Rzeczywiście, nie ma sensu bicia piany, ale nie do końca mnie zrozumiałeś.
kamil1221 pisze:SACZI pisze:O tak, za prestiż się płaci ...
Raz, biorąc pod uwagę, że niektóre banki za wyciągi starsze niż 1 miesiąc każą sobie płacić kasę, jest to "ciekawa" opcja.
Nikt Ci nie każe w Orange pokazywać całego bilingu. Ma to być potwierdzenie wpływów na konto, więc wystarczy samo potwierdzenie tego faktu.
Potwierdzenie onLine nic nie kosztuje i jest akceptowane wszędzie, gdyż nie wymaga pieczątki banku - więc nie rób z igły widły.
Wyciąg z konta to zestawienie transakcji, czyli wpływów i wydatków.
Znasz inny rodzaj wyciągu? Ja jakoś nie kojarzę...
A jeżeli chodzi o same wyciągi, to aż sprawdzę w swoich kontach, ale coś mi się zdaje, że można je generować ledwie miesiąc wstecz.
kamil1221 pisze:SACZI pisze:Dwa, karta kredytowa faktycznie umożliwia podpisanie umowy o abonament z Orange, ale koniecznie musi być uaktywnione polecenie zapłaty na tejże karcie ...
Oczywiście, kto szuka jakiegoś pretekstu zawsze znajdzie. Tyle, że ja nie widzę problemu ze zmianą po podpisaniu umowy po przez Orange OnLine, sposobu płatności na wysyłkę FV do domu w postaci papierowej.
...
Tutaj również pudło.
Cały czas piszę o karcie kredytowej, a nie o karcie debetowej wydawanej do kont oszczędnościowo rozliczeniowych.
Karta kredytowa ma służyć jako potwierdzenie osiągnięcia przez Ciebie pewnego statusu materialnego, który pozwala Ci na regulowanie rachunków. To pewnego rodzaju potwierdzenie zdolności kredytowej abonenta.
Dla kart debetowych powiązanych z kontami osobistymi można zdefiniować polecenie zapłaty, dla kart kredytowych w większości banków jest to niemożliwe.
Nie wiem, czy spotkałem się z niekompetentnym konsultantem, ale w Orange rzeczywiście żądają ustanowienia polecenia zapłaty na karcie kredytowej.
Dla przykładu, swoja mowę w erze podpisywałem na kartę kredytową, bo nie chciało mi sie biegać do kadr po zaświadczenie o zatrudnieniu (a co ich to obchodzi gdzie i na jakim stanowisku pracuję?). Żadnego żądania polecenia zapłaty nie było.
Podobnie w Playu, przy przenoszeniu numeru do sieci wymagali tylko dowodu osobistego.