Użytkownik
Ranga
Obserwator
zacytuj fragment, ktory o tym mowidomereh pisze:Istnieje możliwość wypowiedzenie umowy w Play bez płacenia kary umownej.
No właśnie nie mówi, a powinien. Jest to nadużycie ze strony Playkerim36 pisze:zacytuj fragment, ktory o tym mowidomereh pisze:Istnieje możliwość wypowiedzenie umowy w Play bez płacenia kary umownej.
Wprowadzenie nowego zapisu do cennika jest jego zmianąmuchakk pisze:Chyba żartujesz. Kara normalnie zostanie naliczona bo oni nie zmieniają cennika tylko wprowadzają nową możliwość jaką jest korzystanie z numerów 0 700/800
to zapoznaj sie prosze z pkt IV na pismiedomereh pisze:No właśnie nie mówi, a powinien. Jest to nadużycie ze strony Play
Pkt IV odnosi się do zmian cen połączeń roamingowychkerim36 pisze:to zapoznaj sie prosze z pkt IV na pismiedomereh pisze:No właśnie nie mówi, a powinien. Jest to nadużycie ze strony Play
Zgadza się, co to za radość, że ludzie mają fona za "złotóweczkę", a potem psioczą do operatora, że za słone rachunki i nieakceptowalne warunki im stawiają... Niech czytają informacje, co podpisują i co operator przekazuje w pismach.maciek764 pisze:Zapomniałem że w Polsce dalej jest moda na telefony za złotóweczkę, które złotóweczkę kosztują tylko na paragonie
Tylko, że dodanie możliwości dzwonienia na nr 0700, 0800 i wprowadzenia cennika za te połączenia, nie wynikają ze zmiany prawa bo prawo w tym zakresie się nie zmieniło, w związku z czym Play nie może żądać płacenia kary.Marens pisze:Przecież w tym liście/pdf jest napisane wprost jak to interpretować.
[url=http://img88.imageshack.us/img88/1906/schowek01ba.jpg]Obrazek[/URL]
(...)proponowane zmiany wynikają bezpośrednio ze zmiany obowiązujących przepisów prawa, jak i nie powodują podwyższenia cen usług telekomunikacyjnych(...)
(...)P4 ma prawo dochodzić do Państwa opłaty specjalnej/kary umownej(...)
screen z http://www.szu.pl/pliki/zmiana.pdf posta domereh
Według mnie tak, ja już napisałem wypowiedzenie i dzisiaj je wysyłam.Marcin87 pisze:Czyli można bezkarnie zerwać umowę jak dotrze do mnie to pismo? Mam taryfę LongPlay 69 przedłużaną we wrześniu
Nie omieszkaj się pochwalić ile kary dostałeśdomereh pisze:Według mnie tak, ja już napisałem wypowiedzenie i dzisiaj je wysyłam.
Czytajcie ze zrozumieniem regulaminy i dokumenty wysyłane od operatora. P4 dowali Tobie karę na 100%, bo to Ty nawaliłeś, nie PLAY. I słusznie. Napisz po ok. 30 dniach, ile będziesz miał do zapłaty i czy się taka desperacja opłaciła...domereh pisze:Marcin87 napisał/a:
Czyli można bezkarnie zerwać umowę jak dotrze do mnie to pismo? Mam taryfę LongPlay 69 przedłużaną we wrześniu
Według mnie tak, ja już napisałem wypowiedzenie i dzisiaj je wysyłam.
Najlepsze jest to że jak chłopakowi sie uda to połowa z was sie rzuci pisac wypowiedzenie. Ot taka typowa hipokryzja...Nie rozumiem ludzi, najpierw wiążą się umowami na 15 lat a potem szukają tylko okazji żeby je zerwać. Skoro wiadomo że umowa po 6 miesiącach już nie będzie odpowiadać to od czego jest Fresh?
Raczej w to bym wątpił... Nie powiedziane, że jemu się to uda. UKE już wielokrotnie informowało niedowiarków zresztą, że zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym, zmiany spowodowane przepisami prawa, nie uprawniają do bezkarnego zrywania umów. Powiem jedno - P4 będzie broniła swoich interesów nawet w sądzie, a niełatwo wygrać takiemu szaraczkowi z korporacją.rasiu pisze:Najlepsze jest to że jak chłopakowi sie uda to połowa z was sie rzuci pisac wypowiedzenie. Ot taka typowa hipokryzja...
czytaj ze zrozumieniem. Jest tam takie piekne zdanie ze zmiany sa podyktowane taka a nie inna zmiana prawa i nie są podyktowane widzimisie Playa i nie są niekorzystne dla uzytkownika. I play ma prawo obciazyc kara uzytkownika. Poza tym to pismo dotyczylo glownie zmian w cenniku roamingowym od 1 lipca.domereh pisze:Witam,
Istnieje możliwość wypowiedzenie umowy w Play bez płacenia kary umownej.
Play rozsyła informację o wprowadzeniu do regulaminu/cennika opłaty za połączenia głosowe z infoliniami i nr audiotekstowymi (0700, 0800).
Jest to zmiana w regulaminie nie wynikająca ze zmiany przepisów prawa w związku z czym przysługuje prawo do zerwania umowy bez płacenia kary umownej.