• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #494442  autor: LegiaWarszawa
 05 sie 2011, 12:24
Mam numer tel w PLAY. Abo na 100pln. Nie wykorzystuje obecnie nawet 50zl :) wiec chce zerac umowe ktora jest do 12, 15 albo okolo 20 grudnia 2011.
Najchetniej zostawilbym swoj numer w zwiazku z czym planuje zlozyc wymowienie z przejsciem do FRESH PLAY na warunkach promocji (takie cos jest na rozwiazaniu umowy).
Pytanie - czy te warunki promocji moge sobie wybrac? Bo na stronie play na karte jakies 3 do wyboru w tym PLAY internet ktory ewentualnie by mnie interesowal bo za 30 pln (to jest najtansze doladowanie?) mam internet gratis bez limitow.
Pytanie moje brzmi, po zerwaniu umowy za ok 220 pln - czy jest jakas alternatywa dla PLAY FRESH zeby w cenie do 30 pln miec net w smartfonie ktory kupie oddzielnie?
Czy ewentualnie dostane gdzies w ktorejs sieci za kwoete powiedzmy do 200-300pln max Touch HD2/ Desire Z ale przy abo do max 30-40 pln?
Nie chce placic za cos czego nie wykorzystam a w telefonie sluzbowym mam tak tanie minuty ze na dobra sprawe moglbym calkiem zrezygnowac z drugiego, gdyby nie chec zachowania numeru.
Dzieki za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 13:32 przez LegiaWarszawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Tylko Legia!

#494454  autor: qper
 05 sie 2011, 12:41
LegiaWarszawa pisze:Nie chce placic za cos czego nie wykorzystam a w telefonie sluzbowym mam tak tanie minuty ze na dobra sprawe moglbym calkiem zrezygnowac z drugiego, gdyby nie chec zachowania numeru.
Dzieki za odpowiedzi.
To po co brałeś tak wysoki abonament - pewnie ze względu na telefon...
LegiaWarszawa pisze:umowe ktora jest do 12, 15 albo okolo 20 grudnia 2012.
To ponad rok umowy więc jak zerwiesz to kara trochę będzie kosztować.
LegiaWarszawa pisze:Bo na stronie play na karte jakies 3 do wyboru w tym PLAY internet ktory ewentualnie by mnie interesowal bo za 30 pln (to jest najtansze doladowanie?) mam internet gratis bez limitow.
Możesz wybrać w zasadzie 4 profile (w tym podstawowy Fresh).
Ten internetowy jest według mnie mało atrakcyjny.

Doładowując za 30 zł dostajesz za darmo pakiet 300 MB na 30 dni. Jeżeli te 300 MB wykorzystasz szybciej niż 30 dni to zmniejsza ci się znacząco prędkość ale możesz dalej mieć Internet.

Problem jednak jest w tym, że na koncie zostaje ci niewykorzystane 30 zł. Nie możesz za nie kupić pakietów internetowych bo akurat w tym profilu Fresh ich nie ma.

Dlatego warto rozważyć inne profile Fresh bo tam możesz kupić bardzo różne pakiety internetowe w zależności czego potrzebujesz.

25 MB *111*212*1# 30 dni 3 zł
100 MB *111*213*1# 30 dni 7 zł
200 MB *111*214*1# 30 dni 9 zł
500 MB *111*215*1# 30 dni 15 zł
1 GB *111*216*1# 30 dni 25 zł

To taka moja uwaga.

#494485  autor: LegiaWarszawa
 05 sie 2011, 13:27
Do 2011 roku, pomylilem rok:D
Wtedy dzwonilem duzo a warunki mi sie zmienilu dopiero dwa miechy temu.
Reasymujac najepiej byloby isc w taki abo zeby za same mb placic i nie musiec ladowac tel do rozmow?

A jak to zaznaczyc na rozwiazaniu umowy - jak sie nazywa ten rodzaj prepaida?

Tylko Legia!

#494493  autor: KC-KARLOS
 05 sie 2011, 13:36
LegiaWarszawa pisze:A jak to zaznaczyc na rozwiazaniu umowy - jak sie nazywa ten rodzaj prepaida?
"Proszę o przeniesienie mojego numeru do oferty PLAY FRESH na kartę, po zakończeniu umowy".

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#494542  autor: qper
 05 sie 2011, 15:56
LegiaWarszawa pisze:Do 2011 roku, pomylilem rok:D
To znacząca różnica ;)
LegiaWarszawa pisze:A jak to zaznaczyc na rozwiazaniu umowy - jak sie nazywa ten rodzaj prepaida?
Tak, jak ci napisał Karlos20. Możesz jeszcze pobrać specjalny szablon takiego rozwiązania umowy z przeniesieniem. Dostępny jest w salonach jak poprosisz.

Generalnie wybierając ofertę musisz wiedzieć czego chcesz i ile będziesz z tego korzystać.

Ja mając iPhone wybrałem - Play darmowe rozmowy i smsy. Moje średnie zużycie pakietu Internetowego to 250 MB. Kupuję przeważnie pakiet 500 MB / 15 zł a potem przedłużam go mniejszymi. To jest idealne rozwiązanie.

Musisz sobie wszystko dokładnie przeczytać i policzyć :-D

#494630  autor: rogmaniek
 05 sie 2011, 22:45
LegiaWarszawa pisze:iec chce zerac umowe ktora jest do 12, 15 albo okolo 20 grudnia 2011.
Najchetniej zostawilbym swoj numer w zwiazku z czym planuje zlozyc wymowienie z przejsciem do FRESH PLAY na warunkach promocji (takie cos jest na rozwiazaniu umowy).
A nie jest tak, że jak zrywamy umowę (przed jej zakończeniem, czyli w okresie zastrzeżonym), to nie ma możliwości przejścia na PLAY Fresh? Może coś się zmieniło, bo kiedyś raczej nie było takiej możliwości. Skoro zrywamy umowę, to już nie chcemy mieć nic wspólnego z danym operatorem :smt042

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!