• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #467146  autor: oskarusiek
 25 mar 2011, 20:08
Tydzień temu przenosiłam swój numer z Orange do Playa wybierając w nim ofertę Stan Darmowy 69 . Nie wykupiłam żadnego pakietu internetu a mimo to w Play24 jest napisane że mam 842 MB promocyjnych megabajtów w strefie taniego internetu . Mam w telefonie wyłączony transfer danych czy to znaczy że jeżeli go włączę nie będzie mi zjadać pieniędzy poza abonamentem tylko z tych promocyjnych MB ? I czy to tak jednorazowo , czy tak będzie co miesiąc ? ;D

#467157  autor: bed
 25 mar 2011, 20:50
A w ogóle jesteś w tej "strefie"?
Poza tym transfer danych dotyczy chyba połączenia z kompem :P albo inną komórką, a nie siecią operatora.

#467162  autor: Marens
 25 mar 2011, 21:13
oskarusiek pisze: I czy to tak jednorazowo , czy tak będzie co miesiąc ? ;D
To jest jednorazowy pakiet wliczony w opłatę aktywacyjną.
Ważny jest do końca pierwszego okresu rozliczeniowego.
oskarusiek pisze:Mam w telefonie wyłączony transfer danych czy to znaczy że jeżeli go włączę nie będzie mi zjadać pieniędzy poza abonamentem tylko z tych promocyjnych MB ?
Jeśli będziesz w zasięgu 2G/3G Play to tak, w zasięgu Plusa to jest to osobno płatne, ewentualnie inny pakiet jest stosowany w tym przypadku.
Możesz to sprawdzić wybierając *140#
Dla bezpieczeństwa możesz zablokować internet po Plusie w Play24: Blokada transferu danych

#467222  autor: Btk_Tomas
 26 mar 2011, 10:13
Marens pisze:Ważny jest do końca pierwszego okresu rozliczeniowego.
I cały kolejny pełny okres rozliczeniowy.