• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #467125  autor: leonk1974
 25 mar 2011, 18:09
Mam pytanie Niemal codziennie jestem bombardowany sms z numeru 73333 że niby wygrałem pieniądze tylko mam wysłać sms za prawie 4 zł Oczywiście wiem że to kolejne konkursowe oszustwo Najgorsze jest to że niewiem co to za numer bo w sms nie ma podanej zadnej strony internetowej z regulaminem konkursu.Chciałbym tylko napisać tym naciągaczom że nie życze sobie żadnych sms od nich i aby wykasowali mój numer ze swojej bazy.czy ktos moze pomóc?Pozdrawiam

#467126  autor: zoltan666
 25 mar 2011, 18:15
Przeważnie w takich sytuacjach pomaga Google, no ale trzeba mieć dobre chęci. Skoro ci ich brakuje :wink: to masz jak na tacy: http://www.playmobile.pl/pl/obsluga-kli ... -muzyczny/
 #467133  autor: avt31
 25 mar 2011, 18:57
leonk1974 pisze:Mam pytanie Niemal codziennie jestem bombardowany sms z numeru 73333
A dzwonią też? Do mnie dzwonili z nierozpoznango. Dopiero po odebraniu przyszły 2 smsy.
Teraz mam spokój, bo numer zablokowałem. Mam taką funkcję w telefonie.

#467134  autor: leonk1974
 25 mar 2011, 19:04
Pierw dzwonili a teraz piszą.Zreszta tych sms że niby wygrałem to przyszły juz setki.Ciekawe skąd wszystkie firmy maja numery skoro nigdy nie biore udziału w tych konkursach

#467135  autor: avt31
 25 mar 2011, 19:15
Zarejestruj numer i zablokuj spam lub zmień telefon na taki z możliwością blokowania.
Nawet proste Samsungi mają możliwość blokowania smsów i wybranych numerów oraz nierozpoznanych. Lepsze to niż ACR, który na numer 73333 pokazujący się jako nierozpoznany nie działa.

#467801  autor: Mila89
 29 mar 2011, 20:56
mam to samo tylko ze mnie nekaja sms'ami zadzwonilem dzisiaj do play zeby mi wylaczyli przysylanie smsow reklamowych zobaczymy jutro czy dostane kolejna porcje

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#468485  autor: ManiacGSM
 02 kwie 2011, 13:16
Mam pytanie do osób które dzwoniły na BOK play czy teraz macie spokój od tego spamu? ?

Ja byłem w salonie aby wyprostować tą sprawę ,ale gościu bezczelnie mnie chciał szybko spławić i być może ze sam się trochę motał, bo powiedział że numer 73333 ''nie jest od nich''
no okej K@@@WA nie jest od was ale wysyłacie ten syf na zlecenie pewnej firmy.
Podniósł mi tylko ciśnienie z tekstem że nic nie poradzi i muszę dzwonić do tej firmy aby usuneli moje dane z listy. Obróciłem się na pięcie i wyskoczyłem poirytowany z salonu.

Teraz dzwoniłem na BOK i wytłumaczyłem gościowi ,żeby zmienił to w opcjach mojego konta, iż nie zgadzam się na żaden spam, info o konkursach itp.

I ciekawi mnie czy poskutkuje. (łaski nie robią) trole

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#468495  autor: SACZI
 02 kwie 2011, 13:58
Wystarczy wyłączyć w panelu iBOA zgodę na:
- przetwarzanie numeru w celach marketingowych
- przesyłanie informacji handlowych
Nie wiem, jak to się w Play nazywa; podałem nazwy z ery.
Żaden sms reklamowy nie przychodzi, a i spokój od wydzwaniaczy typu super pakiet minut za jedyne 30PLN

#470256  autor: elajka
 12 kwie 2011, 20:14
Dziwicie się skąd firmy mają numery? Z sieci to jeszcze pół biedy, ale niech każdy z Was odpowie sobie na pytanie czy sam nie wysyłał nigdy sms do żadnych konkursów typu radio zet, czy nie ściągał żadnych dzwonków, tapet, gier z gazety, czy nie wysyłał sms na te konkursy zgadywanki w tv co lecą, itp, itd. Każdy taki sms obojętnie gdzie wysłany przysparza potem lawine kolejnych bo firmy udostępniają nr innym zewnętrznym partnerom, co mają oczywiście napisane w regulaminie. Także poza blokowaniem tego typu usług zastanówmy się czy czasem sami nieświadomie ich nie aktywujemy? ;)

http://www.aptekakamagra.pl

#470263  autor: znawca
 12 kwie 2011, 20:25
powinien być przynajmniej specjalny abonament... płacisz go i w zamian nie dostajesz żadnych reklam SMSem :P

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!