• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #557079  autor: marc_xxx
 28 maja 2012, 16:02
Witam.
Ostatnio przychodzą mi płatne subskrypcję na telefon. Nie pamiętam abym rejestrował się w jakiś serwisach. Może to kawał kolegów albo ktoś wykorzystał mój numer aby się zarejestrować. Problem polega na tym, że owe subskrypcje są płatnę i to całkiem sporo. Jest jakaś aplikacja, na androida, albo coś podobnego aby zobaczyć aktywne subskrypcje i je anulować ? Niestety nie znam numeru z jakiego przychodzą subskrypcje SMS bo w miejscu numeru pisze np. "WYGRANA". Proszę o pomoc ;-)
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 22:51 przez marc_xxx, łącznie zmieniany 1 raz.

#557086  autor: Edmund
 28 maja 2012, 16:33
Pytanie w jakiej sieci jesteś? Np. w Orange jest możliwość sprawdzenia za pomocą sms-a w jakich subskrypcjach jesteś zapisany. W pozostałych sieciach podobnież powinno być.
Poza tym w Play i Orange możesz przez stronę internetową wyłączyć możliwość aktywacji wszelakich subskrypcji (nie wiem czy to też dotyczy wyłączenia obecnych subskrypcji, które już są, ale chyba tak).

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#557102  autor: marc_xxx
 28 maja 2012, 18:24
Jestem w sieci T-Mobile

#557106  autor: Edmund
 28 maja 2012, 18:32

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#557109  autor: marc_xxx
 28 maja 2012, 18:47
Niestety to nie pomogło. Pisze, żeby zrezygnować z subskrypcji trzeba wysłać SMS'a na numer podany w potwierdzeniu ( który również powinienem dostać w SMS'ie ). Niestety ja wszystkie SMS'y kasuję i nie pamiętam aby takowe potwierdzenie mi przyszło.

#557126  autor: KC-KARLOS
 28 maja 2012, 20:13
marc_xxx, proponuję skontaktować się z konsultantem i poprosić o dezaktywacje wszystkich prenumerat. Powinien je poprawnie odłączyć od Twojego konta w kilka minut. Zdalne wyłączenie poprzez SMSa nie zawsze tą prenumeratę wyłączy poprawnie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#557224  autor: thonka
 29 maja 2012, 00:09
marc_xxx, przypadkiem nie przedluzales ostatnio umowy?

jezeli tak to przeczytaj koncowke regulaminu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#557244  autor: regen1992
 29 maja 2012, 05:47
Np. w Orange jest możliwość sprawdzenia za pomocą sms-a w jakich subskrypcjach jesteś zapisany.
Obrazek

#557261  autor: st.konsultant
 29 maja 2012, 10:10
thonka pisze:marc_xxx, przypadkiem nie przedluzales ostatnio umowy?

jezeli tak to przeczytaj koncowke regulaminu.
To nie jest związane z żadnym aneksem. Tak jak napisał Karlos20 trzeba zadzwonić do BOA i poprosić o wyłączenie.

A sama subskrybcja to chyba to:

http://www.globile.co/

http://www.globile.co/file/Regulamin_us ... LOBILE.pdf