• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #482780  autor: znawca
 18 cze 2011, 02:05
Jeśli zarejestrowałem numer telefonu na kartę na swoje nazwisko, to czy mogę go wyrejestrować?

A da się zrobić tak, by w żadnych dokumentach nie figurowało, że kiedykolwiek byłem posiadaczem tego numeru?

PS
I czy wciąż nie da się przenosić numerów do Heyah? Tak mi powiedzieli w salonie :P

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!
 #482804  autor: mkowalski
 18 cze 2011, 10:41
znawca pisze:Jeśli zarejestrowałem numer telefonu na kartę na swoje nazwisko, to czy mogę go wyrejestrować?

A da się zrobić tak, by w żadnych dokumentach nie figurowało, że kiedykolwiek byłem posiadaczem tego numeru?
Próbowałem kiedyś coś takiego zrobić, ale operatorzy się nie zgadzają. Osobną kwestią jest to, że nawet gdybyś wyrejestrował numer, to i tak będzie wiadomo że kiedyś go używałeś - te dane nagle nie znikną, muszą być przechowywane przez firmę przez określony czas.
znawca pisze:I czy wciąż nie da się przenosić numerów do Heyah? Tak mi powiedzieli w salonie :P
Heyah nie ma salonów.

http://www.heyah.pl/uslugi/przenoszenie-numerow - jak widać, nie ma problemów z przeniesieniem.

#482810  autor: mkowalski
 18 cze 2011, 10:49
nettmanek pisze:heyah ma stanowiska (np u mnie w Częstochowie -> Mediamarkt(D.H. Real))
A jakie uprawnienia mają te salony? Mogą przenosić numery albo dokonywać zmian na koncie?

Pytam, bo kiedyś spotkałem się z takim "stanowiskiem", ale prowadzili jedynie sprzedaż bez żadnej dodatkowej obsługi. Ale było to dawno, więc mogło się zmienić.

#482814  autor: nettmanek
 18 cze 2011, 11:01
tego Ci nie powiem ale wydaje sie ze nie bedzie problemu bo chcac nie chcac na stronie napisane jest ze mozna przynieść... no ale chyba nie chodzi o przyniesienie do siedziby firmy :D :)

#482819  autor: rogmaniek
 18 cze 2011, 11:32
mkowalski pisze:nettmanek napisał/a:
heyah ma stanowiska (np u mnie w Częstochowie -> Mediamarkt(D.H. Real))

A jakie uprawnienia mają te salony? Mogą przenosić numery albo dokonywać zmian na koncie?

Pytam, bo kiedyś spotkałem się z takim "stanowiskiem", ale prowadzili jedynie sprzedaż bez żadnej dodatkowej obsługi. Ale było to dawno, więc mogło się zmienić.
Właśnie, też pytałem kiedyś w jednym z punktów oznaczonych logo Heyah. Pani udzieliła informacji, że tylko sprzedają MIX Heyah. Ciekawe czy teraz coś się zmieniło w tej kwestii. Tym bardziej, że już od jakiegoś czasu, w niektórych punktach jeszcze Ery, była też czerwona łapa :-D Wtedy zapomniałem się spytać czy również przenoszą numery do Heyah. Dam znać, jak jest teraz :wink:

POZdrawiam.

[ Dodano: 2011-06-18, 11:35 ]
Szkoda, że musieli zlikwidować Wyspy Heyah. Wiadomo, chodziło o koszt ich utrzymania. Ale PTC sama sobie winna, skoro uparli się na osobną markę Heyah, której nie było w Punktach/Salonach Ery...

POZdrawiam.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#482837  autor: mkowalski
 18 cze 2011, 12:14
nettmanek pisze:tego Ci nie powiem ale wydaje sie ze nie bedzie problemu bo chcac nie chcac na stronie napisane jest ze mozna przynieść... no ale chyba nie chodzi o przyniesienie do siedziby firmy :D :)
możesz je również dostarczyć do nas osobiście:
Punkt Obsługi Klienta Heyah
ul. Bora-Komorowskiego 37
03-982 Warszawa
czynne: Poniedziałek - Piątek 9:00 - 17:00
Chyba jednak o to chodzi ;)
rogmaniek pisze:Tym bardziej, że już od jakiegoś czasu, w niektórych punktach jeszcze Ery, była też czerwona łapa :-D Wtedy zapomniałem się spytać czy również przenoszą numery do Heyah.
Nie, w salonie T-Mobile nie przeniesiesz numeru do Heyah. Pytałem o to jakiś miesiąc temu.

#482929  autor: thonka
 18 cze 2011, 16:28
rogmaniek pisze:Ale PTC sama sobie winna, skoro uparli się na osobną markę Heyah, której nie było w Punktach/Salonach Ery...
sama sobie winna? a co maja pretensje jakies o to do siebie, ze nie ma tych stanowisk?

od poczatku Heyah nie mialo przeciez miec stanowisk i wszystko mialo sie odbywac przez internet i telefon... nigdy nie spotkalem sie z salonem ery, ktory udzielalby jakichkolwiek informacji na temat heyah. zawsze bylo to traktowane jako osobna siec.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#482930  autor: znawca
 18 cze 2011, 16:33
Wow... bo to ma kluczowe znaczenie, czy Heyah ma salony, stanowiska, czy jak to się tam nazywa ;) był punkt Heyah i tam mi powiedzieli, że do Heyah nie da się przenieść numeru na kartę... a specjalnie po to go rejestrowałem :/

i dzięki za link o przeniesieniu numeru :D

#482935  autor: thonka
 18 cze 2011, 16:44
znawca pisze:Wow... bo to ma kluczowe znaczenie, czy Heyah ma salony, stanowiska,
jak widac dla niektorych ma...
znawca pisze:był punkt Heyah i tam mi powiedzieli, że do Heyah nie da się przenieść numeru na kartę...
i Ty w to uwierzyles? ;)
kazdy jest zobowiazany przyjmowac numery.
mbank czy gadu air tez przeciez nie maja jako takich salonow, a przenosic sie do nich da ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#482968  autor: mkowalski
 18 cze 2011, 18:46
znawca pisze:był punkt Heyah i tam mi powiedzieli, że do Heyah nie da się przenieść numeru na kartę... a specjalnie po to go rejestrowałem :/
Powiedzieli, że "nie da się do Heyah przenieść numeru", czy "u nich nie da się do Heyah przenieść numeru"?

#483144  autor: znawca
 19 cze 2011, 17:19
mkowalski pisze:
znawca pisze:był punkt Heyah i tam mi powiedzieli, że do Heyah nie da się przenieść numeru na kartę... a specjalnie po to go rejestrowałem :/
Powiedzieli, że "nie da się do Heyah przenieść numeru", czy "u nich nie da się do Heyah przenieść numeru"?
Że do Heyah z innej sieci nie da się przenieść numeru :P
Jak widać to nieprawda i dobrze, że wolałem się upewnić.

#483221  autor: ukefake
 19 cze 2011, 23:42
do heyaha nie zmigrujesz z abo t-mobile, tak-taka i prawdopodobnie (na 99,9%) z tubiedronki.
natomiast mozesz zmigrowac z heyah do abo t-mobile o ile ptc nadal utrzymała tę promocję.
natomiast najlepszym sposobem "wyrejestrowania" karty jest jej przeniesienie do innego opa, uruchomienie i brak doładowań - wystarczy tylko znaleźć takiego, który ściśle pilnuje terminów.

#483287  autor: mkowalski
 20 cze 2011, 11:47
ukefake pisze:najlepszym sposobem "wyrejestrowania" karty jest jej przeniesienie do innego opa, uruchomienie i brak doładowań - wystarczy tylko znaleźć takiego, który ściśle pilnuje terminów.
Ale przecież po przeniesieniu numeru jest on już zarejestrowany u nowego operatora. Poza tym, nawet jeśli numer wygaśnie, to dane o użytkowniku i tak muszą być przechowywane przez określony czas.

#483312  autor: rogmaniek
 20 cze 2011, 12:39
mkowalski pisze:Nie, w salonie T-Mobile nie przeniesiesz numeru do Heyah. Pytałem o to jakiś miesiąc temu.
Dzięki za info. A jednak nic się nie zmieniło. Dziś byłem w jednym z CH, ale zapomniałem się spytać. Chyba nie mam nawet ochoty wchodzić do salonu Teuer Mobile :x
thonka pisze:sama sobie winna? a co maja pretensje jakies o to do siebie, ze nie ma tych stanowisk?
A może tak, skoro jednak w Salonach, jeszcze przed rebranding'iem, pojawiła się sprzedaż Heyah? Może DT ponownie przeliczyło wszystkie za i przeciw...
thonka pisze:od poczatku Heyah nie mialo przeciez miec stanowisk i wszystko mialo sie odbywac przez internet i telefon... nigdy nie spotkalem sie z salonem ery, ktory udzielalby jakichkolwiek informacji na temat heyah. zawsze bylo to traktowane jako osobna siec.
To powiedz, dlaczego teraz się to zmieniło. I mijasz się z prawdą w tym zdaniu. Jak to nie było stanowisk? Zapomniało Ci się o Wyspach Heyah? Pamiętam, jak ludzie uważali, w komentarzach o ich zamknięciu przez PTC, że te Wyspy Heyah były potrzebne...

POZdrawiam.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#483370  autor: thonka
 20 cze 2011, 16:01
rogmaniek pisze:skoro jednak w Salonach, jeszcze przed rebranding'iem, pojawiła się sprzedaż Heyah?
to chyab tylko tych franczyzowych. nigdy w salonach prowadzonych przez PTC nie bylo heyah.
rogmaniek pisze:Pamiętam, jak ludzie uważali, w komentarzach o ich zamknięciu przez PTC, że te Wyspy Heyah były potrzebne...
nie wiem kto, ale chyba mowil tak byle zeby powiedziec. na wyspach nic po terminami doladowan nie potrafili powiedziec, sprzedali doladowania (tylko zdrapki) oraz startery. sama wyspe heyah widzialem najpozniej w rok po uruchomieniu heyah czyli w 2005 roku. od tego czasu ani jednej.

i prosze Cie skoncz o tych wyspach, bo nie jest to na temat.