• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #478226  autor: enagem
 27 maja 2011, 14:38
Mam zarejestrowany numer w Erze i chcę go przenieść do PF. Rejestrowałem go dosyć dawno i nie mam żadnego potwierdzenia tego faktu. Pytanko: czy muszę mieć ze sobą jakieś potwierdzenie rejestracji numeru w TT, czy mogę iśc do Play i poprosić o przeniesienie numeru "z gołymi rękami"?

Pozdro.

JUTRO TO JEST TAKIE DZIŚ TYLKO, ŻE JUTRO.
 #478230  autor: KC-KARLOS
 27 maja 2011, 14:55
enagem pisze:Mam zarejestrowany numer w Erze i chcę go przenieść do PF. Rejestrowałem go dosyć dawno i nie mam żadnego potwierdzenia tego faktu. Pytanko: czy muszę mieć ze sobą jakieś potwierdzenie rejestracji numeru w TT, czy mogę iśc do Play i poprosić o przeniesienie numeru "z gołymi rękami"?

Pozdro.
Idziesz po prostu do Play z dowodem osobistym. Podajesz numer z Ery, który chcesz przenosić, i oni zajmą się resztą.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#478233  autor: doktor
 27 maja 2011, 15:06
enagem pisze:Mam zarejestrowany numer w Erze i chcę go przenieść do PF. Rejestrowałem go dosyć dawno i nie mam żadnego potwierdzenia tego faktu. Pytanko: czy muszę mieć ze sobą jakieś potwierdzenie rejestracji numeru w TT, czy mogę iśc do Play i poprosić o przeniesienie numeru "z gołymi rękami"?

Pozdro.
W moim przypadku miałem dwa rozbieżne kody pocztowe i trzeba było zaktualizować, a o tym fakcie zostałem poinformowany za pomocą SMS w trakcie procedury przenoszenia numeru. W przypadku gdy dane się zgadzają zazwyczaj w ciągu 24 godzin masz numer już w Play

https://www.speedtest.net/result/a/10352767239
LTE2600+LTE2100+LTE1800+LTE800+5G 3600

https://www.speedtest.net/result/15854998413.png
GPON w domu

#478236  autor: KC-KARLOS
 27 maja 2011, 15:08
Zgadza się, przeniesienie numeru dojdzie do skutku, jeśli dane osobowe zarejestrowane w Playu zgadzają się z danymi od operatora - dawcy.
Ze względów technicznych przeniesienie numeru trwa maksymalnie do 2 dni.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#478337  autor: Spioszek
 28 maja 2011, 02:54
enagem najprościej i najszybciej zadzwoń do BOKu Ery spytaj na jakie dokładnie dane masz zarejstrowane, i takie same podaj przy składaniu przenoszenia nr w Play nie będzie zadnych problemów :)

#478347  autor: enagem
 28 maja 2011, 08:44
Udało się chyba, na stronie www.status.przejdzdoplay.pl dwa pierwsze punkty są zaznaczone na zielono, oczekuje na realizację przeniesienia, ale PTC wyraziła zgodę.

Sprawdzał ktoś na tej stronie swoje przeniesienie?

Pozdro.

JUTRO TO JEST TAKIE DZIŚ TYLKO, ŻE JUTRO.

#478439  autor: Spioszek
 28 maja 2011, 16:53
Jeśli Era wyraziła zgode na przeniesienie nr, to wszystko będzie dobrze, tylko oni wybiorą i poinformuą cię kiedy zwolnią numer...

Przeważnie dostajesz smsa i emaila (oile podałeś emaila) z tą informacją

#478712  autor: tomaj
 30 maja 2011, 15:17
Na miejscu kolegi wstrzymalbym się trochę z przenosinami ;) T Mobile odsłania powoli swoją ofertę i wiadomo już, że do Tak Taka wejdzie pakiet tanich połączeń międzynarodowych i roamingowych (cenowo oferta połączeń międzynarodowych wygląda porównywalnie, a roamingowych nawet bardziej atrakcyjnie od aktualnej oferty Heyah i stawek osiąganych po skorzystaniu z promocji podwójnego doladowania).

Za 2 dni ma być pełna oferta, najpóźniej przedstawią ją 5 czerwca. ;)

#479648  autor: emka0
 04 cze 2011, 00:16
Miałem tak taka i przeniosłem do Fresh. Drugi tel dalej mam w tak tak. Moje wrażenia - jedyny plus fresha to brak obowiązku doładowywania. Dobre dla tych co potrzebują numer na stronę internetową, na drugie potrzeby. Może włączyć przekierowanie na główny numer, którego nie chcemy nigdzie podawać. To wszystko.
Teraz wady - nie wiem jak z innymi miejscami, ale u mnie, pomimo tego, że mieszkam w centrum miasta, sieć Playa to totalna padaka. Albo ledwo łapie Plusa, albo nic. Era w tym miejscu ma wszystkie kreski. Utrata zasięgu podczas rozmowy to normalka.
Tak tak ma też ciekawą promocję. Podwójne doładowanie do wszystkich sieci i to z przedłużeniem konta. Z tego co pamiętam zdarza się to 2 razy w roku w grudniu i w maju. Jak się dobrze wykombinuje można świetnie obniżyć wydatki. Pamiętam że na abo płaciłem za tyle samo rozmów+internet 45 złotych, a w tak tak taku po tej promocji zeszło mi do 15 zł miesięcznie. No i w tak taku dobry też jest pakiet internetowy za 9 zł. Mam nadzieję że t-mobile nie zepsuje tego.
Pozdrawiam

#479659  autor: sa
 04 cze 2011, 02:36
emka0 dziwne rzeczy piszesz,bo ja też mieszkam na śląsku i często jeżdżę między miastami i zasięg mam play całkiem niezły,fakt że często przeskakuje do plusa,ale jest w zasadzie bez zarzutu i nic mi nie przerywa,albo simka ci siada albo zmień telefon,no bo skoro w mieście mieszkasz i nie możesz zasięgu nawet plusa złapać na normalnym poziomie to jest nienormalne.Jak nie masz zarejestrowanego numeru to zrób to i zmień sim a jak nie pomoże to znaczy że telefon ci szwankuje.Też miałam sporadycznie dziwne rzeczy z zasięgiem ale drugi numer w innym telefonie o tych samych parametrach tylko innego producenta działał bez zarzutu.
A co do tak taka,to dwa razy miałam i jedyne co dobrego mogę powiedzieć o tej sieci że jakość rozmów jest dobra,zasięg jest raczej dobry,ale plus i orange w mojej okolicy mają o dziwo lepszy.Co do oferty nic ciekawego bym utrzymała w tej sieci numer dłużej niż 3 m-ce,teraz myślałam że może kupię jako drugi,bo kuzynka ma erę a raczej t-mobile,ale z przecieków dobrze to nie wygląda chyba że jako główny ale mi się to zwyczajnie nie opłaca,PF spełnia w 100% moje zapotrzebowanie na używanie telefonu,a T-mobile jakoś nie chce uatrakcyjniać i poprawiać swojej oferty na kartę.

#479769  autor: pakierhakierxd
 04 cze 2011, 22:27
Ja też nie zasięg playa nie narzekam:P
Nawet 3g w wielu miejscach mam :D
Jedyne miejsce ze słabym zasięgiem to mój dom ale żaden operator nie ma u mnie idealnego zasięgu ale akurat plus i play mają najlepszy
era taki sobie a orange katastrofa trzeba przy oknie trzymać telefon
za jakiś czas kupię chyba repeter gsm lub gsm/umts
ciekawe jak to będzie działać:-)
chodzi o to że na podwórku mam o wiele lepszy zasięg zazwyczaj max....
ok 80-95 dbm
Dla mnie w erze/t-mobile brakuje pakietu internetowego 1 gb
taki w play fresh jak przejdę z abonamentu będę miał za 25zł i do tego można przedłużyć ważnośc tego pakietu innym pakietem i tak samo usług 10 za 5,30 za 10
+ przez doładowanie.

Pozdrawiam :)