data17, ale część "mondrych" osób nadal jest w starych taryfach, bo "po co zmieniać". Ponadto w ofertach na kartę w niemal wszystkich sieciach, nadal do Play płaci się grube pieniądze, a taniej mają tylko ci, którzy wiedzą, że kodem/SMSem można tę stawkę obniżyć (czyt. ku*ewstwo operatorów).
Także operatorzy stacjonarni nie obniżają stawek do P4 i często innych sieci. Moim zdaniem, sytuacja poprawiłaby się, jak odpowiednie urzędy nałożyłyby takie kary, że operatorzy by się w końcu posrali.
Ludzie nie są zbyt inteligentnym gatunkiem. Zaś Polacy w szczególności do bystrych nie należą.
Mógłbyś się zdziwić ile osób nadal siedzi w skostniałych taryfach, bo im się d@@y nie chce ruszyć. Mam znajomego, który był w Plusie, bo większość osób była w Plusie. Od 2006 roku dużo się zmieniło i teraz w Plusie ma 1 znajomego, a nadal nie myśli nad zmianą.
Tylko, jeśli ja zastanawiam się nad taryfą, to co mnie obchodzi to, że ktoś jest idiotą, któremu się czterech liter nie chce ruszyć (a czasami nawet dwóch palców ;p)?
Jeśli tak mi zależy nad tym, żeby innym było tanio, to może powinienem uruchomić sobie infolinie 0-800?
Co z tego, że ja będę płacić jak za zboże, jak przynajmniej inni będą mieć tanio