• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#479136  autor: lubiepiwo
 01 cze 2011, 21:04
Chodzi mi po głowie jedno pytanie odnośnie Zawsze Rozmawiaj.
Czy w sytuacji:
Zakładamy, że mam kartę sim w Polskim T z aktywnym ZR (dzwonię z polski). Dzwonie do polskiej karty T, tylko że znajdującej się w Niemczech. (zakładamy od razu, że w telefonie znajdującym się za granicą wymuszę wybór sieci T a nie innej. Działa w tej sytuacji ZR czy Roaming?

#479137  autor: thonka
 01 cze 2011, 21:09
Ty nie musisz wiedziec, ze dany numer jest za granica wiec obowiazuja Cie stawki krajowe.
osoba bedaca za granica z polska karta placi za polaczenia odebrane w roamingu, a czy zejdzie jej to z jakiegos pakietu czy zaplaci za to dodatkowo na fakturze juz Ciebie nie interesuje.
niestety nie ma regulaminu oferty wiec nie wiadomo czy ZR jest aktywne za granica.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#479141  autor: avt31
 01 cze 2011, 21:18
Lepiej niech ten z Polski dzwoni na niemiecką kartę sim.
Wtedy ten w Niemczech nie będzie na pewno płacił za roaming.

#479248  autor: ganc2
 02 cze 2011, 12:33
Mnie tez bardzo nurtuje ta kwestia. Szkoda ze ZR dotyczy tylko abonamentowcow, ha, ciekawe jak bedzie to w prepaidzie wygladalo.
Skoro T-Mobile jest miedzynarodowa marka, to rozmowy wewnatrz sieciowe powinny byc "przed" roamingiem i wewnatrz calej sieci powinnismy dzwonic bez limitow, po jakiejs tam wczesniejszej oplacie, bez wzgledu na kraj.

Ciekawe tylko co z karta T-Mobile kupiona w Polsce, po przekroczeniu granicy niemieckiej. Na chlopski rozum roaming nie powinien sie nawet uaktywnic, bo przeciez pozostajemy w zasiegu jednej sieci.

Zreszta, co ja sie ludze i oszukuje, przeciez wszyscy mamy w pamieci rebranding Orange i pamietamy skutki... no coz, szkoda!

#479258  autor: hans1054
 02 cze 2011, 13:11
Czy abonament T-mobile to kapitał złotówek który mozna wykorzystać na co sie chce?? roaming i sms premium?? czy raczej będzie to rozliczane ponad abonament??

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#479267  autor: pakierhakierxd
 02 cze 2011, 13:41
W abonamencie będzie pewnie sms/mms/rozmowy/może roaming i internet a wszystko inne poza chyba tak w tych ofertach ery co są obecnie
że są te rzeczy wymienialne w stosunku 1:1

Pozdrawiam :)

#479555  autor: thonka
 03 cze 2011, 16:41
ganc2 pisze:Ciekawe tylko co z karta T-Mobile kupiona w Polsce, po przekroczeniu granicy niemieckiej. Na chlopski rozum roaming nie powinien sie nawet uaktywnic, bo przeciez pozostajemy w zasiegu jednej sieci.
rozne kody sieci wiec technicznie roaming bedzie :)

tak jak pisalem wyzej, bez regulaminu ciezko bedzie cokolwiek napisac - moze sie okazac, ze to pakiet bedacy do wykorzystania tylko w Polsce na numery polskie i zagraniczne. w roamingu natomiast pewnie beda namawiac ludzi na korzystanie z pakietow roamingowych.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#480225  autor: potter28
 06 cze 2011, 19:23
Dla mnie ta usługa nie ma żadnego znaczenia i powinna być w cenie 20zł

#480785  autor: thonka
 09 cze 2011, 00:55
ppp1ppp pisze:tylko cena i nic więcej?
dokladnie to tylko polaczenia w sieci i nic wiecej. zero dodatkowych minut itp.
potter28 pisze:Dla mnie ta usługa nie ma żadnego znaczenia i powinna być w cenie 20zł
sie popisales... nie chcesz nie korzystasz.

#480830  autor: ppp1ppp
 09 cze 2011, 11:34
thonka pisze:dokladnie to tylko polaczenia w sieci i nic wiecej. zero dodatkowych minut itp.
to oferta zupełnie do kitu

#480990  autor: jeslo70113
 09 cze 2011, 20:57
ppp1ppp pisze:
thonka pisze:dokladnie to tylko polaczenia w sieci i nic wiecej. zero dodatkowych minut itp.
to oferta zupełnie do kitu
Czy ja tam wiem? Ojciec kumpla siedzi w niemczech w niemieckim t. W polsce wzięli tą ofertę bez telefonu, bo główne komórki w innej sieci i hulają teraz kiedy chcą. Mogą zapomnieć o skype, zdrapkach i innych pierdółkach.

#480991  autor: ppp1ppp
 09 cze 2011, 21:06
dobra dla tych co dzwonią tylko w t-mobile, oferta dobra dla nielicznych.

#481556  autor: madzka_m
 12 cze 2011, 16:28
a co w przypadku, gdy mam wykupioną usługę "Zawsze Rozmawiaj" i dzwonię z USA (z T-Mobile) do Polski do T-Mobile? Rozmowa ta jest dla mnie bezpłatna w ramach w/w usługi?

#481562  autor: Pijo
 12 cze 2011, 16:49
madzka_m pisze:a co w przypadku, gdy mam wykupioną usługę "Zawsze Rozmawiaj" i dzwonię z USA (z T-Mobile) do Polski do T-Mobile? Rozmowa ta jest dla mnie bezpłatna w ramach w/w usługi?
Usługa Zawsze rozmawiaj to nie jest usługa roamingowa tylko usługa połaczeń międzynarodowych .

W Stanach płacisz 9,98 zl za minutę połaczenia wychodzącego i 4,94zl za minutę połaczenia odebranego.

Ogolnie przebywając w USA polecam zakup prepaida T-Mobile US, tam masz możliwość aktywacji za 10$ usługi Nielimitowanych połaczeń na polskie numery stacjonarne (i do 200 innych krajów) + obniżkę ceny połaczen na komorki do Polski do 37 centów netto i nielimitowane SMSy również do Polski (usługa zwie się International Unlimited Talk and Text).

Tutaj szczegóły tej oferty: http://www.t-mobile.com/shop/plans/prepaid-plans.aspx

PDF : http://s.tmocache.com/Cms/Files/Publish ... keaway.pdf