• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #559986  autor: senipla
 11 cze 2012, 20:58
Witam
Może ktoś z szanownych forumowiczów podpowie na co zmienić orange.
Obecnie płace 59,9 i ciągle jakieś problemy z orange.
Często wyjeżdżam i nie wiem dlaczego ale zawsze mam jakieś problemy z roamingiem nie da sie do mnie dodzwonić ciągle sygnał jakby tel był zajęty.

Chciałbym zmienić operatora ale nie wiem czy przypadkiem z deszczu pod rynnę się nie pcham

#559991  autor: UndiscloseD
 11 cze 2012, 21:13
Ja bym proponowal kupić sobie starter, np t, play i sprawdzić zasięg lub jakość rozmow.

#559993  autor: KC-KARLOS
 11 cze 2012, 21:20
Przetestuj operatorów - praktycznie w każdej sieci otrzymasz startówkę za darmo, albo za te 5 zł, a w Plusie za 3 zł.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #560006  autor: ciekawy
 11 cze 2012, 21:45
senipla pisze:Witam
Może ktoś z szanownych forumowiczów podpowie na co zmienić orange.
Obecnie płace 59,9 i ciągle jakieś problemy z orange.
Często wyjeżdżam i nie wiem dlaczego ale zawsze mam jakieś problemy z roamingiem nie da sie do mnie dodzwonić ciągle sygnał jakby tel był zajęty.

Chciałbym zmienić operatora ale nie wiem czy przypadkiem z deszczu pod rynnę się nie pcham
Zmień na Play.
Zasięg Play w miastach ma najlepsze 3G.
Zasięgi Plus i Orange - z nich możesz korzystać w wsiach w których nie ma zasięgu Play, jak jeden zasięg zawiedzie to możesz się przełączyć na drugi i ustawić na sztywno ten zasięg, a jak jest zasięg Play to zostawiasz na tym zasięgu i korzystasz.

#560069  autor: muchakk
 11 cze 2012, 23:58
Ten roaming w PLAY nie działa tak świetnie jak to piszecie. Orange i PLUS bardzo często wywala karty ze swojej sieci. Jakość połączeń na roamingu również odbiega od normy i jest jeszcze kilka innych rzeczy które na co dzień okropnie przeszkadzają...

#560095  autor: Vieslav
 12 cze 2012, 08:21
senipla pisze: Często wyjeżdżam i nie wiem dlaczego ale zawsze mam jakieś problemy z roamingiem nie da sie do mnie dodzwonić ciągle sygnał jakby tel był zajęty.
Czytać umieją? :lol: Przecież tu o zagranice chodzi, więc Play odpada na starcie.

#560162  autor: play4you1
 12 cze 2012, 15:14
Zapraszam do Play. Jeśli chodzi o połączenia Roamingowe to wszystko działa prawidłowo. Jeśli są jakieś przypadki, że coś jest nie tak to należy to zgłosić do Obsługi Klienta Play.

#560167  autor: DanielR
 12 cze 2012, 15:30
play4you1 pisze:Zapraszam do Play.
Czy ostateczne stawki cennikowe (brutto) w sieci Play w kwestii roamingu międzynarodowego na obszarze Unii Europejskiej są już znane?

#560169  autor: BigDill
 12 cze 2012, 15:36
nie ma to jak play w polsce masz roaming .. siedzisz sobie w polsce w miejscowości jakieś,a masz roaming w polsce to jest karygodne,więc jakość rozmów w sieci play daleko odbiega od ideału .

BigDilll

#560714  autor: thonka
 14 cze 2012, 19:09
play4you1 pisze:Jeśli są jakieś przypadki, że coś jest nie tak to należy to zgłosić do Obsługi Klienta Play.
jak w kazdej innej sieci...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#560716  autor: forum_tg
 14 cze 2012, 19:27
Zdecydowanie Play, wszyscy moi znajomi co przeszli z 3 pozostałych dużych operatorów są bardzo zadowoleni i nikt nie jest zły że źle zrobił.

#560721  autor: ciekawy
 14 cze 2012, 19:58
przeszedłem dawno temu ze starej sieci do Play i od tamtej pory nie myślę o powrocie do żadnej starej sieci bo oferty są gorsze niż w Play,a opowieści dziwnej treści,że Play jest do niczego są wyssane z palca może przez ludzi,którzy są przyspawani na wieki do swojej starej sieci,której nie wolno zmienić choćby dawała najgorszą ofertę bo znajomi też są w tej sieci i jak tu zmienić sieć,nie tylko na Play ale też na inną starą sieć bo przecież do Play jest drożej tylko mało kto wspomina o tym,że to pazernosć starych sieci jest taka,że minuta do Play jest droga. ze swojego doświadczenia mogę napisać,ludzie nie bójcie się Play,bać to się możecie starych,pazernych sieci trzymających stawki za minutę do Play niezmienną od wielu mięsiecy,jeśli ne lat bo sieci traktują to jako element walki z Play
dzięki któremu nasza branża telekomunikacyjna się trochę ożywiła,a kiedy Play miał wejść na rynek to stare sieci chyba spały z ofertami,które się długo nie zmieniały na lepsze.

#560731  autor: Vieslav
 14 cze 2012, 20:29
Fanclub Playa właśnie przeszedł samych siebie. Tu chodzi o roaming zagraniczny! A Play raczej nie ma się czym popisywać pod tym względem.
Gratulacje :smt041

#560734  autor: KC-KARLOS
 14 cze 2012, 20:40
A nie słyszeliście o kartach SIM - Ego SIM?
Dziś natknąłem się na ich ofertę - oferują nawet 90% tańsze rozmowy i darmowe odbierane rozmowy w roamingu UE. Karta SIM ma numer międzynarodowy, a stan konta oraz koszty są podawane w Euro. Doładowania już od 5 Euro, a ważność konta to 2 LATA od ostatniego zdarzenia (rozmowa, SMS, itp.).
Operatorem oferty jest polska firma.
Szczegóły: http://egosim.pl/

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#560740  autor: ciekawy
 14 cze 2012, 21:16
fajne to egosim,wcześniej znałem lyca też na połączenia w roamingu międzynarodowym,wychodzi na to,że lepiej mieć którąś z tych sieci za granicą niż korzystać z krajowej sieci.

#560755  autor: KamaZ
 14 cze 2012, 22:03
Kolego senipla w jakich krajach masz problemy z roamingiem?
Wyjazdy zagraniczne masz do krajów UE czy poza?

#560761  autor: senipla
 14 cze 2012, 22:33
Głównie Rosja - Kaliningrad/Petersburg/Moskwa.

Lyca jest w porządku ale np w Niemczech.
Mi bardziej chodzi o to aby roaming działał na moim polskim numerze - chodzi o to ze ktos z polski dzwoni na mój numer.
Beeline lub megafon jest dobry jako telefon do dzwonienia na miejscu lecz czasem trzeba mieć kontakt na swój numer polski i wtedy kicha.
BOK z orange uważa że klienci to debile - ich odpowiedzi:

W związku z otrzymanym zgłoszeniem informuję, że usługa Roaming jest aktywna na Pana koncie.

Mam nadzieję, że informacje te okażą się pomocne.

W odpowiedzi na zgłoszenia z dnia xxxxxxr. uprzejmie informuję, iż na pana koncie aktywna jest usługa Roamingu. Prosimy o dokładne sprawdzenie czy telefon po przekroczeniu granicy wybrał automatycznie sieć. W przypadku, kiedy telefon nie wybrał sieci automatycznie należy wybrać ją ręcznie (najczęściej pozycje USTAWIENIA/ WYBÓR SIECI).

#560768  autor: KamaZ
 14 cze 2012, 23:10
Kup sobie kartę Play i przetestuj jak działa roaming w Rosji.
Za Play przemawia stawka 1zł/min za odebrane połączenie. Ja często bywam na Ukrainie i problemów raczej nie mam. Powiedziałbym, że sprawia mniej problemów niż w Polsce przy automatycznym wyborze sieci przez co telefon szczególnie w trasie zostaje bez zasięgu na kilka minut.

Jak będziesz miał problemy z Play to pozostaje tylko Plus i T-Mobile i zacisnąć zęby, bo stawka za odebrane połączenie to odpowiednio 4 i 6 zł za minutę :roll:

#560769  autor: DanielR
 14 cze 2012, 23:12
KamaZ pisze:Jak będziesz miał problemy z Play to pozostaje tylko Plus i T-Mobile i zacisnąć zęby, bo stawka za odebrane połączenie to odpowiednio 4 i 6 zł za minutę :roll:
Albo kup starter pre-paid Orange. Może na innym numerze na kartę problem nie będzie występował, a stawka 0,39 zł za odebrane z naliczaniem sekundowym pozostanie.

#567310  autor: Orange Ekspert
 13 lip 2012, 12:06
senipla pisze:Głównie Rosja - Kaliningrad/Petersburg/Moskwa.

Lyca jest w porządku ale np w Niemczech.
Mi bardziej chodzi o to aby roaming działał na moim polskim numerze - chodzi o to ze ktos z polski dzwoni na mój numer.
Beeline lub megafon jest dobry jako telefon do dzwonienia na miejscu lecz czasem trzeba mieć kontakt na swój numer polski i wtedy kicha.
BOK z orange uważa że klienci to debile - ich odpowiedzi:

W związku z otrzymanym zgłoszeniem informuję, że usługa Roaming jest aktywna na Pana koncie.

Mam nadzieję, że informacje te okażą się pomocne.

W odpowiedzi na zgłoszenia z dnia xxxxxxr. uprzejmie informuję, iż na pana koncie aktywna jest usługa Roamingu. Prosimy o dokładne sprawdzenie czy telefon po przekroczeniu granicy wybrał automatycznie sieć. W przypadku, kiedy telefon nie wybrał sieci automatycznie należy wybrać ją ręcznie (najczęściej pozycje USTAWIENIA/ WYBÓR SIECI).

Witam,

Jeśli problem nadal występuję zachęcam do skorzystania z formularza Pomoc Orange dostępnego na naszym profilu na Facebooku. Opisz dokładnie sprawę. Będę mógł to dla Ciebie sprawdzić i udzielić dodatkowych wskazówek. Formularz kontaktowy znajdziesz tutaj http://on.fb.me/GQ5r9u Podaj w nim również link do tego wątku.

Pozdrawiam
Tomek