• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #633590  autor: kn
 17 maja 2013, 15:28
Mam pytanko jaki mniej wiecej wystarcza wam miesiecznie pakiet intrnetowy w smartfonie.

Wiem, ze tu nie ma prostej zasady, ale chcialem sie wstepnie zorientowac.

I w jakiej sieci najlepiej taki pakiet wychodzi (umts, prepaid, najlepiej by doladowanie konta dlugo przedluzalo waznosc karty bo to ma byc karta tylko do internetu).

#633597  autor: user_delete34
 17 maja 2013, 15:55
kn, każdy ma zupełnie inny profil korzystania.

Kiedyś potrzebowałem 0,5 GB, bo bardzo dużo korzystałem z sieci na Operze Mini, oglądałem filmy na YouTube, słuchałem radia internetowego na N79, czasem udostępniłem na moment łącze do laptopa. Potem wystarczał mi pakiet 100 MB z lejkiem (schodziło mi ok 70-140 MB) - tylko sprawdzenie stałego zestawu kilku stron przez Operę Mini na N79 i czasem pobranie paru grafik. Teraz muszę mieć coś z przedziału 300-500 MB, bo mam włączoną synchronizację maila i dokumentów co godzinę, lokalizację telefonu, przeglądam pełnowymiarowe strony w Internet Explorerze, czasem na wyjściu spojrzę na moment na YouTube.

Tematów o pakietach jest wiele - użyj szukajki lub zwyczajnie spójrz choćby na kilka najnowszych wątków.

W Plusie możesz mieć za 100 zł 15 GB na 4 miesiące, w PLAY to samo za 25 zł więcej (mowa o dedykowanych taryfach internetowych. Reszta wypada słabiej. Myślę, że zdecyduje to, kto ma NAJLEPSZY SYGNAŁ.

Taniej i na długo? Kup kartę Orange Free na kartę lub Plus Internet na kartę z allegro, gdzie ktoś nabija bonusy doładowaniami a pieniądze z konta przelewa na swoje konto.

A może za darmo w aero² z limitem szybkości?

* lejek - powooolna transmisja po wyczerpaniu pakietu, nie płacisz nic ponad pakiet ale czujesz wyraźne spowolnienie

#633749  autor: Flash999
 18 maja 2013, 11:06
Teraz przelew z konta na konto w Orange nie przejdzie, zlikwidowali to :(.
Ja bym się zastanowił nad Red Bull Mobile na Kartę 5zł. Za doładowanie 50 zł dostaniesz 2 GB na 100 dni (czyli ponad 650 MB miesięcznie). Do tego te 50 zł możesz przeznaczyć na kupno pakietów, ewentualnie na inne usługi.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#633765  autor: user_delete34
 18 maja 2013, 12:52
Flash999 pisze:zlikwidowali to :( .
Wiem ale na pewno zapasy kart się jeszcze nie skończyły. ;)
Flash999 pisze:zastanowił nad Red Bull Mobile
kn pisze:karta tylko do internetu
Dlatego moim zdaniem zdecydowanie Plus Internet na kartę o ile pozwolą na to warunki. Albo kupić gotowca albo samemu doładować i przelać choć część środków komuś za jakąś część ich ceny.
Problem taki, że jest to raczej dla heavy usera, bo ważność niespecjalnie długa.

#633797  autor: kn
 18 maja 2013, 16:36
Teraz na allegro znalazlem kilka ofert za okolo 40 zl z przesylka - 12 gb w plusie na 3 lub 4 mc (w cenie karta sim).

Zastanawiam sie czy to jakas podpucha, czy rzeczywiscie mozna to kupic tak tanio. Gdybym w plusie chcial kupic karte sim i miec ok. 12 gb na 4 mc mam 15 zl za karte i 100 zl za doladowanie.

Na stronie plusa o ofercie zblizonej do allegro nie ma ani slowa. Podpucha czy nie?

#633802  autor: user_delete34
 18 maja 2013, 16:46
kn pisze:Na stronie plusa o ofercie zblizonej do allegro nie ma ani slowa.
Przecież napisałem:
Markadiusz pisze:ktoś nabija bonusy doładowaniami a pieniądze z konta przelewa na swoje konto.
(chyba, że nie słyszałeś, że można/można było przelewać kasę w prepaidach). M.in. Tuchas (albo ktoś o zbliżonym nicku) z tego forum sprzedaje takie karty. 12,15 GB wynosi bonus po doładowaniu za 100 zł, na koncie nie ma pieniędzy (jest coś ok. 3 zł - tyle musi zostać po przelewach) a reszta kasy to zysk sprzedającego.
Tylko... w Plusie możliwy jest przelew 20 zł/miesiąc. Coś może (nie znaczy, że jest - z Orange długo można było kupić podobne karty) być nie tak. Spójrz na komentarze, oceny i czy to samo ludzie kupowali.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2013, 16:48 przez user_delete34, łącznie zmieniany 1 raz.

#633803  autor: ciekawy
 18 maja 2013, 16:48
kn, nikt ci raczej na to pytanie jednoznacznie nie odpowie,jeśli ktoś ma takie oferty to mogą to być oferty po usłudze przelew sms, że ktoś ładował konto jednego numeru,potem przesyłał kase na drugi numer i limit netu się powiększał,ta usługa teraz jest zlikwidowana albo ograniczona do jakiegoś ratunkowego zadzwoń do mnie czy jakoś tak, ogólnie to zastanów się czy po wykorzystaniu tego limitu czy ci się będzie to opłacało na dłużej bez kombinacji w normalnym doładowaniu, np taryfa Lubię to w PLAY jest o tyle fajna, że jak dzwonisz to płacisz 0,29 gr za minutę do wszystkich i oprócz tego masz za samo doładowanie net z lejkiem po limicie, a jak nie potrzebujesz dzwonienia bo do dzwonienia masz inny telefon, a smartfon do netu to zastanów się nad ofertami abonamentowymi mobilnego netu w tylko sim, może się okazać, że te oferty będą korzystniejsze od ofert na kartę, a z opcji na kartę to wybieraj raczej oferty z lejkiem,żeby nie płacić dodatkowo po limicie, PLAY jest o tyle dobry,że w miastach i nawet za miastami działa na swoim zasięgu,dodatkowo na zasięgu Plusa i Orange,więc jeśli szukasz na kartę to raczej poszukaj jakiejś oferty w PLAY,tylko ten zasięg to czasem trzeba ręcznie ustawić np poza miastami jesli nie ma zasięgu PLAY,działa dobrze na Plusie i Orange, sam sprawdzałem i mogę polecić nawet tam gdzie nie ma zasięgu PLAY, wyjątkiem jest tylko PLAY ONLINE na abonament,który korzysta tylko ze swoich nadajników,czyli oferta bardziej dla ludzi,którzy łapią zasięg PLAY,a oferty na kartę działają na każdym zasięgu,który ma PLAY

#635493  autor: Adam X
 26 maja 2013, 19:51
Mnie 2 GB ledwo wystarcza ale muszę się mocno ograniczać to jest nie korzystam z YT, ani innych rzeczy które wymagają pobrania dużej ilości danych.

#635494  autor: user_delete34
 26 maja 2013, 20:00
Adam X, to masz OGROMNY syf na telefonie. ;F Coś Ci musi non stop się aktualizować i to niejedna aplikacja. Normalnie 2 GB na telefonie w miesiąc wykorzystałbyś chyba tylko dzięki tetheringowi, chyba że nie masz komputera i całe dnie siedzisz w sieci na tel.

#635497  autor: pakierhakierxd
 26 maja 2013, 20:07
Max zużyłem 700 mb a mam pakiet 1.5 gb ;-),neta używam dużo czy to komórkowego czy wifi ale wifi prawie tylko w domu :D

Pozdrawiam :)