• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #521994  autor: Hantula
 14 gru 2011, 10:57
Witam!
Wczoraj podpisałam umowę przez kuriera na przeniesienie numeru tak tak do play na abonament. W nocy miedzy 2 a 4 miało nastąpić przeniesienie numeru. Do tej pory tak tak działa w obie strony a nowy telefon z kartą tymczasowa nie odbiera żadnej sieci. Proszę o jakiekolwiek informacje. ;)
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 18:18 przez Hantula, łącznie zmieniany 1 raz.

Joanna

#521996  autor: ywis
 14 gru 2011, 11:05
Zapewne dokumenty jakie podpisywałaś przy kurierze muszą zostać zaindeksowane w Play, aby całe przeniesienie zostało sukcesywnie dokonane. Zadzwoń do BOK Play i zapytaj na jakim etapie znajduje się Twoje przeniesienie numeru.

#521998  autor: Hantula
 14 gru 2011, 11:11
ywis pisze:Zapewne dokumenty jakie podpisywałaś przy kurierze muszą zostać zaindeksowane w Play, aby całe przeniesienie zostało sukcesywnie dokonane. Zadzwoń do BOK Play i zapytaj na jakim etapie znajduje się Twoje przeniesienie numeru.

tak też zrobię. Drażni mnie jednak opowieść o przeniesieniu numeru dzisiejszej nocy. Miła Pani przez telefon zapewniała mnie o ty zdarzeniu. Proszę napisz mi ile mogę maksymalnie czekać, nie wierzę w opowieści typu 24H

Joanna

#521999  autor: ywis
 14 gru 2011, 11:13
Powiem tak, jeśli robisz wszystko w sklepie stacjonarnym, to tak naprawdę cała procedura trwa dokładnie 24h, natomiast jeśli idzie to przez kuriera, no to najpierw biorca musi otrzymać dokumenty od kuriera, aby przeniesieść fizycznie Twój numer. Bez dokumentów żaden operator nic Ci nie załatwi.

#522002  autor: nemo2009
 14 gru 2011, 11:40
ywis pisze:Powiem tak, jeśli robisz wszystko w sklepie stacjonarnym, to tak naprawdę cała procedura trwa dokładnie 24h,
To jest teoria,a praktyka jest inna.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#522004  autor: ywis
 14 gru 2011, 11:44
nemo2009 pisze:To jest teoria,a praktyka jest inna.
Jeżeli w dokumentach będzie wszystko poprawnie wypełnione i wszystkie dane będą się zgadzać, to jest to 24h od momentu złożenia dokumentów w sklepie stacjonarnym.