• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #578415  autor: Besiege
 29 sie 2012, 13:51
Witam, od kilku miesięcy(prawie rok) mam Play Fresh(na kartę) i jestem z tej sieci strasznie ale to strasznie niezadowolony.W mieście jest rzadkością żebym złapał zasięg a pakiet Internet 100mb za 7zł nie działa, nie może połączyć z siecią. Dlatego chciałbym kupić nowy starter tylko którą sieć mi polecacie ? Denerwujące w Orange jest że jak doładuje 5 zł mam 2 dni na je wykorzystanie(poprawcie mnie jeśli się mylę) w play był to chyba rok. Na pewno nie T-mobile bo tej sieci też nie lubię. Podajcie jakąś dobrą sieć jaką mi polecacie i podajcie plusy i minusy oraz jeśli możecie uświadomcie mnie czy to co pisałem o orange jest prawdą.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 21:16 przez Besiege, łącznie zmieniany 1 raz.

#578418  autor: get
 29 sie 2012, 14:01
Więc zostaje PLUS :D

Zasięg na 3G ma najlepszy (Aero2 + gęsto upchany UMTS Plusa w miastach) niestety Plus do tanich sieci nie należy

#578419  autor: UndiscloseD
 29 sie 2012, 14:02
W orange jest roczna waznoec konta po wyslaniu smsa. W plusie rowniez. Tutaj trzeba miec oferte plus na karte i aktywowac roczna eaznosc konta. Musisz okreslic w jakim stopniu uzywasz telefonu czyli ile mniej wiecej dzwonisz, smsujesz itp. Wtedy cos doradzimy.

#578420  autor: Besiege
 29 sie 2012, 14:07
Najbardziej by mi zależało na internecie (jakiś pakiet nie drogi coś jak w playu ale niech działa :O)Smsuje może 100 smsów miesięcznie prędzej dzwonie dużo.Takie 5 zł w tydzień zadzwonie(dla mnie to dużo).

#578421  autor: Horacy
 29 sie 2012, 14:07
A może Heyah? darmowe SMS po sieci, darmowe połączenia w sieci po doładowaniu, pakiet 1000 SMS do wszystkich sieci za 3.9 zł, paczki danych w przyjemnych cenach, roczna ważność konta po każdej aktywności.

#578425  autor: Besiege
 29 sie 2012, 14:14
To heyah mnie zaciekawiło, niedrogie pakiety i ogólnie dużo promocji.
Jaki minus,haczyk ?:D

#578426  autor: DanielR
 29 sie 2012, 14:18
Besiege pisze: Jaki minus,haczyk ?:D
Płatne sprawdzanie środków z konta głównego poprzez krótki kod USSD, 4 gr za zdarzenie. :wink:

PS Niby na razie niektórym opłaty nie pobierają, w każdym bądź razie wg regulaminu opłata istnieje i w każdej chwili rozpocząć mogą jej pobieranie.

#578427  autor: Sig
 29 sie 2012, 14:20
Jedyny minus moim zdaniem to (nadal) droższe połączenia do Play. Poza tym w zasadzie wszystko wychodzi korzystniej niż we Fresh, bo zasady są bardzo podobne, np. też po doładowaniu 30 zł dostaje się 30 dni rozmów w sieci, ale tez jest opcja pakietu nieogranicznych rozmów na 30 dni do kupna za 9 zł (Play 10 zł).

No i SMS w sieci są zawsze darmowe, a i do innych sieci w mojej ocenie też wypadają korzystniej, bo mało kto dobija do 1000.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#578432  autor: Besiege
 29 sie 2012, 14:30
Sig pisze:Jedyny minus moim zdaniem to (nadal) droższe połączenia do Play. Poza tym w zasadzie wszystko wychodzi korzystniej niż we Fresh, bo zasady są bardzo podobne, np. też po doładowaniu 30 zł dostaje się 30 dni rozmów w sieci, ale tez jest opcja pakietu nieogranicznych rozmów na 30 dni do kupna za 9 zł (Play 10 zł).

No i SMS w sieci są zawsze darmowe, a i do innych sieci w mojej ocenie też wypadają korzystniej, bo mało kto dobija do 1000.
Tylko 1 osoba którą znam ma w play i to ona zazwyczaj do mnie dzwoni.I jak na odwrót, ta osoba będzie miala do mnie drożej jakbym był w Heyah?.

DanielR pisze:
Besiege pisze: Jaki minus,haczyk ?:D
Płatne sprawdzanie środków z konta głównego poprzez krótki kod USSD, 4 gr za zdarzenie. :wink:

PS Niby na razie niektórym opłaty nie pobierają, w każdym bądź razie wg regulaminu opłata istnieje i w każdej chwili rozpocząć mogą jej pobieranie.
Ja w pleyu miałem tak że np doładowywałem sobie 25zł aktywowałem pakiet nieograniczonych rozmów,internet i nie musiałem sprawdzać a zresztą 4 gr to nie wydatek :D

#578441  autor: UndiscloseD
 29 sie 2012, 15:00
Besiege,
Heyah jak najbardziej. Jeżeli piszesz więcej niż ~30 smsow miesięcznie to już warto kupić ten pakiet smsow do wszystkich sieci za 3,90.

Inna opcja może być Orange free na kartę gdzie za doładowanie od 25 zl dostajesz jako bonus 1,25 GB transferu danych. Stawki tez w miarę atrakcyjne bo minuta kosztuje 29 gr a sms 20 gr. Czyli tu miałbyś 1,25 GB+ 25 zł na inne usługi. Jedyny minus tej oferty to brak pakietów obniżających koszty.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 19:16 przez UndiscloseD, łącznie zmieniany 1 raz.

#578458  autor: NokiaUser
 29 sie 2012, 16:16
A nie prościej ręcznie ustawić Plusa lub Orange? :P Play oferuje roaming krajowy, tj. w tej sieci możesz zalogować się do 3 sieci i korzystać z zasięgu tej sieci, ale nic poza tym. A te sieci to właśnie sieć macierzysta, czyli Play, oraz 2 sieci roamingowe, czyli Plus i Orange. Ideą roamingu krajowego jest to, że jeśli nie masz np. zasięgu Play, to hokus pokus czary mary przełączasz się na Plusa albo Orange i masz zasięg! :-D Także zaloguj się do roamingu krajowego, to na pewno coś da.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#578461  autor: Precelos
 29 sie 2012, 16:23
Besiege pisze:W mieście jest rzadkością żebym złapał zasięg a pakiet Internet 100mb za 7zł nie działa, nie może połączyć z siecią.
a probowales na innym telefonie?
co do laczenia sie z netem to raczej obwinialbym zla konfiguracje telefonu

Obrazek

#578471  autor: Besiege
 29 sie 2012, 17:07
Próbowałem na paru telefonach i na każdym pisze ''Połączenie nie powiodło się'' więc nie wiem czy to przez telefony.

[ Dodano: 2012-08-29, 18:11 ]
Może jest coś co powinienem zrobić a nie zrobiłem ? zasięg już mam poprzez włączenie zasięgu z plusa. Fajnie by było jakbym jeszcze problemy z netem rozwiązał :)

#578532  autor: UndiscloseD
 29 sie 2012, 19:25
Besiege pisze:Fajnie by było jakbym jeszcze problemy z netem rozwiązał :)
Może po prostu musisz tak jak kolega wyżej wspomniał skonfigurować telefon, bo przecież nie będzie Ci działał internet w Play na ustawieniach, np. T czy Orange ;)
Zazwyczaj po włożeniu karty sim do telefonu przychodzi sms konfiguracyjny.
Jeżeli Ci nie przychodziły, to tutaj masz zdalny konfigurator telefonu. Po wprowadzeniu odpowiednich danych przyjdzie Ci sms z ustawieniami:

https://konfiguracja.play.pl/hsconfig/p ... 791.web011

#578537  autor: NokiaUser
 29 sie 2012, 19:43
Besiege, wyślij PLAY na bezpłatny numer 9999. Otrzymasz ustawienia Internetu dla twojego telefonu, zapisz je i ustaw jako domyślne.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#578538  autor: Besiege
 29 sie 2012, 19:49
''Nastąpił błąd sieci.Spróbuj ponownie później''

[ Dodano: 2012-08-29, 20:37 ]
Dobra internet mi działa.Dziękuje wszystkim bardzo za pomoc a temat do zamknięcia.
Zapraszam też do innego mojego tematu - http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=578414#578414 .
Pozdrawiam