Witam Witam! Obecnie moja sieć to orange, ale nie jestem z niej zbytnio zadowolony ze względu na drogie i małe pakiety internetu i małe oferty sms. Poszukuję sieci w której będzie około 500-1gb internetu na miesiąc za nie wielką kwotę (coś koło 10zł) oraz gdzie będzie pakiecik smsów tak 200-500 do wszystkich sieci też za niedużą kwotę. Przeglądając oferty wpadł mi w oko Plus. 1Gb internetu za 13zł, 300sms do wszystkich sieci za 5zł. Niby wszystko idealnie, ale jak to jest z zasięgiem Plusa w Polsce? w orange mam praktycznie wszędzie, a jak będzie w Plusie? Posiadam telefon na kartę i będę kupował najprawdopodobniej starter Plusa za 5 zł. Czy polecacie coś innego poza Plusem? Pozdrawiam!
Plus oszukuje na rozliczaniu pakietow neta. Do tego ma skomplikowane taryfy z masa kodów i trzeba trzymac caly czas reke na pulsie co do kodów wlasnie.
Najlepsza do netu i smsów bedzie Red Bull Mobile na kartę.
Red Bull Mobile - to taryfa dla smartfoniarzy, którzy lubią youtuba, youtube nie jest wliczany w zuzycie transferu.
RBM starter 5zł za doladowanie 50zł dostajemy, miesiac nielimitowanych smsów do wszystkich sieci [wpisac kod ze strony RBM przed doladowaniem] konto wazne 100 dni, bonus neta 2GB po wykorzystaniu lejek [obnizona predkosc], stawka 29gr/min, sms 9gr. Mozna wylupic pakiet nielimitowanych smsow do wszsytskich za 10zł na miesiac.
RBM starter 9zł [z puszką Red Bulla] po doaldowniu 50zł, bonus neta 500MB potem lejek. Konto ważne 5 miesiecy. Przez pierwsze pol roku co miesiac 222 darmowe smsy do wszystkich. Tez chyba mozna wykupic pakiet smsow nolimit na miesaic za 10zł, jest tez pakiet 60 min za 10zł do wszystkich [wyjdzie 17gr/min].
Dziala na nadajnikach Play, orange i Plusa.
Na lejku działa swietnie
*przegladanie stron www na programie Opera Mini - strony wczytuja sie w 5 sekund,
*aplikacja jakdojade,
*email,
*mapy google ,
*widzety pogodowe aktualizuja sie w 2 sekundy,
*smsy przez Vibera ida w ułamku sekundy.
Do orange jak dzwonisz, to jaką masz stawkę? Jak za mniej niz 29gr/min, czy jakis pakiet, albo znajomi z orange maja do ciebie taniej, to może Nju na kartę [to też orange] to taryfa dla osob, ktore co parę dni w miesiacu dzwonia duzo, masz gwarancję nie przekrocznia 2zł na dzien. Czyli np. wydzwonisz 2zł [ okolo 10 minut, stawka 19gr/min do wszsytkich] i masz juz wtedy za darmo nastepne minuty, smsy i pkaiet 100MB neta [ale bez lejka]. Generalnie jak czasem masz dni ze duzo gadasz to wlacza sie nolimit za 2zł/dzien. Z ofert na rynku wynika, że oplaca sie to jak takich gadatliwych dni jest do okolo 12.-tu w miesiacu [jak wiecej to taryfa Play Mini Max na kartę]. Mozna tam zmigrowac kodem z taryf orange na karte.
Generalnie w Red Bull Mobile starter 5zł po doładowaniu 50zł na neta nie wydasz nic [bo masz bonus 2GB z lejkiem] przez cale 100 dni, na smsy wydasz 20zł w ciągu 3 miesiecy. Zosatnie sie 30zł na inne rzeczy.
W Red bull Mobile starter 9zł po doładowaniu 50zł na neta wydasz zaleznie ile go uzywasz, dla mnie 500MB z lejkiem wystarczałoby na 5 miesiecy, jak bedziesz chcial w tej taryfie dostepne sa pakiety] ja bym wydał 0zł na neta, co do smsów to masz te 222 co miesiac przez pierwsze pol roku czasem ci starczy czasem nie [pisales 200-500] jak nie starczy to wydasz jeszcze 10zł/miesiac na nolimit. Powiedzmy, ze w 3 miesaicach na 5 tak bedzie, no to wydasz 30zł zosatnie sie 20zł na inne rzeczy.