oem82 pisze:sieć Play nie ponosi za nie odpowiedzialności gdyż nie były wykonane w sieci macierzystej.
Mnie też wkurza takie tłumaczenie. Ciekawe, jak wynegocjowali Umowę z Polkomtelem, że nie mogą takich kwestii zgłaszać
Jeszcze bym zrozumiał, gdyby szybko budowali własną sieć. Dodatkowo z zamiarem pokrycia zasięgiem możliwie, jak największego obszaru kraju. A niestety w 2010r. tempo budowy własnej sieci znacznie zmalało

Do tego ten "projekt wieża", który okazał się zapowiedziami widmo... Zobaczymy, jak będzie w tym roku i czy doczekam się odpalenia stacji w mniejszych miejscowościach, na które pozwolenia są od nawet kilkunastu miesięcy.
Kiedyś Gruszka na blog'u pisał, gdy otrzymali pozwolenie na E-GSM, że nie planują "uwolnić" się od Polkomtela. Mnie to martwi, bo Play Online nigdy nie będzie mobilny, choć rozumiem, że budowa stacji, to duży koszt i taka inwestycja musi im się zwrócić. Skoro będą na długo współpracować z Polkomtelem, to- moim zdaniem- powinny zadbać, aby była to wartościowa "symbioza"

I gdy jest kwestia z jakością połączeń, na zasięgu operatora Plusa, to powinni to zgłaszać Polkomtelowi. W końcu, tak jak napisałeś:
oem82 pisze:Dlaczego wszędzie w Tv. na ulotkach, internecie, prasie chwali się zasięgiem ponad 99%, a tak naprawdę to Play ponosi tylko odpowiedzialność za pokrycie mniejszej części Polski?
... z czym się zgadzam
Rezo pisze:Może technicy mogli by jednak poprawić zasięg macierzysty...
Oby planowali w Twojej miejscowości/lokalizacji wybudowanie własnego BTS'a i/lub NodeB. Kiedyś zapytałem się, kiedy w danej miejscowości, w której pozwolenie na stacje 2- i 3G jest od kilku miesięcy, będzie działała siec macierzysta, czyli odpalą stacje. To mi odpisali, że to: "tajemnica telekomunikacyjna". Jakby nie mogli poinformować czy planują odpalenie stacji i ewentualnie o przybliżonej dacie jej włączenia
POZdrawiam.