Piszę tutaj, bo może ktoś z was drodzy użytkownicy forum Telepolis.pl z podobną sprawą się spotkał, albo będzie mógł mi jakoś doradzić. Ale do rzeczy.
Play na dzień 14.09 wyznaczył termin przeniesienia numeru z GaduAIR. 14.09 uruchomiłem kartę Playa, zasięg jest, na tej z GA nie ma - myślę sobie, że jest ok. Jednak nie jest, mogę wykonywać połączenia i pisać SMSy, jednak jeżeli ktoś do mnie próbuje się dodzwonić to słyszy sygnał zajętości. SMSy oczywiście też nie dochodzą.
Wymieniłem kartę SIM, dalej to samo. Na tym samym telefonie inna karta Play działa ok. Na innym telefonie, karta SIM z numerem przeniesionym działa tak jak u mnie. Wychodzące ok, przychodzące nie. Zgłosiłem zgłoszenie/reklamację do BOKu mailowo, zgłoszenie wisi (i tak może być nawet do 30 dni). Zadzwoniłem też do nich i przekazałem informację o problemie, konsultant przyjął informacje o problemach z połączeniami. Wszystko fajnie, ale mija już kilka dni od momentu przeniesienia numeru a ja nie mogę korzystać z niego normalnie.
Ma ktoś pomysły na to, jak można przyśpieszyć rozwiązanie tego problemu?