• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #634622  autor: trbtrb
 22 maja 2013, 14:01
Witam,

Kupiłem ostatnio telefon Samsung Galaxy S Advance. Kupiłem go taniej bez gwarancji, z pełną świadomością. Osoba sprzedająca utrzymywała że była w salonie Play gdzie dostała wydruk z datą sprzedaży i IMEIem i powiedziano jej że telefon bez problemu zostanie przyjęty na gwarancję bez dowodu sprzedaży (nonsens).

Moje pytanie brzmi: jeśli posiadam fakturę sprzedaży innego SGSA, również z sieci Play, czy przy oddawaniu na gwarancję są oni w stanie stwierdzić że telefon o podanym numerze IMEI 'nie pasuje' do danej faktury (np. właśnie data czy miejsce sprzedaży)?

Pozdrawiam.

#634624  autor: manyaky
 22 maja 2013, 14:10
Może być przyjęty bez dowodu sprzedaży, niech sprzedający podeśle ten wydruk.

#634651  autor: trbtrb
 22 maja 2013, 15:06
@manyaky: mam ten wydruk, jest to zwyczajny papier firmowy play i napisane na nim bodajże rodzaj telefonu, data sprzedaży i numer IMEI. Nie ma na nim żadnej pieczątki.

#634663  autor: Domi88
 22 maja 2013, 15:42
Spokojnie możesz oddać telefon z takim wydrukiem do serwisu. Mamy od niedawna w salonach taką procedurę, że jeśli telefon został u nas zakupiony i coś się z nim stanie, to wystarczy wydruk systemowy i jest on podstawą gwarancji. Niedotyczy to wszystkich serwisów, ale w wypadku Samsunga (regenersis, ccs) jest to honorowane :)
Pozdrawiam.

#634667  autor: trbtrb
 22 maja 2013, 15:56
@Domi88: I rozumiem że wcale nie muszę być osobą na którą umowa była podpisywana? Jeśli tak to świetna wiadomość, dzięki wielkie za pomoc. :)

Pozdrawiam serdecznie!

#634692  autor: Domi88
 22 maja 2013, 17:28
Dobrze rozumiesz :) Tylko, ze jeśli nic nie masz w Play to ciężko będzie z telefonem zastępczym. Dlatego wystarczy mieć chociaż zarejestrowaną kartę sim :)

#634755  autor: trbtrb
 22 maja 2013, 22:23
@Domi88: mam abonament w Playu. ;) Pierwsze słyszę o telefonie zastępczym. :D