• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #483278  autor: davidoff9
 20 cze 2011, 11:19
Witam.
Wybieram się za tydzień na dwa dni do Włoch, gdzie niezbędny będzie mi internet w komórce. Chciałem zapytać czy ktoś wie w której z ich sieci jest najlepsza oferta, czy jest możliwość zakupu startera w PL, oraz dodatkowo czy wymagana jest rejestracja numeru (jak np w Niemczech?), ew jaki koszt/doładowanie.
Być może któryś z naszych operatorów w prepaidzie ma korzystną ofertę roamingową?
Spokojnie wystarczy 5MB.
Dzięki za propozycje.

#483649  autor: thonka
 21 cze 2011, 16:35
w play w abonamentach i mixach byla oferta 5gr za 10kB w roamingu. dawalo to co prawda cene 5zl za 1MB, ale chyba z Polskich sieci jest to najtaniej i ma korzystne taktowanie. nie wiem jednak czy dalej tak jest.

na karte jest "wszedzie w sieci" w taktaku. za 9zl masz 4MB na dzien, ale takt to 100kB liczone oddzielnie wiec malo korzystne.
dobre jest jednak, ze po wykorzystaniu 80% i 100% paczki przychodzi sms z adekwatna informacja.
davidoff9 pisze:czy jest możliwość zakupu startera w PL,
chyba jedynie na allegro...

we wloskim three jest opcja internetowa na karte (ricaricabili) o nazwie "superweb". 1MB kosztuje 10ct, a pakiet 100mb dziennie na 7dni to koszt 3 euro. z tego co pamietam znajomi musieli rejestrowac karty, ale moze cos sie zmienilo.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#483785  autor: davidoff9
 22 cze 2011, 07:32
Dzięki, padło na T + 4MB, wystarczy:)

Podziękował