• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #678724  autor: terry444
 30 lis 2013, 13:03
Kilka dni temu kupilem na Gruperze kod zniżkowy 40% za 1zl i fajnie mi wszystko poszlo i mam juz przesylke w domu. Problem z tym ze Lumie 920 odebralem 24h temu a juz trzy razy ladowalem. Przez 6 godz w nocy bateria rozładowała sie o 16% przy wylaczonym wi fi itd. Mam teraz dwa wyjścia - albo sprzedac telefon albo odstąpić od umowy, na co mam 10dni. Umowę podpisywałem przede wszystkim z powodu telefonu bo cenowo fajnie sie oplacalo, wiec w tej sytuacji najchętniej wypowiedziałbym umowę. Problem w tym ze karta sim jest aktywowana od wielu godzin i wykonalem kilka polaczen i smsów. Czy w takiej sytuacji mogę nadal odstąpić od umowy czy nie ? Na internecie malo konkretnych rzeczy znalazlem na ten temat wiec bylbym bardzo wdzięczny za odpowiedz

#678725  autor: user_delete56
 30 lis 2013, 13:05
możesz :-)

#678728  autor: Marens
 30 lis 2013, 13:19
terry444 pisze:Problem w tym ze karta sim jest aktywowana od wielu godzin i wykonalem kilka polaczen i smsów.
Przeczytaj "oświadczenie o odstąpieniu", które jest dołączone z fakturą i umową. Akurat w tym przypadku cytat dotyczy aneksu, ale w przypadku nowej umowy/przeniesienia jest podobnie.
Kod: Zaznacz cały
PTK Centertel informuje, że prawo do odstąpienia od Aneksu do umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych nie przysługuje Klientowi, który rozpoczął korzystanie - za swoją zgodą - z usług telekomunikacyjnych przed upływem 10dni od dnia zawarcia Aneksu

#678748  autor: terry444
 30 lis 2013, 15:07
Nie jestem teraz w domu, wiec dopiero po powrocie sie wczytam. Ale jeśli u mnie jest to samo co w ww. cytacie to wychodzi ze nie mogę teraz odespać bo zaczalem korzystać juz. Ale kolega wyżej napisal ze mogę :)

#678757  autor: armator11
 30 lis 2013, 15:59
terry444 pisze: Przez 6 godz w nocy bateria rozładowała sie o 16% przy wylaczonym wi fi itd.
To włącz sobie WiFI w domu. Jest dużo mniej prądożerne w porównaniu do transmisji danych przez sieć.

#678758  autor: terry444
 30 lis 2013, 16:05
armator11 pisze:
terry444 pisze: Przez 6 godz w nocy bateria rozładowała sie o 16% przy wylaczonym wi fi itd.
To włącz sobie WiFI w domu. Jest dużo mniej prądożerne w porównaniu do transmisji danych przez sieć.
Tak ja wiem, ale transmisji danych tez nie mialem włączonej:) Na noc rozlaczam sie z internetem. Żadnych aplikacji w tle, Internetu itd. Dlatego jestem tak rozczarowany baterią. Dzisiaj to chyba zostawię go w trybie samolotowym na noc i zobacze ile procent spadnie:)

#678763  autor: DaveX
 30 lis 2013, 16:16
terry444, 16% w nocy to dużo? yyyy

Co do odstąpienia. To TAK, możesz odstąpić od umowy w ciągu 10 dni od dnia zawarcia umowy na odległość. Liczy się data stempla pocztowego z pismem o odstąpieniu. Jeśli podpisałeś umowę 29.11. to najpóźniej możesz wysłać list 09.12. Zostanie zwrócona opłata aktywacyjna ale naliczą ci opłatę za korzystanie z abo proporcjonalnie za ilość korzystania, np. za 10 dni będzie to 10/30 (1/3) abonamentu.

#678775  autor: terry444
 30 lis 2013, 17:04
DaveX dziekuje za post. Wydaje się ze tak faktycznie moze to wyglądać i brzmi logicznie z tym proporcjonalnym obliczeniem przez nich ile dni wykorzystalem i wystawieniem za te dni rachunku.

Jedna tylko poprawka. Bo wyczytałem ze termin 10 dni liczy sie od pierwszego złożenia przeze mnie wniosku o abonament. Zrobilem to w poniedzialek, w srode zaakceptowali dopiero ale bieg sprawy liczy sie od poniedziałku, a nie jak wspomniałeś od momentu podpisania umowy. I faktycznie jak dobrze pamiętam to na umowie mam 25 listopada jako dzien zawarcia umowy. Wiec czas wypowiedzenia mam jakoś tak do środy mniej wiecej :) Pozdrawiam

PS. Gdyby ktoś byl innego zdania co do tej mojej sytuacji z użyciem karty SIM i wypowiedzeniem potem umowy to proszę pisać.