Edmund Abonentem Vodafone i pewnie, że możesz spytać

- z tego pierwszego powodu. Teraz praktycznie codziennie jestem w Czechach, najbliższe 2 noce spędzę w Czechach, bo jadę do Wiednia i wracam pojutrze. Od czasu posiadania karty Vodafone nie używam roaming'u Play, bo wiele razy było tak, że Play w roaming'u Vodafone, o2, T-Mobile "fiksował" a np. karta Vodafone miała pełny zasięg w tym samym miejscu. Głównie zależy mi na internecie np. w ubiegłym tygodniu zużyłem będąc w CZ ok. 70MB, trochę w roaming'u Play kosztowałoby mnie to, a nie zawsze mam dostęp do darmowego Wi-Fi. No i Vodafone też posiada "lejki" w pakietach. W Polsce V testuje sobie nasze sieci i gdy np. telefon z Play mam padnięty a muszę wyjść,wyjechać to robię przekierowanie z Play na Vodafone, który jest w 2 telefonie, V loguje do Orange, bo darmowe przychodzące i idę. A że swego czasu Play zrobił mi "gratisa" i nie naliczał kasy za przekierowanie połączenia na Vodafone to nie kosztował mnie taki ruch nic.
No i nie muszę bawić się w Tani Roaming w Play i czekać, aż +48790 oddzwoni, tylko wbijam +48 lub +420 gdy muszę zadzwonić i dzwonię. No i Czesi, z którymi gadam są mile zaskoczeni, że używam ich sieci, także daleko od granicy w Polsce. Koszt utrzymania tego numeru wynosi mnie mniej niż 10zł na miesiąc, korzystając średnio intensywnie.
Koniec mojej kwestii, bo temat o czymś innym