinna występować odrębnie. Podobnie jest z nju.
ciekawy pisze:tylko o sieciach Plus,T-Mobile,Orange, oferty abonament i na karte
W jednym punkcie wrzucony plankton MVNO na infrastrukturze P4 a w przypadku w3 można dyskutować tylko o MNO.
Kolejna rzecz, to jeżeli można uwzględniać oferty abonamentowe, to chyba dział " Oferta prepaid i mix" nie jest najwłaściwszym.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2013, 20:25 przez Ruben, łącznie zmieniany 4 razy.

#684776  autor: KC-KARLOS
 22 gru 2013, 20:12
Zgadzam się z Rubenem. NJU powino się porównać, ale w ofercie NA KARTĘ - nie na abonament.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#684780  autor: bazooka
 22 gru 2013, 20:25
Kolega ciekawy, stworzył temat i poszedł dziś na balety :) ...ja to samo sugeruję Ruben, w pierwszym poście... i czekam na odpowiedź.

#684816  autor: colombo
 22 gru 2013, 22:19
Calm7 pisze: A 15gr, to ja mam w Orange bez gimnastyki za minutę do wszystkich sieci.
Aż mi się przypomniała sytuacja z dzieciakami z osiedla. Jeden coś wiedział ważnego o nauczycielce zdaje się, ale najwidoczniej miał surowo zabronione o tym mówić, jednak widać było, że mało co nie pęknie - tak chce reszcie powiedzieć. Bał się jednak na tyle, że nie powiedział, tylko krzyczał: a ja wiem, ja wiem - ale wam nie powiem.
  • Strona 1 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5