• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #471153  autor: robza
 17 kwie 2011, 16:24
Cześć.
Jednorazowo potrzebuje internetu na tej trasie i z powrotem - muszę być on line, jakiego operatora polecacie ( oferta prepaid ).
Pozdrawiam.

#471168  autor: pakierhakierxd
 17 kwie 2011, 17:09
Ja polecę plusa (iplus na kartę) ponieważ wg mnie ma najlepszy zasięg i działa wszędzie

Pozdrawiam :)

#471173  autor: maniek89
 17 kwie 2011, 17:32
Rownierz polece. Orange miewa spore dziury poza wiekszymi miastami. W erze ciut lepiej.
W plusie internet bedzie , raz szybszy raz wolniejszy ale jednak jest mniejsze prawdopodobienstwo straty zasiegu.
Ew. play fresh i kupic pakiet 1gb oile wystarczy. Masz zasieg plus i play wedle uznania

#471179  autor: pakierhakierxd
 17 kwie 2011, 17:37
To też super pomysł:)
Można tam wziąć taryfę all inclusive internet
dostaniesz przy doładowaniu 30zł-300 mb a przy 50zł 500 mb
+ kasa na koncie do wykorzystania
przy 30zł masz miesiąc na wykorzystanie
a przy 50zł prawie 2 miesiące
do tego nawet jak przekroczysz to net działa tylko że z prędkością 16 kb/s (lejek)
to tylko jest w tej taryfie
przy normalnym freshu koszt jest taki pakietów i ważność miesiąc
25mb 3zł 100 mb 7zł 200 mb 9zł 500mb 15zł 1gb 25zł
Super jest to że w playu działa net na plusie i playu więc masz 2 zasięgi możesz sobie wybrać jak coś;)

#471181  autor: KC-KARLOS
 17 kwie 2011, 17:42
pakierhakierxd pisze:To też super pomysł:)
Można tam wziąć taryfę all inclusive internet
dostaniesz przy doładowaniu 30zł-300 mb a przy 50zł 500 mb
+ kasa na koncie do wykorzystania
przy 30zł masz miesiąc na wykorzystanie
a przy 50zł prawie 2 miesiące
do tego nawet jak przekroczysz to net działa tylko że z prędkością 16 kb/s (lejek)
to tylko jest w tej taryfie
przy normalnym freshu koszt jest taki pakietów i ważność miesiąc
Super jest to że w playu działa net na plusie i playu więc masz 2 zasięgi możesz sobie wybrać jak coś;)
Zgadzam się z przedmówcą - ja dodam, iż trzeba na Fresh'owych pakietach Internet uważać na wyczerpanie pakietu - w porównaniu do taryfy PF ALL INCLUSIVE Internet - po wyczerpaniu pakietu prędkość nie spada i kasują po 12 gr/100 kB i każdy pakiet można uruchomić RAZ na 30 dni.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#471203  autor: robza
 17 kwie 2011, 19:52
pakierhakierxd pisze: przy normalnym freshu koszt jest taki pakietów i ważność miesiąc
I to by mnie zadowalało mam akurat karte Play, z taryfą Play Fresh. To wystarczy? czy muszę jeszcze jakoś włączyć dostęp do nadajników plusa?

#471205  autor: pakierhakierxd
 17 kwie 2011, 19:59
Wystarczy:)
Tylko upewnij się że nie masz włączonej opcji blokady transferu danych poza zasięgiem sieci play bo może sobie włączyłeś
Potem tylko zmienić taryfę na internet all inclusive jeśli chcesz przy doładowaniu otrzymać limit danych
lub w innych kupić pakiet;)

#471208  autor: rogmaniek
 17 kwie 2011, 20:07
robza pisze:I to by mnie zadowalało mam akurat karte Play, z taryfą Play Fresh. To wystarczy? czy muszę jeszcze jakoś włączyć dostęp do nadajników plusa?

Możesz aktywować ten profil o nazwie: All Inclusive Internet kodem: *111*33*7# . Szczegóły tu: http://www.playmobile.pl/...rnet/index.html . Chyba, że wolisz włączyć, któryś z w/w pakietów- szczegóły: http://www.playmobile.pl/pl/promocja/pl ... index.html

Możesz się też upewnić czy nie masz czasami włączonej blokady na, tzw. strefę taniego internetu, pod kodem: *111*51*3# .

Kod na dezaktywację tej strefy, to: *111*51*2# .

POZdrawiam.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!