• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #659881  autor: Lukasz XYZ
 05 wrz 2013, 19:50
Witam
Co sądzicie o ofercie Plusa internet bez sprzętu i bez lojalki, osobiście rzadko korzystam z internetu i być może limit 15 GB mi wystarczy, ale nie chcę się wpakować w jakieś koszty i długie umowy dlatego mam pytanie co dzieje się po przekroczeniu limitu naliczane są dodatkowe opląty czy transmisja jest blokowana oraz czym różni się ta oferta od internetu bez sprzętu na 6 miesięcy oprócz oczywiście lojalki na 6 miesięcy?

#659887  autor: mikkel
 05 wrz 2013, 20:19
Ja miałem net 3GB bez lojalki w lipcu ale nie przekroczyłem limitu. Napewno w regulaminie napisali czy blokują. Na 99% blokują ale sprawdź. Ta umowa ma jeszcze jedną zaletę, po miesiącu podpisałem aneks na abonament za 59,90zł w którym jest 15GB i router no i za to że był aneks dostałem dodatkowo 5GB czyli w sumie 20GB na miesiąc przez 2 lata. Dodam że router (DWR921) w sklepach kosztuje ponad 800zł a na allegro ponad 600 więc warto. Ja go wziąłem bo potrzebuję ale w przeciwnym wypadku napewno rozważałbym odsprzedaż.

#659989  autor: david4nal
 06 wrz 2013, 11:07
Z tego co słyszałem, to już nie blokują po przekroczeniu limitu tylko jest lejek....

#660272  autor: Lukasz XYZ
 07 wrz 2013, 16:48
Zależy mi żeby nie pobierali dodatkowych opłat, lejek w zasadzie dla mnie to to samo co zablokowanie, nie wiem jak ktoś da radę korzystać z internetu na lejku przecież to działa gorzej od Aero 2.

[ Dodano: 2013-09-08, 13:29 ]
Mam jeszcze dwa pytania jak to jest z opłatą aktywacyjną oraz o co chodzi z punktem regulaminu, który brzmi:

Abonentowi, o którym mowa w § 1 pkt 1 lit. b), który przed dniem skorzystania z tej Promocji zawarł umowę z
abonamentem/ kwotą minimalnego doładowania o wartości 29,90 zł lub wyższą

Regulamin

#660889  autor: Andmix_pl
 10 wrz 2013, 14:26
Z tym blokowaniem trzeba uważac,ale faktycznie Ci którzy korzystają z mobilnego internetu mogą odczuć tzw lejek,jest to bardzo uciążliwe ale na upartego można korzystać dalej z internetu. Nie wiem natomiast jak jest w przypadku opłaty aktywacyjnej,najlepiej byłoby przedzwonić i się zapytać.