• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #633392  autor: zinort
 16 maja 2013, 19:06
Witam,
w poniedziałek wyjeżdżam do Grecji i chciałem wykupić pakiet internetowy w Play, jednak jest on dostępny tylko w Polsce. Czy istnieje jakaś taryfa, która udostępnia pakiet internetu (koniecznie pakiet, gdyż nie mam zamiaru wydawać kilku złotych za 1 mb internetu) działający poza granicami naszego kraju?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

#633401  autor: kamil1221
 16 maja 2013, 19:36
Lepiej poszukaj na miejscu lokalnego dostawcy usług lub polegaj na hot-spotach.

Są takie pakiety, ale zazwyczaj występują w abonamencie [np Orange] (jednak ich koszt to również sprawa dyskusyjna).

#633865  autor: Veed
 19 maja 2013, 00:25
Polecam jedno z dwóch rozwiązań:

- Starter sieci Q-Telecom - MVNO od Wind. Tanie rozmowy do Polski (w pakiecie za 7 euro 90 minut do PL. Internet 5 euro za 500MB.

- Internet na kartę z modemem. 2GB za 20 euro na 15 dni lub 40 za 5 GB na miesiąc. W paczce z modemem za 50 Euro w sieci Vodafone. W Wind 14,90 bez modemu lub 29,90 z modemem. Nie licz, że taki zestaw zadziała w telefonie, bo ich APN'y działają tylko z modemem.

#656155  autor: Suchy666
 19 sie 2013, 18:56
Siema wszystkim, za tydzien lecę na Rodos i potrzebuje netu mobilnego do tableta Samsung P5100, jaką sieć tam polecacie żeby był dobry zasięg ? do tego korzystna oferta na 14dni netu, myślę że 2GB w zupełności mi wystarczą.
Gdzie taką kartę najlepiej kupić ? Czy da się może na rodos na lotnisku od razu to ogarnąć ?

#656175  autor: Spacedust
 19 sie 2013, 20:55
Suchy666 pisze:Siema wszystkim, za tydzien lecę na Rodos i potrzebuje netu mobilnego do tableta Samsung P5100, jaką sieć tam polecacie żeby był dobry zasięg ? do tego korzystna oferta na 14dni netu, myślę że 2GB w zupełności mi wystarczą.
Gdzie taką kartę najlepiej kupić ? Czy da się może na rodos na lotnisku od razu to ogarnąć ?
Tam masz do wyboru: Cosmote, Wind, Vodafone. Jak byłem na Kos to każdy z nich miał 3G nawet na plaży :)

Tutaj masz bardzo fajną ofertę: http://www.ebay.pl/sch/vasileios-gr/m.h ... cb&_sop=15, ale już pewnie nie zdąży dojść z Grecji, poszukaj na Allegro

#715188  autor: gimmickz
 05 maja 2014, 17:11
Witam - chciałbym odkopać temat...

czy w Grecji aktualnie jest coś lepszego niż Vodafone 5GB/15 dni za 20 euro?

Wybieram się na wakacje 11-25 maja i potrzebuje dostępu do sieci... 5GB powinno w zupełności wystarczyć... tylko czy nie ma nic tańszego?
Mam iPada i Sony Xperia Z1 (bez simlocków i na microsim)

[ Dodano: 2014-05-07, 12:36 ]
gimmickz pisze:Witam - chciałbym odkopać temat...

czy w Grecji aktualnie jest coś lepszego niż Vodafone 5GB/15 dni za 20 euro?

Wybieram się na wakacje 11-25 maja i potrzebuje dostępu do sieci... 5GB powinno w zupełności wystarczyć... tylko czy nie ma nic tańszego?
Mam iPada i Sony Xperia Z1 (bez simlocków i na microsim)

KTOŚ, COŚ? :smt006