• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #618343  autor: TomekkG
 05 mar 2013, 22:46
Witam,

Od paru dni przeszedłem do play.
Niestety jakość rozmów moich rozmówców sie pogorszyła :(
czesto osoba rozmawiająca ze mną narzeka że słyszy pogłos, słyszy siebie - u mnie zas jakość ok.

Wszystko w sieci play - u mnie sony tipo dual na słuchawkach, po stronie "pogłosowej" nokia 2730 clasic też słuchawki

co można zrobic aby sie pozbyć tego uciążliwego pogłosu?

Czy ktos moze coś poradzić?
Bede bardzo wdzieczny, pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony 07 mar 2013, 22:49 przez TomekkG, łącznie zmieniany 1 raz.

#618352  autor: Sig
 06 mar 2013, 00:00
Czy może ten rozmówca korzysta ze stacjonarnego numeru?

Ja w Play od początku (już chyba 3 rok, jak nie czwarty) mam tego typu problemy z niektórymi stacjonarnymi (co gorsza, przez jakiś czas była to też infolinia mojego banku...). Już znudziło mi się reklamować i sprawy nie ciągnę, bo podstawowy numer mam w sieci, która jednak gwarantuje lepszą jakość. Play głównie tanio w sieci i czasem poza.

Aaa, jak jesteś na romiangu, to też na wiele nie licz bo cię Play najpewniej spuści na drzewo tłumacząc uniwersalną wymówką "na roamingu nie odpowiadamy za jakość połączeń", co nie przeszkadza im jednak za te połączenia brać pieniądze :-).

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#618356  autor: Spioszek
 06 mar 2013, 00:23
TomekkG, nie wiem jak w twoim przypadku, ale lepszą jakość dźwięku możesz mieć na połączeniu 3G i sztywnym ustawieniu wyboru sieci ;).

#618363  autor: TomekkG
 06 mar 2013, 07:20
Dziekuje za odpowiedzi i rady.

U mnie jakość jest ok, narzeka moj rozmówca - tez w play - to nie jest tel stacjonarny.

dzisiaj na karcie sim play wymusilem 3g (było 2g)
niestety równoczesnie z drugiego sim spadło 3g i bedaca tam karte aero2 przestała dawać internet.

zatem straciłem darmowy internet :(
nie wiedzialem ze 3g moze byc tylko na jednj karcie sim :( sony tipo dual

zobacze teraz czy jakosc rozmow sie poprawi...

mnie sie zdawało, ze "poglos" u kogoś to nie jest moja wina, tylko jakosci kogos telefonu lub jego lokalnej sieci gsm.

darkangel pisze:TomekkG, nie wiem jak w twoim przypadku, ale lepszą jakość dźwięku możesz mieć na połączeniu 3G i sztywnym ustawieniu wyboru sieci ;).

#618368  autor: Vieslav
 06 mar 2013, 08:23
Musicie kombinować z ręcznym wyborem sieci, zacząć od 3G Play, potem 3G Plus, 3G Orange, 2G Plus, 2G Orange, na końcu 2G Play, bo to jakieś nieporozumienie. Podejrzewam, że siedzicie na 2G Play albo na 2G Orange, tam takie rzeczy potrafią się dziać.

#618993  autor: xpitex
 09 mar 2013, 18:07
Mi się wydaje że to nie wina sieci tylko zbyt głośnego głośnika.
Włóż kartę Play do telefonu brata/siostry/rodziców/kolegi (kogoś kto nie ma takiego "problemu") i zadzwoń to tej osoby która narzeka. Ja korzystam z play już ponad 3/4 lata i nigdy nie wystąpił "pogłos" u mnie ale u osoby z którą rozmawiałem występował i wystarczyło przyciszyć i wszystko było ok ;)

#623939  autor: makivara
 31 mar 2013, 19:32
To się zdarza w każdej sieci. To po stronie operatora wina :)
Mi się to zdarzało na Plusie i Orange-u.

wiki
wiki

http://gsm.poznan.pl
https://imgur.com/a/tskv2RV

#623951  autor: Ramirez
 31 mar 2013, 20:31
Ten pogłos tez częściowo może zależeć od telefonu. Raz rozmawiałem z osoba która ma tego Tipo i słyszałem pogłos.

Poczytaj sobie tez
http://www.xperiasite.pl/poglos-podczas ... t9198.html

Sam kiedys miałem np. samsunga b2710 w ktorym wystepował pogłos - poszedł na gwarancje, albo wystarczy poczytać o noki asha 200 i pogłosie na wczesnym oprogramowaniu telefonu.
Podejrzewam że ten typ ma tendencje to tej cechy. Trzeba cos popróbowac z głośnościa rozmów, zobaczyć czy nie ma zadnych opcji redukujacych zakłocenia rozmów w telefonie itd, może jakies nowsze oprogramowanie istnieje ...

#624509  autor: Edmund
 03 kwie 2013, 16:01
TomekkG, pisałeś, że pogłos występował na "słuchawkach". Czy miałeś na myśli zestaw słuchawkowy? Jeżeli tak to spróbuj porozmawiać przez te same telefony bez zestawu słuchawkowego.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2